fbpx
spot_img

Povraćaj

Foto: Marko Marković
Foto: Marko Marković

Povratio sam. Svoju ličnost i svoj obraz. Sve sam povratio. Nije bilo lako. Povraćaji znaju biti teški, mučni i dugotrpni.

Posle mi je bilo lakše. Oseti čovek kao da mu je pao neki veliki teret sa grudi. A ona je baš imala lepe grudi. Taman da stanu u moje šake. Skoro da su se savršeno uklapale.

Razišli su se oblaci. U najvećoj meri. Neki ne odustaju. Namćorišu. Čekaju moj osmeh kao poslednju signalnu moć da se bezvoljno odvuku tamo gde im je i mesto.

Vratio sam joj sve stvari. Ne njoj lično, no kontejneru. Bilo mi je žao da ih bacim, među njima je bilo i nekih zaista korisnih. Lepo sam sve spakovao u jednu kesu, otišao do drugog najbližeg kontejnera i okačio i povratio. Povratila je i ona. Rutinski, kao kad prosipa đubre u kantu. Mislim bar da je bilo tako.

Ogrejalo je sunce. Nekako tromo i mlitavo. Rasteglo se negde između oblaka, nevoljno da greje. A oblaci crni, tmurni, moćni. Jedva dočekali njegovu nevolju da ga zasene, prekriju i večiti rivalitet dovedu do pobede.

Ali, ne da se. Muka mu je, povraća mu se još. Ali neće. Zna da od sjaja njegovih usana mnogo sunaca crpi snagu. I smeje se. On je nasmejan čovek. Div borac. Kada ugledate sunce negde visoko, gore, kako se teškom mukom probija kroz oblake, setite se njega. Uputite osmeh podrške. Podržite povraćaj sunca.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
WordPress PopUp Plugin