fbpx
spot_img

Pjesničkom riječju: STOP NASILJU MEĐU ŽENAMA – Split

 

Stop

TRSTIH knjižnica „Brodarica“ je 24. 11. 2015. bila dio „lanca“četrdesetak gradova regije i šire koji su istodobno pjesničkom riječju poslali „vrisak“ – Stop nasilju svake vrste, posebno među ženama!-

plakat stop nasilju

Pod pokroviteljstvom istoimenog bloga Zagreb (Lidija Puđak) koji je 2012 nastao u dane obilježavanja nasilja među ženama. Pjesnici u svojoj ujedinjenosti tvore zasebnu državu gdje se ne pita odkuda su. Snagom svog stiha šalju poruku i molitvu svima: Nitko nije zaslužio biti ni fizički ni psihički zlostavljan.

Nasilje nad ženama i djevojčicama ne može se pripisati niti jednoj društvenoj, religijskoj, političkoj, obrazovnoj, dobnoj, ekonomskoj ili nekoj drugoj skupini. Ono je prisutno u svim postojećim društvima.

Uz tebe smo. Razumijemo. Borimo se pjesničkom riječju protiv zlostavljanja: poruka je pjesnika u nadi da ih se čuje.

Trstih je izložbom „Otvori oči“ umjetnika Nene Sanader i Miroslava Jelaske dodatno obogatio pjesničku riječ.

Društvo psihologa (prof. Čanić i prof. Drnasin) – glazba, stihovi pjesnika, pjesnici iz publike..

Veče prepuno emocija i apela: STOP NASILJU

 

AAAAAAAAAA

Brodarica

 

psihologinje

voditelji

 

 

Nada Vučičić
Nada Vučičić
Rođena 1949. godine u Splitu gdje živi i stvara i sada. Slika, piše poeziju, lirsku prozu a okušava se i u kratkoj priči. Samostalne zbirke "Poezija riječi i boje", "Dok te sanjam", Zajednička zbirka"Stihom ispisujem dušu". Pjesme su joj objavljene i u međunarodnim zbirkama. Ilustratorica je nekoliko naslovnica zbirki drugih pjesnika.