fbpx
spot_img

Lajflajn Čikago pokrovitelj 15. letnjeg kampa Košnica prijateljstva

Lajflajn Čikago, humanitarna organizacija pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Princeze Katarine obezbedila je sredstva za održavanje 15. po redu letnjeg kampa Košnica prijateljstva – za 50 dece sa Kosova i Metohije iz opština Štrpce i Parteš i decu iz socijano ugroženih porodica iz Srbije.

Kamp se održava u dve smene, u periodu od 9. do 22. avgusta ove godine. Vrednost ove donacije veća je od 4.500 evra.

Sportsko – ekološki kamp Košnica prijateljstva održava se u parku prirode “Begečka jama” MZ Begeč, udaljeno 20 km od Novog Sada. Cilj ovog kampa je smanjenje društvene isključenosti posebno osetljive grupe dece i omladine bez roditeljskog i adekvatnog roditeljskog staranja socijalizacijom sa decom iz sličnih institucija kao i sa decom iz lokalne sredine kroz programe sportskog, ekološkog i kulturnog sadržaja.

Danas je za decu sa kampa i njihove pratioce organizovan prevoz do Kraljevskog kompleksa u Beogradu i stručna tura. Deca su imala priliku da obidju Kraljevski i Beli dvor i nakon organizovanog posluženja nastave sa svojim aktivnostima u okolini Novog Sada.

Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago srdačno se zahvaljuje svim donatorima koji su omogućili realizaciju ovog projekta: gospodin Frank Skala i gospodja Barbara Skala, Srpski narodni savez iz Pitsburga u Pensilvaniji i Tri-stejt grupi iz Pitsburga.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.