fbpx
spot_img

BEOGRAD JE DOMAĆIN PRVOG SVETSKOG KUPA U VESLANJU

Sutra počinje 1. Svetski kup u veslanju u ovoj sezoni. Beogradska Ada Ciganlija će biti domaćin ovom velikom veslačkom događaju od 27. do 29. maja!
Izvor: Olimpijski komitet Srbije
Našu reprezentaciju predstavljaće 1 veslačica i 4 veslača. Svakako prvenstveno treba izdvojiti Martina Mačkovića i Miloša Vasića u posadi M2-. Obojica su učesnici Olimpijskih igara Tokio 2020. Miloš je, pored Tokija, učestvovao i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012 i Riju 2016. Oni dočekuju Svetski kup kao favoriti za najviši plasman i učesnici su Olimpijskog programa „Tokio 2020“ Olimpijskog komiteta Srbije.
Srbiju će predstavljati još jedna učesnica Olimpijskih igara u Tokiju. To je Jovana Arsić. Ova sjajna devojka nastupa u skifu i biće naša jedina predstavnica na ovom takmičenju i ona je, takođe, učesnica Olimpijskog programa „Tokio 2020“ Olimpijskog komiteta Srbije.
U muškom skifu predstavljaće nas dvojica takmičara. Viktor Pivač i Aleksandar Filipović biće uzdanice naše zemlje na Adi Ciganliji u ovoj disciplini.
Izvor: Olimpijski komitet Srbije
Dvojac Mačković i Vasić nastupiće u kvalifikacijama u petak, 27. maja u 10.15 časova.
Od 11.30 časova, Jovana Arsić će voziti svoje kvalifikacije u ženskom skifu.
Odmah po završetku ženskog, održaće se kvalifikacije u muškom skifu. Od 11.50 u prvoj grupi nastupiće Aleksandar Filipović.
Od 11.55 u sledećoj grupi takmičiće se Viktor Pivač.
Tačan raspored nalazi ovde.
Izvor: Olimpijski komitet Srbije
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.