fbpx
spot_img

Kako lako uštedeti veliku količinu novca

Mama koja je uvela efikasno pravilo i uštedela veliku sumu novca
Ispovest novinarke Mari C. Frenklin koja otkriva kako je za 12 godina uštedela hiljade dolara, oduševio je mnogobrojne porodice koje su joj zahvalne na savetu.

“Pre 12 godina, moje dve ćerke su bile na fakultetu, a tada je financijska situacija bila veoma teška. U tom trenutku sam shvatila da moram da učinim nešto po tom pitanju i konačno počnem da odvajam novac sa strane.

Plan je bio sledeći: svaku novčanicu od pet dolara koja mi prođe kroz ruku, čuvaću, umesto da je potrošim. Ta sitnica mi je pomogla da držim kontrolu nad novcem, a strategija se nakon 12 godina isplatila.

Ćerke su u međuvremenu završile studije i udale se, a moj muž i ja smo za više od deceniju uspeli da uštedimo gotovo 36.000 dolara.

Ovo pričam kako bih pomogla svim porodicama koje se nalaze u krizi. Dakle, nema puno odricanja, a plan svako može da sprovede u delo.

Sve što trebda da uradite jeste da se obavežete da ćete i vi čuvati određeni deo novca umesto da ga potrošite. Reč je o sitnom novcu, novčanici koju imate u rukama svaki dan.

Već posle prikupljanja malo veće količine, primetićete kako se vaš budžet svakodnevno uvećava, a osećate se mnogo sigurnije.

Na taj način ćete moći da uštedite novac za venčanje, dobro letovanje, studije svoje dece, automobile ili kredit.”

Na kraju svoje ispovesti, Mari je istakla da metodu “pet dolara” mogu da praktikuju svi, te da je veoma delotvorna. Posle objavljivanja priče, javljao joj se veliki broj ljudi koji su motivisani njenim iskustvom, rešili da sprovode istu strategiju.

Izvor: Super žena

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.