fbpx
spot_img

Uradi sam: Napravi ogrlicu od stare majice

Ukoliko u ormaru imate majicu viška sa kojom ne znate šta ćete, ovo je pravi projekat za vas. Napravite od nje maramu! Pored toga što je lepa, veoma je jednostavno napraviti je.

Uradi sama: marama od stare majice Potrebno vam je:

  1. Majica – što veća, duža i šira, to će marama biti lepša
  2. Makaze
  3. Dekorativni elementi kao što su trake, mašne, slomljen nakit, perle… ovde možete pustiti mašti na volju

Kako napraviti maramu: Korak 1. Iseći gornji deo majice od jednog do drugog dela ispod pazuha, tako da ostane deo sa rukavima.   Uradi sama: marama od stare majice Korak 2. Iseći i donji porubljeni deo, on neće biti potreban. Korak 3. Zatim seći majicu na rese širine 1cm. Na vrhu treba da ostane neisečeni deo dužine oko 1cm. Uradi sama: marama od stare majice Korak 4. Kada ste celu majicu isekli na rese, svaku od njih trebate vući i rastegliti dok ne počnu da se uvijaju. Uradi sama: marama od stare majice Korak 5. Sada sve rese treba spojiti, a to ćete uraditi tako što ćete pažljivo navući gornji neisečeni deo majice. Uradi sama: marama od stare majice Korak 6. Prekrijte neisečeni deo čime god želite. Trake, perle, nakit… u ovom koraku možete biti veoma kreativni. Uradi sama: marama od stare majice I to je to, marama je gotova! Uradi sama: marama od stare majice   Izvor: mrkate.com

Bojana Pudar
Bojana Pudar
Bojana Pudar veruje da "osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. Ako nekada sretneš osobu koja više nema osmeh, budi velikodušan, pokloni joj svoj. Niko ne oseća takvu potrebu za osmehom, kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima".