fbpx
spot_img

Umetnik Filip Cvetković oplemenio NišVille Jazz festival! Otvorena izložba maski iz Narodnog pozorišta!

U renomiranoj zgradi Oficirskog Doma u Nišu, u okviru trećeg NišVille Jazz teatarskog festivala “Tvrđava pobune i provokacija“ , istaknuti diplomirani umetnik Filip Cvetković, inače pozorišni radnik i ekonomista, svečanim otvaranjem izložbe maski “Provokativna lica“ uputio je pouku prisutnima koja ukazuje na borbu u životu koja je neprestana. Ovu nesvakidašnju izložbu u domenu pozorišnih predstava, inspirisanu elementima Afrike, indonežanske kulture svečano je otvorila emotivnim govorom poznata glumica Bratislava Milić koja je tim povodom čestitala organizatorima festivala na reprezentativnom umetničkom programu i Filipu Cvetkoviću na kurioznoj i jedinstvenoj izložbi. Glumica je bila nagrađena dugotrajnim aplauzom, potom je Filip Cvetković poželeo dobrodošlicu predstavnicima političkih, lokalnih i kulturnih institucija Grada Niša, prijateljima, porodici i ostalim posetiocima. 
,,Moje srce je puno! Održavanje izložbe u rodnom gradu za mene predstavlja satisfakciju, ispunjenje, obećanje. Ponosan sam što sam u okviru NišVill-a predstavio maske iz Narodnog pozorišta u Nišu, svoj rad i autentičnost. Kada se bavite određenom vrstom umetnosti, važno je da budete svoji, sušti i verodostojni. Druženje sa posetiocima mi je stvorilo realnu, pozitivnu sliku o mom stvaralaštvu a uskoro predstoji i izložba u Beogradu. Postojeći radovi će biti izloženi u Oficirskom Domu do poslednjeg dana festivala. Ovim festivalom, potrudili smo se da kroz specifičan umetnički izraz predstavimo društva iz mnogih država kao i provokaciju iz njihovih sredina, aludirajući na pozitivne i negativne strane savremenog doba“, izjavio je Filip.
Novina je da Nišville ove godine potpisuje i dve koprodukcije koje će premijerno biti prikazane publici. Filmski deo „Nišvila“ je u toku, a od četvrtka dolaze najpoznatiji džezeri iz zemlje i sveta u Niš i na Nišku tvrđavu.
Marko Spirić

(Novinar i organizator estradnih dešavanja)

Kontakt: 063/188-5-998

e-mail: [email protected]

Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.