fbpx
spot_img

Neda Gavrić: Iz prvog pokušaja

Plač zatvorenih očiju. To je onaj plač kada plačeš unutar sebe. A plačeš samo so jer ta bol odvoji tečnost od soli. Zato te suze ostanu dugo u nama jer se teško rastvaraju. Dok se rastvaraju, nagrizaju sve unutar nas.

Kada plačemo očima i pravim suzama koje su potekle iz emocija, tad lučimo proteine koji su nam potrebni za zdravlje našeg vida. Ali ove slane na žive rane, ove unutrašnje…

Čim krenu, tad moraš ustati i otići.

Iz prvog pokušaja.

Neda Gavrić
Neda Gavrić
Rođena u Banja Luci 1980. godine. Objavila tri zbirke poezije. Sav prihod od prodaje knjiga poklonjen je Udruženjima roditelja dece sa posebnim potrebama. Dobitnik Vidovdanske povelje za humanost, očuvanje tradicije i kulture svog naroda. Učesnik je mnogih Međunarodnih festivala, kako u regionu tako i širom Evrope. Njene pesme su se našle u par domaćih antologija i nekoliko evropskih. Pesme su prevođene na nemački, engleski, turski, rumunski, ruski...Član je Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Srbije. Živi, radi i stvara u Parizu, gde je od skoro i član " Pesnika pariskog okruga".