fbpx
spot_img

U Baru, gradu pod Rumijom, promovisana knjiga „Patrijarh Pavle, svetac kojeg smo poznavali“

Barskoj publici je u „Parku pjesnika“ promovisana knjiga „Patrijarh Pavle, svetac kojeg smo poznavali“  autora Đorđa Randelja a promoter je bilo Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano.

Promociji je pored predstavnika Sabornog Hrama Sv. Jovana Vladimira prisustvovao veliki broj gostiju iz Bara i regiona. Posebno dragi gosti, kako ističu iz Nekazanog, bili su gosti katoličke i muslimanske vjere kao i pjesnici iz Podgorice.

Randelj je u toku večeri na veoma zanimljiv način pripovijedao sam početak svoje novinarske službe i poznanstvo sa patrijarhom Pavlom, od vremena kada je bio vladika Raško – Prizrenski pa do njegovih zadnjih ovozemaljskih dana. Posebno zanimljivi detalji  su bili oni sa Kosova i Metohije iz vremena prije čuvene proslave na Gazimestanu. Na kraju ove izuzetno zanimljive večeri izuzetno motivisana publika je postavljala pitanja na koja je autor odgovarao. Posle toga  je usledilo fotografisanje i potpisivanje knjiga od strane autora.

„Zahvaljujemo se ocu Jovanu Plamencu koji nam je omogućio poznanstvo sa Đorđem Randeljem i prilici da predstavimo knjigu o jednoj izuzetnoj ličnosti koja je ostavila traga u sjećanju svih vjera na prostorima bivše SFRJ. Kao što i sam nasklov knjige kaže – svetac kojeg smo poznavali tj. svetac sa kojim smo dijelili vrijeme i prostor. Posebno smo srećni što su večeras u publici bili predstavnici svih vjera i nacija i što ovakve večeri služe međusobnom zbližavanju i razumijevanju jedni drugih. Hvala pjesnicima iz Podgorice koji su svojim prisustvom  uveličali ovo veče. Nadam se da ćemo sa ovakvom praksom nastaviti, u budućem radu“– riječi su Labuda N. Lončara, predsjednika udružanja Nekazano, koji je bio moderator ove večeri.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.