fbpx
spot_img

Marko Spirić: „Tamburica fest 2019“ Novi Sad 20-22. jun

POŠTOVANI PRIJATELJI, OBAVEŠTAVAMO VAS da će, ovogodišnji, 12. po redu svetski „Tamburica fest 2019.“, na kojem će se takmičiti 12 orkestara iz osam zemalja, biti održan od 20. do 22. juna u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi.

U posebno atraktivnom, revijalnom delu zvanično najboljeg festivala etno muzike u Evropi i najbolje turističke manifestacije u Srbiji, kojem je posle Rusije i Kine, ove godine zemlja prijatelj Republika Mađarska. Nastupiće specijalni gosti: čuveni „Orkestar 100 violina“ iz Budimpešte, vrhunski ansambl narodnih instrumenata „Zarni Jolj“ iz republike Komi iz Ruske federacije i zvezda regionalne muzičke scene, Lepa Brena.

– I ove godine očekujemo spektakl i nastavljamo sa širenjem naše kulturne misije i širenja prijateljstva na internacionalnom nivou. Poštovaoci čuvara tradicionalne muzike veoma dobro znaju ko je „Orkestar 100 violina“ a imaće priliku da na delu čuju i vide i „Zarni Jolj“, virtuoze iz ruske republike Komi, koja je nastanjena pretežno mađarskim življem. Našu Lepu Brenu će, pored njenog sastava, pratiti i vojvođanski tamburaši, što će svakako biti jedinstven muzički doživljaj.

Takođe, za razliku od prethodnih godina, ovaj put smo uveli još jedan takmičarski segment koji se odnosi na izbor najbolje autorske pesme i najboljeg vokalnog solistu- kaže dr Jovan Pejčić, direktor festivala.

Marko Spirić ( novinar i estradni menadžer)

Kontakt: +381631885998

PRIJATELJ PORTALA POKAZIVAČ
TAMBURICA FEST
Novi Sad (20-22. juna 2019) Petrovaradin

Pet shop „ZOOMANIJA“, Save Kovačevi broj 40 u Vranju

Kontakt: 066230373

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.