fbpx
spot_img

Zoran Todorović: Ura, matura!

 

Foto: Milan Mitrović
Foto: Milan Mitrović

 

 Radost. Sreća. Mladost. Završetak. Početak. Sazrevanje. Matura.

            Veliki kombi, zvučnici koji probijaju zvučni zid nasred velikog školskog dvorišta ispunjenog pozitivnom energijom verujuće mladosti na vrhuncu svog procvata. Njišu se vitka tela i vijore zatalasane kose, kupaju se u osmesima i vragolastim zracima sunca koje ih poput svetlucave kugle u disko klubu šalje u ritmu dobrog zvuka.

            Svi su puni nade u bolje sutra, u nastupajući period koji će doneti najbolje u životu. I svi veruju u to, svesno ili podsvesno. I svi znaju da se rastaju jedni od drugih da bi započeli nova, još bolja poglavlja u svojim životima. Neposečenih krila hrle u svoju budućnost čistim srcem, hrabriji no ikada, puni želje za dokazivanjem i samopouzdanja.

            Odmah tu, u restoranu preko puta, bend postavlja razglas za svoj večerašnji nastup. Biće još jedna matura. Ovoga puta dvadesetogodišnjica njena. Pevač je ujedno i slavljenik.

            Zastao je za trenutak i uputio pogled ka valu mladosti. Setio se kako je bila lepa, setio se njene kose, mirisa, osmeha i pogleda kada su se poljubili te, pre dvadeset godina, tople večeri. Trenutak koji je zapamtio za ceo život.

            Videće je ponovo večeras. Posle toliko godina potvrdila je dolazak u svoj rodni grad. Dovršiće posao. Odsviraće pesmu koju je dvadeset godina uvežbavao, samo za nju.

            Osmehnuo se setno dok su zvučnici preko puta veselo poskakivali školskim dvorištem najavljujući nezaboravno…Matursko veče. 

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.