fbpx
spot_img

Kao nekad: Ma vozi, Miki!

~*~

Naš dragi stari znanac, Miki Maus, već skoro devet decenija zaokuplja pažnju publike, u raznim medijskim varijantama. Ovog, simpatičnog i odvažnog, antropomorfnog miša punog vrlina ne treba sad posebno predstavljati, samo ćemo se zabaviti

Foto: pinterest.co

putem par starih scena iz svakodnevnice (za razliku od dužih, epskih pripovesti u vidu raznih pustolovina…)

Prenosimo prizore iz jednog novijeg reprinta novinskog stripa koji očito datira od nešto pre Drugog svetskog rata; dakle, osmotrimo i  uživimo se malo, šta biva kad Miki pristane na malo opušteniju bzinu pri vožnji – ne mnogo, ali dovoljno da napravi prekršaj i bude primećen od nadležnog organa… Pritom njegova ljubljena, visprena Mini uspeva da kreira scenu u kojoj će načisto ocrniti svog partnera, a policajac će se sažaliti na momka koji, reklo bi se, već ima dovoljno muka u životu i bez propisane kazne!

Veliki diznijevski i pokazivački letnji pozdrav!

 

Foto: Mišo Koprivica
Foto: Mišo Koprivica
Foto: Mišo Koprivica

 

 

Mišo Koprivica
Mišo Koprivica
Mišo Koprivica je od svog ranog opismenjavanja veliki ljubitelj stripova, a tu sklonost nije zasenio ni razvoj interesovanja prema lepoj književnosti, raznolikoj stručnoj literaturi, prema raznim (sup)kulturnim sadržajima uopšte. Svoje malo bekstvo i nadgradnju nad zamućenom kolotečinom nalazi i u pisanju i konzumiranju poezije, uživanje u slušanju muzike i skromnim porodičnim kretanjima. Oženjen je i otac dvoje dece.