fbpx
spot_img

Vaskršnja čestitka Prestolonaslednika Aleksandra

Beograd, 30. april 2021. godine – Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar uputio je čestitku za predstojeće vaskršnje praznike Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom Porfiriju, vladikama, sveštenstvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve.

“Svim pravoslavnim vernicima, moja supruga i ja i cela Kraljevska porodica, želimo radostan i blagosloven Vaskrs.

Iza nas je teška godina, prepuna izazova i nesigurnosti. Drugu godinu za redom, najveći hrišćanski praznik – Vaskrs dočekujemo sa željom da se svet izbori sa strašnim virusom.

Kao i uvek, sveti dani Vaskrsa jačaju našu veru i donose novu nadu u bezbrižniju i lepšu budućnost.  Nek nam ovaj praznik nad praznicima, dan Hristovog vaskresenja, pobede dobra nad zlom i života nad smrću, donose blagoslovene dane i da snagu da prevaziđemo sve teškoće.

Želim vam da praznične dane provedete sa svojim najbližima, u zdravlju, spokojstvu i sreći. Hristos Vaskrse”, naveo je Prestolonaslednik Aleksandar u svojoj poruci.

U nastavku pročitajte o novoj akciji Fondacije princeze Katarine.

PRINCEZA KATARINA PODELILA USKRŠNJE PAKETIĆE

Beograd, 28. april 2021. godine – Fondacija NJ.K.V. Princeze Katarine podelila je uskršnje paketiće deci iz različitih instutucija širom Srbije.

Nj.K.V. Princeza Katarina posetila je danas Domove ua decu “Drinka Pavlović” i “Jovan Jovanović Zmaj” u Beogradu i tradicionalno darivala uskršnje paketiće deci u tim domovima.

Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine obradovala je decu u sirotištima, dnevnim centrima i prihvatilištima za decu u Beogradu, Pančevu, Kragujevcu, Subotici, Aleksincu, Beloj Crkvi i Negotinu. Sva deca u ovim  domovima dobila su uskršnji paketić, u kojem slatkiši i sokova, kao i igračke, garderoba, ćebe, knjiga i ranac.

“Uskrs je praznik kojem se svi raduju, posebno deca. Naša je želja da radost praznika podelimo sa decom u domovima, da im dostavimo poklone i pružimo trenutke sreće koje će pamtiti celog života. Veoma sam zahvalna svim ljudima dobre volje koji su nam se pridružili i koji nam pomažu da donesemo radost u dečje domove i u srca dece bez roditeljskog staranja. Dečji osmesi najbolja su nagrada za one koji su im tu radost omogućili”, rekla je Princeza Katarina.

Zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago, koja radi pod pokroviteljstvom Princeze Katarine, za domove je obezbeđen i svečani uskršnji ručak u kom će deca uživati zajedno sa svojim vaspitačima. Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine izražava veliku zahvalnost  i ambasadama Mjanmara, Koreje, Češke Republike, Angole, Meksika, Hrvatske, Japana, Turske, počasnom konzulatu Šri Lanke u Beogradu, gospodinu Dragoljubu Šaponjskom, bivšem konzulu Ugande, gospođi Mikel Rid Karol, Mis International Sjedinjenih Američkih država, kompanijama Žitopromet – Mlin, Waikiki, Coca-Cola, Olimpias knitting Srbija i Veropolus, kao i svima van zemlje koji su pomogli deci.

Nažalost, zbog pandemije korona virusa, tradicionalni Uskršnji prijem za decu bez roditeljskog staranja, koji se od 2001. godine organizuje u Belom Dvoru, neće moći da bude održan. Ali, Njihova Kraljevska Visočanstva pobrinula su se da mališanima pokloni budu dostavljeni, da im i ove godine praznik bude ispunjen radošću, da znaju da nisu i nikada neće biti zaboravljeni.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.