fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Zeleno dečije carstvo

Ako u dvorištu imate dovoljno veliko drvo, jakih i zdravih grana, vi ste pravi srećnik. Od debelog užeta, jedne stare automobilske gume ili lepo obradjene tvrde daske začas će te napraviti ljuljašku za decu. Postavite stare gume uspravno, na manjem rastojanju, i malo ih ukopajte. Dobićete tunel kroz koji će se najmladji sa zadovoljstvom provlačiti. Još ako iste gume ofarbate u razne boje, ovaj gumeni tunel biće ukras vaše bašte. 

Znate koliko deca vole igre u pesku, pa izdvojite deo dvorišta samo za to. Napravite okvir od dasaka, dobro ih pričvrstite, naspite čist pesak i pustite najmladje da uživaju. Na pijaci kupite plastične kofice, lopatice i modle i klinci će biti oduševljeni. 

Ukoliko imate kucu ili zeku, napravite im kućicu. Biće to sjajna zabava za celu porodicu.

Foto: Mišo Koprivica
Foto: Mišo Koprivica
Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.