fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota:Vežbanje

Vežbanje je zdravo,ali u nekim granicama.Ne treba preterivati sa vežbanjem ili ne vežbati uopšte.Treba vežbanje prilagoditi svojim godinama i mogućnostima svoga tela.Preporučujem vežbe od nemice Gabi Fastner u kojima će te uživati.Svaki dan odvojite 15-20 minuta za vežbanje.Opisaću vam vežbu MOST.

MOST

Ova vežba jača bokove, noge,stomak i zadnjicu,a namenjena je ženama koje hoće da izgledaju besprekorno vitko.

-Lezite na ledja i uvucite stomak,savijite kolena i stopala položite na pod.Ispravite desnu nogu, prsti neka budu okrenuti prema plafonu. Dok vam je stomak još uvučen,podižite kukove od poda i pokušajte da vam kolena budu spojena. Spustite kukove malo iznad poda i opet počnite da ih podižete. Ponovite 10-30 puta a zatim promenite stranu.Otežana verzija vežbe je što će te se podići na prste dok izvodite vežbu.

Budite zdravi i vitki kao balerina.

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.