fbpx

Zoran Todorović: Da ne bih pričao…

Zoran Todorović / Foto: Marko Marković

Svako radi svoj posao

Slušam već godinama i decenijama, bar onoliko koliko i postojim kao svesno živo biće, da se na ovim našim prostorima ne zna „ko pije, a ko plaća“, „ko kosi, a ko vodu nosi“, da niko ne radi svoj posao…i tome slično. I da nam je zato ovako kako nam je sada. A kako nam je, to može da proceni svako iz svog ugla gledanja i dopadanja.

 

E, evo i mog mišljenja posle višedecenijskog slušanja takvih i sličnih misli. Moje mišljenje je potpuno suprotno od ovog što slušam. Mislim da ovde, na ovim našim prostorima, upravo baš svako radi svoj posao. I to savršeno, do perfekcije. Apsolutno svako radi ono šta mu je rečeno da radi, svako sluša i posluša ono što mu se kaže, niko ni reč ne progovara niti pomisli da progovori ukoliko mu se nešto što mu se kaže da uradi učini besmisleno, nečasno, pogrešno ili štetno…Ne, nikako. Samo se izvršava bespogovorno.

 

A nećete verovati koliko smo se izveštili u izvršavanju svojih poslova…toliko da čak i čitamo misli. Čak i ne treba da nam se kaže, skoro pa možemo i sami da spoznamo šta je poželjno i potrebno činiti i to i činimo. Čista perfekcija, zlatno savršenstvo. I posle neko nešto krititikuje…

 

Ovde svako radi svoj posao savršeno i zato jesmo tu gde smo. A gde smo, to svi vide, gledajući svoja posla.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.