fbpx
spot_img

Manifestacija „Negujmo plesnu tradiciju“ održana na Belom dvoru

Beograd, 5. jun 2018 – U prisustvu Njihovih Kraljevskih Visočanstava Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine i njihove kćerke Alison, na Belom dvoru na Dedinju održana je manifestacija „Negujmo plesnu tradiciju“ sa ciljem promocije plesa, a povodom državnog prvenstva u latino-američkim plesovima. Akciju organizuje plesni klub „Dare to dance“ na čelu sa plesačem Ivanom Mileusnićem uz podršku Kraljevske porodice.

Ovom prilikom gospodin Ivan Mileusnić uručio je predstavnicima Kraljevske porodice plaketе za značajan doprinos u održavanju tradicije plesa i podizanju svesti o značaju ove vrste umetnosti među mladima u Srbiji. Prijemu su prisustvovale brojne ličnosti iz sveta kulture i umetnosti, a najmlađi plesni parovi priredili su plesni performans.

Na takmičenju koje je održano proteklog vikenda nagrađeni su pobednici u tri kategorije – omladinci, stariji omladinci i seniori, a koji su svečano predstavljeni na prijemu na Belom dvoru. U kategoriji „Omladinci“ prvo mesto osvojili su Popović Nikola i Savanović Andrea, drugoplasirani su bili Gubica Vladimir i Kosanović Nataša, a na trećoj poziciji našli su se Škrbić Marko i Stevanović Maša. U kategoriji „Stariji omladinci“ pobedu su odneli Andrić Sava i Radulović Maša, dok su drugo mesto zauzeli Petrović Lazar i Avramović Katarina, a treće mesto Andrić Nikola i Čavkunović Luna. U kategoriji „Seniori“ prvo mesto zauzeli su Lazareski Bojan i Karakatsanis Sarah-Diana, dok su se na drugom mestu našli Erdelyi Szilard Denes i Juhas Žofia, a na trećem Kranik Đorđe i Borozan Marina.

Prisutni su imali su priliku da se osveže kafom „Bean and Leaf“.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.