fbpx
spot_img

Odbojka dame: Pala je Italija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije fenomenalno je startovala na Olimpijskim igrama u Riju. Izabranice Zorana Terzića su odigrale odličan meč, i potpuno zasluženo su slavile protiv Italije rezultatom 3:0 (27:25, 25:20, 25:23), posle samo 80 minuta igre.

Preolomni momenti utakmice su bili tokom završnice prvog seta, kada je ekipa Zorana Terzića uspela da napravi preokret od rezultata 22:24 i dobije set rezultatom 27:25. Posle osvajanja prvog seta na razliku, Srbija je slomila otpor Italijanki. Početak drugog seta obeležila je Milena Rašić, koja je sjajnim servisima donela osetljivu prednost od 4:0. Srbija je u nastavku seta uglavnom imala prednost od nekoliko poena, u jednom trenutku Italija je prišla na 12:11, međutim Rašić, Ognjenović i Mihajlović su odbile svaki napad Italijanki da uhvate priključak i donele su Srbiji mirnu završnicu seta. Na kraju je bilo sigurnih 25:20 za ekipu Zorana Terzića. I tokom trećeg seta srpska ekipa je igrala bolje, što je i donelo sigurnu i ubedljivu prednost. U jednom trenutku Srbija je imala prednost od 20:14, ali je onda dozvolila Italijankama da se vrate u set serijom od 5:0. Poenima Rašić, Nikolić i Mihajlović srpske dame stižu do prvih meč lopti (24:22), Italija uspeva da spasi prvu, ali ne i drugu koju koristi Brankica Mihajlović za konačnih 25:23.

Najbolja kod pobednika je bila upravo Brankica Mihajlović sa 21 poenom, a odličan meč je odigrala i Tijana Bošković koja je meč završila sa 18. Srbija će u drugom kolu grupne faze igrati protiv Portorika u ponedeljak od 22:05h.

 

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...