fbpx

Zdravlje i lepota: Kako da ublažite urinarne infekcije?

Ako osećate jak nagon za mokrenjem, blago peckanje prilikom uriniranja ili čak bol u bešici, velika je verovatnoća da su vam mokraćni kanali inficirani nekom bakterijom.

  U infekcije urinarnog trakta spadaju uretritis, upala bešike (cistitis) i upala bubrega, a do infekcije dolazi nakon što bakterija uđe kroz uretru (mokraćni kanal) i počne da se razmnožava u bešici.

  Probajte čaj od maslačka, koji sadrži enzim koji pomaže u eliminisanju određenih bakterija poput E. coli, koji je najčešći uzročnik urinarnih infekcija. Ovaj čaj se preporučuje za ublažavanje simptoma i prevenciju budućih infekcija. On deluje kao diuretik i tako pomaže jetri i bubrezima u čišćenju organizma. 

  Što se tiče terapije lekovima ona se koristi kod urinarne infekcije, jako je efikasna. Ipak, ne deluju podjednako dobro protiv svih bakterija, ili kod svih pacijenata.

  Višednevni režim donekle šteti organizmu, jer se kao komplikacija dugotrajne antibiotske terapije kod žena često javlja gljivična vaginalna infekcija, što može da pokrene novu urinarnu infekciju. Ponekad postoji i više vrsta bakterija, a u tom slučaju sve moraju biti eliminisane.  Tako da mora da se prepišu jači antibiotici.

  Prilikom urinarne infekcije može doći do bolova u bešici pa se  koriste  spazmolitici, lekovi koji opuštaju mišiće mokraćne bešike, čime se smanjuju intenzitet potrebe za mokrenjem.S obzirom na to da urinarna infekcija nastupa nakon ulaska bakterije u urinarni trakt, rizik od infekcije mnogo je veći kod žena nego kod muškaraca, jer je bešika kod žena bliža polnim organima.

  Trebate se javiti što pre lekaru, ako osetite bolove u bešici, ako dosta mokrite i imate mučninu i povraćanje. Nemojte dozvoliti da to krene dalje, možete završiti i na lečenju u bolnici.   Zato je potrebno preventivno piti određene čajeve i jačati svoj imunitet da bi smo se sačuvali i izborili sa bakterijama.

Prijatelji portala pokazivač: 

Lekovit čaj za žene
Ema Sibirsko zdravlje: 0641291334 Viber

Fito čaj od divljeg bilja № 2 (Ženska harmonija)

# 500582     30 filter kesica    

Mirisna mešavina na bazi žalfije, matičnjaka, nane i klevera će vas ispuniti spokojem i pomoći će vam da obnovite resurse ženskog organizma.

Ženi je potrebno malo mira i…šolja posebnog biljnog čaja kako bi uspostavila unutrašnju harmoniju. Mirisna mešavina na bazi žalfije, matičnjaka, nane i klevera će vas ispuniti spokojem i pomoći će vam da obnovite resurse ženskog organizma.

Žalfija ima protivupalno i antipiretičko dejstvo, otklanja nervozu i smiruje.

Matičnjakvam pomaže da uspostavite duševni mir, poboljšava varenje i jača odbrambene snage organizma na prelazu godišnjih doba.

Nana vam pomaže da otklonite stres, poboljšava cirkulaciju, povećava izdržljivost i pomaže vam da se izborite s dugotrajnim umorom.

Klever podstiče obnavljanje organizma, povećava odbrambene funkcije, poboljšava stanje kože i predstavlja dodatni izvor vitamina.

Uspostavite unutrašji balans i uživajte u aromi letnjeg bilja!

Primena

1. Jednu filter kesicu preliti sa 200 ml ključale vode.
2. Pustiti da odstoji 10-15 minuta.
3. Piti tokom jela.

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.