fbpx
spot_img

Pomozimo Milici…

Teška srca sam podneo kada sam video u kojim uslovima žive majka i ćerka – Gordana i Milica Benedek. Iz sela Gornji Tavankut pokraj Subotice.

Majka i ćerka „žive“ od deset hiljada dinara mesečno, otac Miličin iz ko zna kog razloga nije mogao da daje alimentaciju.

Gordana je dijabetičar dok je njena petnaestogodišnja Milica dete sa autizmom. Gordana svakodnevno prati svoje dete do škole u Subotici koja je od njihove kuće udaljena 22 kilometra. Sačekuje je iz škole pošto nemože da se vrati kući -ne postiže vremenski zbog prevoza.

Gordana je radila u veterinarskom zavodu deset godina , međutim kada joj se razboleo otac i uz bolestno dete ona više nije imala kuda nego da uzme otpremninu i napusti firmu.

Sezonski poslovi dobro dođu Gordani međutim u zimskim uslovima kada posla nema , više se i ne preživljava i ne živi na ivici egzistencije nego u potpunoj bedi. Gordani se preti da će joj dvadeset i petog januara biti isključena struja ne zbog toga što nije plaćala, nego zato što je napravljen presek i sav dug iz prethodne godine se mora nadokalemiti.

Gordana taj novac nema i mole se dobri ljudi da ovoj hrabroj majci i pre svega detetu pomognu.

Za sve informacije može se pozvati Gordana Benedek lično na broj:

061-1903-745

Foto-Tomislav Tošo Mačković
Gordana i Milica Benedek

 

 

Tomislav Mačković
Tomislav Mačković
Rođen u Subotici 1976. godine. Roditelj Nevene i Lazara, odlikovani vatrogasni oficir (vatrogasac dobrovoljac), kuvar. Pisac i novinar, fotoreporter sa jednom izdatom knjigom na bunjevačkoj ikavici pod naslovom "Pripovitke iz života tavankutski Bunjevaca". Saradnik Hrvatskih novina, Riči bunjevačke matice, subotičkih medija... Bavi se ekologijom i izraženi je kosmopolita.