fbpx
spot_img

Ukratko, sa onlajn stazica

 

Foto: itsnicethat.com
Foto: itsnicethat.com

             U eri kad mnogi sadržaji postaju relativno ekonomično i brzo dostupni iz online izvora, neke od takvih pogodnosti su dokačile i strip, premda u manjoj meri, pogodno uglavnom u kraćim formama. Nećemo reći da je to i način da se izbegne neka zvanična ili nezvanična cenzura, da se predupredi odbijanje raznih „degutantnih sadržaja“ itd. (jer i u klasičnim, štampanim izdanjima se moglo proturiti podosta stvari za svakojake ukuse) ali da je danas lakše afirmisati svoje kreacije putem Interneta – lakše je. Neka od ovih ostvarenja donose i dosta ismevanja baš na račun savremenih tehnologija i naših navika u vezi sa tim…

Foto: lolsalot.com
Foto: lolsalot.com

Bez posebne tematske profilisanosti, donosimo malu antologiju ovih kratkih onlajn stripčića (pleonazam?), a možemo proizvoljno posegnuti za takvim nečim ako moćnom Google-u kao kljčlnu reč dostavimo npr. „short comics“, ili zavirimo na sajt poput ovog:

http://emgn.com/entertainment/18-funniest-short-comics-internet/      …ili:

http://www.webdesignerdepot.com/2013/06/comics-of-the-week

 

 

 

 

 

Mišo Koprivica
Mišo Koprivica
Mišo Koprivica je od svog ranog opismenjavanja veliki ljubitelj stripova, a tu sklonost nije zasenio ni razvoj interesovanja prema lepoj književnosti, raznolikoj stručnoj literaturi, prema raznim (sup)kulturnim sadržajima uopšte. Svoje malo bekstvo i nadgradnju nad zamućenom kolotečinom nalazi i u pisanju i konzumiranju poezije, uživanje u slušanju muzike i skromnim porodičnim kretanjima. Oženjen je i otac dvoje dece.