fbpx
spot_img

Žena iz Omana živi sa 480 mačaka i 12 pasa

Uprkos žalbama suseda i sve većim troškovima Marjam al Baluši, penzionisana državna službenica iz Maskata u Omanu, ne odustaje od nege 480 mačaka i 12 pasa, prenosi agencija Frans pres.

“Smatram da su životinje, posebno mačke i psi, verniji od ljudi”, rekla je ona dok se desetak mačaka i pasa bori za njenu pažnju dok im deli poslastice na krevetu u svom domu.

Marjam al Baluši, koja je kao dete izgubila roditelje, tokom godina je proširila svoju menažeriju. Rekla je da se identifikuje sa svojim četvoronožnim drugarima, od kojih su mnogi spaseni od teškog uličnog života.

Oman, zemlja poznata po planinama i živopisnim dolinama, poslednjih godina beleži rast u broju pasa i mačaka lutalica, preneli su lokalni mediji.

Uz pomoć okoline i pretplatnika na društvenoj mreži Instagram, Marjam al-Baluši mesečno troši oko 6.500 evra za hranu, pranje i negu svojih štićenika, od kojih je 17 slepih.

Jedna prostorija u njenoj kući puna je kaveza. Životinje mogu slobodno da se kreću, ulaze i izlaze iz kaveza.

“Sve je počelo 2008. godine kada je moj sin kupio malu persijsku mačku. Kao mnoge majke, odbila sam da se brinem o njoj, jer navodno nisam volela životinje, a moj sin nije mnogo brinuo o mački”, rekla je Marjam i dodala da se sve preokrenulo kad je dve godine kasnije došla druga mačka.

Potpuno sam se posvetila mačkama, brinula o njima, hranila ih, kupala i provodila dosta vremena sa njima, rekla je ona.

Vest o njenoj ljubavi prema životinjima brzo se proširila tako da su mnogi ostavljali svoje ljubimce ispred praga njene kuće.

Marjam je 2014. godina kupila kuću kako bi se brinula o životinjama, pošto je trpela primedbe nezadovoljnih suseda dok je živela u stambenoj zgradi.

Izvor: rs.n1info.com

portal "Pokazivač"
portal "Pokazivač"
Portal za kulturu, obrazovanje i priključenija