fbpx
spot_img

Jelke koje ćete zavoleti na prvi pogled: 15 fenomenalnih novogodišnjih dekoracija

Svake godine uoči novogodišnjih praznika apeluje se građanima da ne seku stabla četinara, već da svoju jelku za Novu godinu kupe sa busenom i tako spreče seču stabala. Mnogi nesavesni građani ne mare za očuvanje prirode u želji da njihov dom krasi što masivnija i lepša jelka.

jelke
Foto: Ekološko-šumarska asocijacija “EKOŠUM”

Ako spadate u one kojima je istinski stalo do prirode i do budućnosti generacija koje dolaze, a ne preferirate jelke sa busenom i plastične kineske varijante, mi za vas imamo odlične predloge kako da uz malo mašte i materijala kojeg imate u vašem domu napravite verne imitacije novogodišnjih jelki. Pogledajte i uverite se koliko su sjajne i praktične ove jelkice!

1. Upotrebite kućnu biblioteku u svrhu novogodišnjih praznika! Umesto da skupljaju prašinu na polici, knjige koje ste pročitali mogu vam poslužiti kao unikatna i vrlo interesantna novogodišnja jelka.

jelke

2. A tu je i manja varijanta “studentskog” tipa! I skripta mogu da posluže!

jelke

3. Malo farbe ili spreja, stara paleta, nekoliko eksera… i eto sjajne novogodišnje dekoracije! A jelka na zidu štedi vaš prostor, te je naročito pogodna za ušuškane manje stanov

jelke

4. Kolaž papir idealno je rešenje za kreativce i ujedno zabavna igra za najmlađe. Pustite mašti na volju i nacrtajte ukrase kakve poželite!

jelka

5. Ko u domu ima zeleni zid, šteta je da ga ne iskoristi za ovakvu ideju! Dovoljne su šarene svetleće lampice i eto gotove jelke koja se ne može naći u svačijem domu.

jelka-od-svetla-i-pokloni

6. Sigurno u kući imate gomilu dugmića koje ste skidali sa stare garderobe i čuvate ih, a ne znate ni zašto. Pravo je vreme da ih iskoristite i učinite vašu prazničnu dekoraciju jedinstveno – simpatičnom!

167433_377365195686165_474543368_n_zps2f4b6d8b

7. Za malo veće kreativce, evo još nekih odličnih predloga.

jelke

8. Iako nema oblik jelke, neka od ukrasnih figura u vašem domu može poslužiti u svrhu novogodišnjeg ukrašavanja vašeg doma.

jelke

9. Stari ram, malo žice ili debljeg konca i nekoliko zelenih ukrasa savršeno će izgledati na vašem zidu.

jelke

10. Stara hartija, pisma, ili listovi nekog zastarelog priručnika koji vam nikada više neće trebati učiniće vas umetnikom “novogodišnjeg” pravca.

jelke

11. Jastuci, podmetači ili baloni u službi jelke!

jelke

12. Stare novine koje vam skupljaju prašinu. Vreme je da ih se rešite na najkreativniji način!

jelke

13. Iskoristite šišarke i ukrasite ih sa malo boje.

jelke

14. Prava jelka za svakog muškarca!

jelke

15. Uspomene, motivacione poruke, crteži… sve to može poslužiti za novogodišnje ukrašavanje.

jelke

Izvor: Bravacasa

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
WordPress PopUp Plugin