fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Kako boja hrane utiče na naše telo?

Kako boja hrane može da  utiče na naše telo? Boja je mnogo, kao i raznovrsna hrana koja nas okružuje. Priroda nam je dala dosta darova. Zato bi trebalo da koristimo njene darove. Predstavljam vam boje za vašu dušu i telo. 

Crvena je boja topline i vitalnosti. Likopen – smanjuje kardiovaskularne bolesti. Crvena hrana pomaže u borbi protiv viška kilograma.

Narandžasta boja – podiže raspoloženje, ublažava umor, otklanja depresiju. Beta-karoten, lutein utiču na kvalitet, lepotu, snagu kose i noktiju.

Žuta – boja sunca, razvija kreativnost, kreativnost, pilula radosti. Alfa-karoten, hesperedin – ojačavaju imuni sistem, održavaju zdravlje kože.

Zelena je simbol prirodnosti i zdravlja. Lutein i izoflavonoidi podržavaju rast ćelija kože, neutrališu i izlučuju vredne supstance.

Plava boja je bliska beloj – simbol čistoće i lakoće. Alicin, kvercetin – optimizuju imuni sistem, snižavaju krvni pritisak i holesterol. Plava je boja spokoja, poput neba i mora.

 Zato volite boje, jer one mogu da nam život i zdravlje učine boljim. Okrenite se što raznovrsnijoj ishrani punoj boja. 

Prijatelj portala Pokazivač:

Želite da povećate svoj imunitet? Zeleni put ima pravo rešenje za to – ČAJ ZA JAČANJE IMUNITETA. Čaj pomaže kod svake prehlade, upaljenog grla i krajnika, sinusa, bronhitisa, asme i skoro svake druge upale u organizmu. Probajte i uverite se u lekovitost ovog čaja. Ja sam se uverila i toplo vam ga preporučujem. #EmaZeleniput Ema Vitković vaš distributer za Niš.

 

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.