fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Kako se izboriti sa stresom?

Jedan od okidača za mnoge bolesti je stres. Nije lako izboriti se sa stresom. Uz to možemo da dodamo životne probleme koji nas prate. Ponekad je ljudima teško da razlikuju bitne od nebitnih stvari. Tako da se nerviraju za neku sitnicu, kao da je to nešto veliko.

Teško je ostati smiren u Srbiji, jer se svakodnevno susrećemo sa finansiskim problemima, nepravdom i već više od godinu dana koronom.

Korona virus je donela, da svakom trećem zaposlenom bude ugroženo mentalno zdravlje. Savez samostalnih sindikata Srbije, utvrdio je da je korona virus najviše uticao na psihu žena između 35 i 50 godina.

Mentalno zdravlje je bilo  ugroženo kod onih ljudi koji su slušali vesti o korona virusu. Zbog toga mnogi osećaju uznemirenost, bespomoćnost i strah od zaraze. Zato ugasite televizor i okrenite se stvarima koje volite.

Iako je leto već pri kraju, pokušajte da uz sunce i lepo vreme pobedite anksioznost i strahove. Provodite više vremena u prirodi, na vazduhu, družite se više sa porodicom i prijateljima. Pobedite stres sa pozitivnim mislima.

Ako ste zdravi, nema razloga da zbog bilo čega se nervirate i stresirate. Trenirajte smirenost i vremenom će se polako sve srediti. Ako osećate potrebu da sa nekim razgovarate, možete sa psihologom.

Možete da počnete da pijete čaj od valerijane.

Čaj od valerijane

Priprema se tako što 2,5 grama prelijemo sa 250 ml vode. Ostaviti 15 minuta da odstoji. Valerijana koja se koristi u obliku tinkture koristi se maksimalno do 10 grama. 

Slavica Squire – 5 stvari koje su mi pomogle da pobedim stres

Savet je da ostatak leta provedete zdravi i srećni.

Izvor: https://www.magazin.novosti.rs/

Prijatelj portala Pokazivač

Pasta za domaćinstvo i Deterdžent za staklo
🌈 Prozori i PVC stolarija i sijaju i blistaju. 🌈 Nema tragova grebanja, ne oštećuju se površine, a rezultat možete videti i sami! #EmaZeleniput Cena paste za domaćinstvo: 369 din. i deterdženta za staklo: 329 din. Možete uštediti ako ste član i do 40% od cena proizvoda. Za sve informacije kontaktirajte me na broj:0641291334
Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.