16. Decembra 2019. | 05:48
Početna / Otvorena vrata / Knjiga puna dobrote i ljubavi na dar

Knjiga puna dobrote i ljubavi na dar

U subotu, 30. jula, poslije ljetnje pauze članovi sekcije „Jutra plavog sljeza“ počeli su sa planiranjem i pripremama novih aktivnosti. Može li da bude ljepši početak rada nego uz novu knjigu! Iako su se već ranije na časovima upoznali sa stihovima Orijane Livopoljac, i oni za njih nisu novi, obradovao ih je poklon. Knjiga. To je, kako napisa književnik Ranko Pavlović u recenziji, „knjiga puna dobrote i ljubavi“.

„Dobrota, plemenitost, ljubav, želja da sreća vlada na ovom svijetu, dakle, sve ono što oplemenjuje i krijepi dušu, karakteriše novu, drugu po redu, zbirku pjesama Gdje Gospod živi Orijane Livopoljac. Iz svakog stiha, svake pjesme ove tematski cjelovite pjesničke knjige, okrenute Nebu, ali ne nekom apastraktnom Nebu, nego onom koje je u nama, u djetetu prije svega, naprosto nas zapljuskuje posebna vrsta pozitivne energije koje u ovim sumornim vremenima sve manje ima u nama i oko nas i baš zato je dragocjena.“ (Iz recenzije)

Listajući je, uživali su u originalnim ilustracijama Serjože Popova.

Štampanje ove knjige omogućila je organizacijaWorld Vision, u sklopu obilježavanja 20 godina rada na poboljšanju dobrobiti djece, njihovih porodica i zajednica u Bosni i Hercegovini.

Zbirka pjesama objavljena je u izdanju Izdavačke kuće Mitropolije dabrobosanske „DABAR“ sa blagoslovom mitropolita dabrobosanskog g. Nikolaja.

Zbog ljepote kojom isijava i oplemenjuje birali smo stihove, učili i recitovali na svečanostima na kojima smo učestvovali. Radost je veća što baš sa ovom knjigom počinje „naša školska godina“.

Tanja1      

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Jutra plavog sljeza Tuzla

Jutra plavog sljeza Tuzla
Sekcija okuplja učenike iz više tuzlanskih osnovnih škola. Zadatak njenih članova je očuvanje i njegovanje srpskog jezika, pisma i kulturnog i vjerskog identiteta. Sekciju vodi nastavnik srpskog jezika i književnosti Mirjana Lazarević.