fbpx
spot_img

Zvezda Radio Beograda najavljuje solistički koncert, specijalna gošća Merima Njegomir!

Svojim interpretacijama narodnih, zabavnih i internacionalnih evergreen pesama, poznatavokalna solistkinja Radio Televizije Srbije i Radio Beograda Milena Lazarević Popović, obojiće svoj dugoočekivani koncert u najstarijem pozorištu u Srbiji, velikoj dvorani knjaževsko – srpskog Teatra u Kragujevcu 6. novembra s početkom u 19 sati!

Vrlo uspešna i revnosna interpretatorka mnogih pesama od kojih su neke snimljene za potrebe radio televizijskih emisija i trajni arhiv Radio Beograda: „ Karanfile cveće moje“, „Šetajući pored Ljubovića“ , „Zapevala bulbul ptica“ , „Zaljubljena duša“, istaknuta po mnogobrojnim muzičkim priznanjima i nagradama u kategorijama „ Najbolji vokalni solista“ i „ Zlatni glas Šumadije“ održaće solistički koncert u pratnji velikog umetničkog narodnog orkestra Trag Balkana pod upravom Dejana Ognjanovića. Milenin koncertni projekat „Muzika kao govor emocije“ sufinansiran od strane Grada Kragujevca, idejno je projektovan na osnovu bogatog decenijskog muzičkog iskustva, na kojima je autorka koncerta učestvovala nastojeći da očuva nematerijalnu kulturnu baštinu Srbije od zaborava!

„Ovim koncertnim projektom želim da obeležim svoj dosadašnji umetnički rad i stvaralaštvo, ali i okupim meni drage prijatelje, kolege i poštovaoce! Publika će imati prilike da čuje moje pesme u različitim žanrovima, s tim što će drugi deo koncerta potpuno biti posvećen tradiciji i kulturi Srbije. Tako su se na repertoaru prvog dela solističkog koncerta našle pesme Lus Kasal, Gabi Novak, Olivera Dragojevića, romanse, najlepše starogradske, ruske, dok ću drugi deo koncerta otvoriti nezaboravnim pesmama Šumadije, Bosne i Hercegovine, Vojvodine, Kosova i Metohije, Crne Gore, Rumunije, Makedonije i drugih krajeva Srbije i Balkana.“ Izjavila je umetnica i dodala „ Pažljivo sam birala numere, želeći da predstavim publici sve na jednom mestu. Uz pomenute numere sam rasla i razvijala svoj umetnički pravac, a neke od njih sam čak i snimala za kultne emisije gospođe Nene Kunijević koje i danas smatraju raritetnim materijalom u arhivi Radio Televizije Srbije. Obećavam trenutke za pamćenje. Dođite da pevamo zajedno!“

Specijalni gosti na Mileninom solističkom koncertu biće renomirana i istaknuta vokalna solistkinja Merima Njegomir, vokalne solistkinje RTS: Vesna Dimić, Biljana Petković, Dejana Đekić, Tatjana Popović, umetnik Marko Lazović, vokalni solista Đorđe Svilkić.

Ovo nezaboravno umetničko veče, biće obojeno i muzičkim izvođenjem nacionalnih kola, dok će ostatak koncerta biti propraćen plesom i narodnom igrom! Publiku očekuje bogat program u trajanju od tri sata!

Milena je dugi niz godina učestvovala u brojnim koncertima Radio Televizije Srbije i drugim kulturnim – nacionalnim manifestacijama. Tako se predstavljala publici u Kolarčevoj Zadužbini, ustanovi opere i teatra Madlenianum, Festivalu „Carevčevi dani“ , Festivalu „ Stare staze“ u Sarajevu, ostalim pozorištima, muzejima i centrima za kulturu i obrazovanje Srbije i nekadašnje Jugoslavije. Snimala je za emisiju „ Zlatni glasovi“ posvećenu istaknutim vokalnim solistima: Radmili Dimić, Kseniji Cicvarić, Veri Ivković, Mari Đorđević i drugima.

 

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.