fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Način šminkanja prema obliku očiju

https://youtu.be/KUHpadeHxxs

Univerzalan način šminkanja ne postoji, pogotovo ako je reč o očima. S obzirom na njihov oblik, nekoliko je preporučenih tehnika nanošenja senki. Stoga je najvažnije dobro se zagledati u ogledalo i otkriti svoj tip, nakon toga je sve lakše.
Oblik vaših očiju utiče i na način šminkanja tako da je važno da znate na koji način možete izraziti ili korigovati oblik vaših očiju. Ako imate razmaknute oči neophodno je istaći unutrašnji ugao kako bi se vizuelno približile. Tamnija senka se nanosi prema spoljašnjim ivicama oka.

Foto: Ema Vitković
Foto: Ema Vitković

Obrnuto od razmaknutih postoje približene oči koje šminkom treba vizuelno udaljiti. Na spoljašnji ugao oka nanosi se tamnija senka dok se na ostaloj površini oka nanosi svetla senka.
Ako imate duboko usadjene oči treba prikriti liniju gornje ivice koja odaje duboko usadjene oči a to se postiže nanošenjem tamnije senke u tankoj liniji preko udubljenja gde počinje oko.

Foto: Ema Vitković
Foto: Ema Vitković
Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.
WordPress PopUp Plugin