fbpx
spot_img

Valjevke startovale sa pripremama

Ženski odbojkaški klub Valjevo startovao je sa pripremama za takmičenje u Prvoj B ligi. Na prvom treningu ekipe sa najdužom tradicijom u gradu na Kolubari primetili smo i novog trenera, gospodina Rajka Stojanovića.

Prethodna godina nije bila jedna od svetlijih u istoriji kluba, kraj decembra 2018. nagoveštavao je selidbu iz Prve lige Srbije u niži rang. U prvih 12 utakmica ostvaren je samo trijumf protv FOK-a rezultatom 3:2. Posle zimske pauze, čelnici su pokušali da naprave nemoguću misiju i izbore opstanak. Pojavila se tada i tehničarka Ivana Pavlović, koja je predstavljala pravo osveženje u postavi.

Pobede protiv užičkog Jedinstva,  FOK-a, Takova iz Gornjeg Milanovaca i Smedereva probudili su nadu valjevskih ljubitelja odbojke da je opstanak ipak moguć. Na veliku žalost, to se nije dogodilo, a ostala je prava šteta zbog poraza nakon pet setova od Spartaka iz Ljiga i Vranja. Afirmisano je nekoliko igračica, a odlazak Nikoline Zarić u lajkovački Železničar je samo još jedna potvrda dobrog rada.

FOTO: Fejsbuk OK VALJEVO

Da tugovanja previše nema u redovima Valjeva potvrđuje i početak priprema. Na mesto prvog trenera seniorske ekipe postavljen je Rajko Stojanović. Njegovo ime nije strano u odbojkaškim krugovima, a pun optimizma obavio je kratak razgovor za naš sajt.

Ekipa je u odnosu na prošlogodišnju izmenjena, ali ima i novih imena na prvom treningu. Između ostalih, klupske boje promenile su, Milica Petović (Takovo), Nina Vidaković (Banja Luka), Milica Vuković (Novi Sad) i Marija Živković (Srbijanka). Katarina Čelić je prestala da se bavi odbojkom, dok je njena mlađa sestra, Bojana, u potrazi za klubom na teritoriji Beograda.

Kada govorimo o sastavu tima, moram istaći da će i naredne godine dres Valjeva nositi srednji bloker, Slađana Pantelić, koja je promovisana u novog kapitena. Bitan je i ostanak tehničarke Ivane Pavlović, a cilj je da pružimo šansu mladim igračicama. Iz Uba i Osečine, došle su nam Nikolina Pantelić i Mina Živanović. Ne bi trebalo zaboraviti srednje blokere, Ivu Jovanović i Valetinu Bebić, kao i Teu Beljić, koja pokriva poziciju primača servisa i rođena je 2005. godine. Ukoliko bude kao što je planirano, do početka prvenstva angažovaćemo i jednog iskusnog primača servisa.

O ambicijama nije hteo previše da priča, kao pravi diplomata vešto je izbegao odgovor, a konkurentima je prepustio ulogu favorita.

– Prvi cilj je opstanak u ligi, ukoliko se ukaže prilika za povratak u prvoligaško društvu, pokušaćemo da je iskoristimo. Glavni kandidati za najviši plasman su Inđija i Novi Sad. Biće potrebno dosta sreće, ali uz kvalitetan rad i trud, verujem da ćemo biti zadovoljni kada se budu svodili računi na kraju Prve B lige – zaključio je Stojanović.

Trener Stojanović sa tehničarkom i kapitenkom holandske reprezentacije, Laurom Dijkemom. FOTO: Fejsbuk Rajko Stojanović
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...