fbpx
spot_img

Vaterpolo: Evropa sve bliža Beogradu

Ostalo je još svega 13 dana do početka velikog spektakla, prvenstva Evrope u vaterpolu koje će biti održano u Beogradskoj areni. Na takmičenju će učestvovati 16 muških i 12 ženskih ekipa.
Naša ženska reprezentacija biće smeštena u grupu B zajedno sa ekipama Hrvatske, Italije, Francuske, Španije i Nemačke. U A grupi su reprezentacije Holandije, Mađarske, Rusije, Grčke , Portugalije i Turske. Za razliku od vaterpolistikinja,koji tek u godinama pred nama treba da pokažu svoj kvalitet, naši najbolji momci predstavljaće glavne favorite za odbranu titule koju su osvojili pre dve godine pobedom nad Mađarskom. Na tom putu u prvoj fazi će im biti prepreke reprezentacije Hrvatske, Malte i Francuske. U ostalim grupama sastaće se ekipe Crne Gore, Španije, Holandije i Slovačke u grupi A. Italija, Nemačka, Rumunija, Gruzija u grupi C, dok će se u poslednjoj D grupi sastati Mađarska, Rusija, Grčka i Turska.
Prvenstvo počinje 10.januara i trajaće do 23. januara. Sve utakmice će se igrati u Kombank areni.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...