24. Novembra 2017. | 11:46
Početna / Naš tim

Naš tim

  • Nemanja Andrić

   Nemanja Andrić

   Rođen 9.12.1986. u Jagodini.Živi i radi u Beogradu.Bogato radno iskustvo u oblasti medija (radio),oblasti voditeljstva,produkcije i dizajna zvuka.Aktivan u oblasti marketinga i medija planiranja.

  • Nada Kljajić

   Nada Kljajić

   Učiteljica, pisac, slikar, maštar,…Voli igru, druženje, ples, muziku. Navija za ljubav, savest, razum, duhovnu glad.

  • Nada Karadžić

   Nada Karadžić

   Živi u Beogradu. Po zanimanju vaspitač. Trenutno stažira kod jedne babe. Danju živi aforizam, noću piše poeziju. Njeni radovi su objavljivani u više zajedničkih projekata, koji se nigde ne projektuju. Jednog dana će izdati knjigu. Bolje knjigu, nego državu.

  • Nada Vučičić

   Nada Vučičić

   Rođena 1949. godine u Splitu gdje živi i stvara i sada. Slika, piše poeziju, lirsku prozu a okušava se i u kratkoj priči. Samostalne zbirke “Poezija riječi i boje”, “Dok te sanjam”, Zajednička zbirka”Stihom ispisujem dušu”. Pjesme su joj objavljene i u međunarodnim zbirkama. Ilustratorica je nekoliko naslovnica zbirki drugih pjesnika.

  • Nađa Đoković

   Nađa Đoković

   „Samo od ugla iz kojeg posmatraš sunce zavisi hoćeš li videti svetlost ili senku.“ Nađa Đoković je pesnikinja, prozaistkinja, aforističarka, kompozitorka i kantautor. Član je „Balkanske poetske unije“ od kad je sa svoje tri pesme prošla međunarodni konkurs za „Digitalni zbornik Društva živih pesnika“. Iza sebe ima jednu izdatu zbirku poezije i proze pod nazivom „Četiri vatre“. „Jednostavnost je najviši stepen savršenosti.“

  • Natalija Sknepnek

   Natalija Sknepnek

   Pedagog i pisac, sertifiovani porodični edukator. Koautor je brojnih stručnih priručnika iz oblasti socijalne zaštite. Posvećena je sprečavanju marginalizacije društvenih grupa i pojedinaca. Autor je knjige za decu „Pozornica sa 30 lica“ – Vulkan izdavaštvo. Zaljubljenik je u prirodu, umetnost i mačke.

  • Natalija Erić

   Natalija Erić

   Akademski slikar,rođena 1989. godine u Tuzli. Odrasla uz majku koja je bila sjajan modni kreator i oca Akademskog slikara. Od svoje pete godine pokazuje veliki telanat slikajući ljudsku šaku. Upisuje Akademiju Primenjenih Umetnosti 2010. godine u Beogradu i završava sa najboljim ocenama. Izlagala na više od 50 izložbi, u zemlji i inostranstvu, kako kolektivnih tako i samostalnih. Član je udruženja Mense Srbije likovnih umetnika.

  • Natalija Krzman

   Natalija Krzman

   ,,Kada bagrem dogodine zamiriše ko zna gdde ću biti, u tišini slutim da joj se imena ne mogu setiti nikada više”

  • Nataša Stanić

   Nataša Stanić

   Rođena u Trebinju, čitavo stoleće posle velikog pesnika Dučića, i nastavlja da korača stazama stihova, dok šušte jablanovi. Piše poeziju i prozu. Član Udruženja Književnika Srpske, ali pošto se bavi i glumom, srećna je što je primljena zajedno sa slavnim Kusturicom. Ne voli da govori o sebi, to prepušta svojim delima. Nikad se ne predaje i nikad ne odustaje… Voli umetnost i sport. Prašta ljudima i veruje u Boga.

  • Nataša Belić

   Nataša Belić

   Rođena 9. februara 1973. godine u Kragujevcu. Završila osnovnu školu u rodnojGruži. Dalje školovanje ( srednju, višu, visoku) u Užicu.Radim u OŠ “RadaŠubakić “ u Gruži, u nepodeljenom odeljenju u Leskovcu. Volim svoj posao. Pratim inovacije u oblasti nastave i iste volim da primenim kako bih časove učinila dinamičnijim i zanimljivijim.

  • Kulturni centar Nea Pangea

   Kulturni centar Nea Pangea

   Deluje na teritoriji Beograda zajedno sa velikim brojem drugih organizacija sličnog karaktera, kao neprofitna organizacija sa horizontalnom organizacijskom strukturom. Polja, u kojima Nea Pangea razvija svoje delovanje, jesu neformalno obrazovanje i kulturne delatnosti.

  • necevaljda.com

   necevaljda.com

   Priče o prolaznosti života, ličnom razvoju i neobičnim situacijama. Obično kada pomislimo “neće valjda…” – to se i dogodi.

  • Neda Glišović

   Neda Glišović

   Član sam Lingvističke sekcije u I kragujevačkoj gimnaziji, osam godina sam se aktivno bavila takmičarskim plesom, a fotografijom sam počela da se bavim pre oko dve godine I od tada je fotogravisanje nezamenljiv izvor moje inspiracije. Volim prirodu, plivanje, sport, a posebno mesto u mom životu zauzima i ronjenje- jedan novi vid upoznavanja sveta koji nas okružuje, a gde još ima puno nerešenih misterija.

  • Negoslava Stanojević

   Negoslava Stanojević

   Nišlijka rođena u Zaplanju. Otud, autor priča na zaplanjskom dijalektu, objavljene knjige “Jošte čekam taj reč da mi rekne” i “Baba Grozde” koja (još) nije. Diplomirani ekonomista, novinar, bloger. Slikar u pokušaju.

  • Nemanja Dragaš

   Nemanja Dragaš

   Književnik i diplomirani dramski i audiovizuelni umetnik. Jedan je od najnagrađivanijih pesnika mlađe generacije, a od strane časopisa “Politika” uvršten je među najuspešnije mlade umetnike Srbije. Autor je četiri knjige poezije. Piše eseje, filmske i pozorišne kritike na nekoliko aktuelnih blogova.

  • Nemanja Sekulić

   Nemanja Sekulić

   Fotograf i digitalni umetnik, rođen u Beogradu. Oduvek je bio zainteresovan za magiju i naučnu fantastiku, smatra da je stvarnost samo za one koji nemaju maštu. Svojim radom želi da održi ideju da je sve moguće, da postoji koncept bez ograničenja.

  • Nenad Marić

   Nenad Marić

   Iz Vranja, po zanimanju doktor stomatolog, zapošljen u Zdravstvenom Centru Vranje. Radi kao specijalista opšte stomatologije. Pored toga ima i druge talente. Piše pesme, svira gitaru, komponuje svoje pesme kao kantautor, oprobao se i kao aforističar. Ima objavljene tri zbirke pesama.

  • Nenad Maksimović

   Nenad Maksimović

   Rođen 27.02.1967. godine u Gnjilanu na Kosovu i Metohiji. Sada živi u Grockoj. Izdao zbirku rodoljubive poezije “Sačuvano od zaborava” i knjigu aforizama “Pao mi šećer” u izdanju Književne omladine Srbije. Objavljujem aforizme i pesme u knjževnim časopisima i na društvenim mrežama. Osvedočeni ljubitelj slatkiša i dete u duši.

  • Nenad Plavšić

   Nenad Plavšić

   Nenad Plavšić, rođen u Beogradu 1986. godine. Objavio knjigu pripovedaka „Crne suze“ u izdanju „Alme“ iz Beograda. U razdoblju između 2012. i 2014. godine bio zamenik predsednika „Saveza književnika u otadžbini i rasejanju“ za Beograd, a sada osnivač i predsednik Književnog kluba „Sirin“. Urednik i osnivač časopisa za književnost i kulturu „Voštanice“. Prevođen na ruski i engleski jezik. Dobitnik mnogobrojnih pohvala i nagrada za književnost.
   Živi i radi u Beogradu.

  • Nenad Stevanović

   Nenad Stevanović

   Docent na Prirodno matematičkom fakultetu na Institutu za fiziku u Kragujevcu. Bavi se jonizujućim zračenjem, a na fakultetu predaje Elektromagnetizam i Optiku. Učestovao je više puta u promociji nauke, za đake osnovnih i srednjih škola, kao i za decu manjeg uzrasta. Obožava fenomene vezane za elektiricitet, optičke pojave, kao i astronomiju i uvek koristi priliku da to prenese i na mlađu populaciju. Nagrađen je više puta kao najbolji nastavnik od svojih studenata.

  • Nenad Živković

   Nenad Živković

   Na Internetu „Nebeski tragač“. Trudi se da sačuva od zaborava male ljude i velike gluposti. Bavio se pisanjem i čitanjem, dok je to imalo nekog smisla. Danas samo upire prstom u ono što misli da vredi. Uvek vidi drugačije nego što jeste, upire prstom, pokazuje ali ne dokazuje. Ubeđen da je na pravom putu, jer je na njemu najmanja gužva; uživa u slobodi koju je sam sebi iskreirao.

  • Nerandža Kostić

   Nerandža Kostić

   Rođena 1965. u Požarevcu, živi u Donjem Milanovcu. Januarsko dete srećnih roditelja i srećna majka, nezaposleni likovni tehničar koji piše poeziju.
   ,,Rođen si slučajno i život su bacili slučajno pred tvoje oči kao bajku, naučili te da bezbrižno letiš prostranstvima plavim sve do zvezda…al nisu rekli: Jupiter je daleko i Bog i vila…Sreća neobećana, a život tvoj samo jedan!!!”

  • Nermin Delić

   Nermin Delić

   Pjesnik i romanopisac iz Jajca, idejni tvorac online balkanskog kontesta Mili Dueli, osnivač Poezije Godine i student medicine.

  • Nevena Milosavljević

   Nevena Milosavljević

   Iz Zvečana, diplomirala na katedri za Srpsku književnost i jezik. Pisanje za mene predstavlja svojevrsnu reinkarnaciju snova, koji me prate još od detinjstva. Kroz pisanje živimo nekim drugačijim životom od onog koji nam se nemilosrdno nametnuo.

  • Nikola Dragaš

   Nikola Dragaš

   Rođen 3.1.1952.godine. Iako je često u dodiru sa drvetom i njegovom obradom, pod prstima su mu sakriveni stihovi pesama . Rođen da piše, ali ne i da prikazuje svoja dela. Idealista, veruje u snove premda čvrsto stoji na zemlji. Snovi su ti koji ga vode.

  • Nikola Goljović

   Nikola Goljović

   Rođen u Kraljevu, a živi u Nišu. Student psihologije i veliki zaljubljenik u svoju profesiju. Misli da su međuljudski odnosi najveće čudo prirode. Uživa u velikim gradovima i pozorištu. Pomalo piše, malo više sanjari. Veruje da je umetnost nastala iz patetike.

  • Nikola Stojanović

   Nikola Stojanović

   Rođen u Nišu, 1996. godine. Studira u Beogradu. Poeziju zavoleo od malih nogu, vrlo rano i počeo sa pisanjem. Pesme su mu objavljivane u nekolilo časopisa. Interesuje se za teologiju, istoriju, književnost, filosofiju, muziku… Igra šah kao hobi i bavi se ribolovom. Načelo koje sledi u životu je: cena života je ljubav, a cena ljubavi je žrtva, život je glina koja nam je data u ruke da od nje napravimo umetničko delo, a na nama je da se oko toga potrudimo.

  • Nikola Čavić

   Nikola Čavić

   Bavim se pisanjem i fotografisanjem. Do sada sam izdao jednu zbirku pesama; “Životom Boema”, u izdanju Banatskog kulturnog centra. U pomenutoj izdavaćkoj kući će se uskoro pojaviti i moja novela “Krajolik Života”. Studiram komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Pišem pesme, priče i fragmentarne forme: razgovora, sećanja, misli. Rodom sam iz Mokrina. Živim u Novom Sadu.

  • Nikola Dragaš

   Nikola Dragaš

   Rođen je 15.09.1981. u Pančevu, gde i danas živi. Diplomirao 2004. godine na Višoj politehničkoj školi u Beogradu na smeru za grafički dizajn. Zaposlen kao grafički dizajner u Pošti Srbije u Beogradu. Član je ULUPUDS-a i Udruženja karikaturista Srbije – FECO. Bavi se karikaturom, dečjom ilustracijom i grafičkim dizajnom. Ilustruje dečje knjige i udžbenike. Svoje ilustracije i karikature objavljuje u novinskim listovima: „Večernje Novosti”, „Politika”, „Jež”. Redovan je učesnik domaćihi međunarodnih salona i izložbi karikature i ilustracije kao što su: „Pjer”, „Zlatna Kaciga”, „Zlatni osmeh”, „Zlatno pero”, „Majski salon ULUPUDS-a”, „Osten”, „Balskanska smotra mladih strip autora – Leskovac”, „Bijenale Ekološke karikature Sokobanja”, „Krajiški salon”… Pored svog posla posvećen je knjigama, porodici, a posebno svojoj deci Dunji, Strahinji i Staši.

  • Nikola Učur

   Nikola Učur

   Svakako da bih ja sam sebe najviše hvalio, ali mislim da o meni mogu da govore ljudi koji me poznaju, a ne ja. Živim u Novom Sadu. Student sam žurnalistike, obožavam konceptualnu fotografiju. U slobodno vreme crtam. Volim da mi je vreme apsolutno ispunjeno.

  • Nikola Zebić

   Nikola Zebić

   Srednjoškolac sam, idem u gimnaziju u Šapcu. Volim da slušam muziku i da se družim sa drugima, ali više od toga volim da pomažem drugima, da se smejem i da saznajem nove stvari, da radim sa ljudima jer me to čini srećnim i prosto tako nešto me uvek obraduje.

  • Nitro Acoustic

   Nitro Acoustic

   Ne odustajte od svirke, gitara je jedan deo mene celog, sastavni deo mog života…gitara mi je kao molitva, kad ustanem odsviram neku, kad legnem opet odsviram još koju…i tako svakog dana…

  • Studentska organizacija „Negujmo kulturu“

   Studentska organizacija „Negujmo kulturu“

   Osnovana 29. februara 2016. godine. Ima za cilj promovisanje i očuvanje kulturnih vrednosti, podsticanje kritičkog razmišljanja o agensima koji utiču na razvoj društva, a koji danas sve više uzimaju maha usled čega pojedinac ostaje usamljen. Upravo je to onaj faktor koji je učinio da se okupe i pokažu da postoje i kulturne vrednosti koje propagiraju ljudi koji čitaju, pišu, sviraju. Svoje ciljeve ostvaruju na nekoliko sektora: Sekcija dramske umetnosti (SDU – Kultura teatar), Sektor za muzičku kulturu i umetnost (SMUK) – uključujući Beogradsko studentsko pevačko društvo i Ansambl narodnih igara, Književni klub i Medijski servis studenata. Imaju podršku „Matice srpske“ , „Srpske akademije nauka i umetnosti“ i brojnih javnih ličnosti iz sveta kulture i umetnosti. Otvoreni su za saradnju sa svim organizacijama i mladim ljudima koji dele njihove vrednosti.

  • Ognjen Janjić

   Ognjen Janjić

   Rođen 1986. Po struci diplomirani specijalni pedagog. Ima 25 godina iskustva u borilačkim veštinama (Shotokan Karate, Muay Thai, BJJ) Učitelj Tai Chi-a i Qigong-a, i osnivač Tai chi & Wushu kluba Beli Ždral.II stepen Usui Reikija, majstor/učitelj Kundalini Reikija i Originalnog Reikija. Svira gitaru i obožava da provodi vreme sa svojom srodnom dušom Martinom i drugim punopravnim članom porodice: psom Pakom koji misli da je čovek. Budući da je protivnik bilo kakvog nasilja nad živim bićima – vegan je.

  • OK Kraguj

   OK Kraguj

   Odbojkaški klub Kraguj je profesionalni ženski odbojkaški klub. Osnovan je u februaru 2006.godine. U svom sastavu ima sve selekcije, od škole odbojke do seniorki.Od 2014. je u najvišem rangu takmičenja – Super ligi Srbije. Prijateljstvo, tolerancija, zabava i zdrav život je glavni moto kluba. Dobrodošli!

  • Oliver Janković

   Oliver Janković

   Rođen 1957. godine u Beogradu. Pisanjem počinje da se bavi još za vreme studija na Filološkom fakultetu, na kome diplomira na Grupi za poljski jezik i književnost. Posle 17 napisanih i izvedenih radio drama i dramskih minijatura, emigrira u pesničke vode, druži se sa kraćom prozom, esejima i književnom kritikom. Aktuelno, najčešće pliva u vodama humora i satire iako za sebe tvrdi da je strastveni neplivač.

 • KLUB PESNIKA

  KLUB PESNIKA “ORFEJ” SUBOTICA

  Osnovan je 22.11.1995. u Subotici kao neprofitna i multinacionalna organizacija, a registrovan kao udruženje građana koja neguje kulturu i pisanu reč naroda i narodnosti koji žive u našoj sredini. Osim toga klub je registrovan i za izdavačku delatnost.

 • Osvald Tomović

  Osvald Tomović

  Živi i radi u Beogradu.

 • outLOUD.rs

  outLOUD.rs

  Mesto gde kreativnost sreće inspiraciju, a o talentima se priča – na sav glas.

 • Predrag - Peđa Đakonović

  Predrag – Peđa Đakonović

  Rođen u Pančevu 01.06.1980. godine. Završio srednju ‘’Školu za dizajn’’ u Beogradu i višu (sadašnju visoku) ’’Školu primenjenih i likovnih umetnosti’’ u Beogradu. Bavim se pisanjem aforizama, kratkih priča i statusa, ilustracijiom u slobodno vreme i alternativnom muzikom. Interesuje me umetnost, kultura, pisana reč, kao i saradnja i upoznavanje sa ljudima sličnih interesovanja u cilju interaktivne saradnje.

 • Peko Laličić

  Peko Laličić

  Član Udruženja književnika Srbije i redovni član Matice srpske, rođen 1944. godine u Gusinju, živi u Majdanpeku. Master je menadžmenta, diplomirani politikolog i upravni pravnik. Piše savremenu, rodoljubivu, haiku i poeziju za decu, aforizme, prozu, recenzije i prikaze knjiga. Objavio je dvaanaest knjiga (sedam poezije, tri aforizama i dva romana). Običan, dobrim i dobronamernim ljudima dostupan čovek koji čini sve da život ne bude politika.

 • Petar Pismestrović

  Petar Pismestrović

  Rođen 3. svibnja 1951. godine u Srijemskoj Mitrovici. Nakon mature u Zagrebu upisuje Fakultet političkih znanosti, a od 1970. radi kao profesionalni karikaturist. Jedan je od utemeljitelja Hrvatskoga društva karikaturista (HDK). Surađuje sa više od 40 različitih tjednika i dnevnih listova, organizira 25 samostalnih izložbi te sudjeluje na mnogobrojnim svjetskim i domaćim festivalima karikatura. Pismestrović živi u Austriji i radi za “Kleine Zeitung”. Od 1996. godine je austrijski državljanin.

 • Planinarsko društvo Žeželj

  Planinarsko društvo Žeželj

  Planinarsko drustvo Žeželj se bavi planinarenjem i obilaskom svih turističkih vrednosti, kako u Srbiji tako i van Srbije. Postoji oko 25 godina.

 • Predrag Milosavljević Kajsa

  Predrag Milosavljević Kajsa

  Da ne preterujem, muziku volim iznad svega jer spaja ljude, veseli, otvara dušu, kako kad zatreba, što opravdava ono:”uz pjesmu mi se evo rodimo, uz pjesmu umiremo”. Muziku svako oseća, interpretra, i krasi na svoj način. Gitaru sviram dugo, ali nikad profesionalno, pomalo zbog ironije života, pomalo zbog lenjosti, najviše iz hobija, društva i nekog svog balansa radi. Svirka me je spojila sa puno dobrih ljudi, što me u svemu najviše raduje, i donela mi puno lepih i nezaboravnih trenutaka, u kojima se bez nje nikad ne bih ni našao. Samouk, malo i obdaren sluhom. Imali smo bendove, snove, kao sva deca, mladi ljudi, ali nas život vodi svojim tokom, jer nismo svi rođeni za uspehe, što ne bi ni bilo interesantno. U svemu je, po meni najbitnije da širimo ljudskost, dobrotu, i učimo jedni od drugih. Svi smo specifični na svoj način, i svako od svakog može uvek ponešto da nauči.

 • SPKD

  SPKD “Prosvjeta” Tuzla

  Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ u Tuzli je osnovano 6. juna 1904. godine sa ciljem očuvanja srpske kulture i identiteta, razvija prosvjetne, kulturne, sportske i druge aktivnosti s drugim narodima u Bosni i Hercegovini, odnosno njihovim društvima.

 • Prvoslavka Marković

  Prvoslavka Marković

  Prvoslavka Marković smatra da je obrazovanje jedan od načina menjanja sveta. Veruje u magičnu moć brojeva.Za nju važi Pitagorina misao: „Ne troši mnogo reči da kažeš malo, već malo da kažeš mnogo“.

 • Pozorište za decu Kragujevac

  Pozorište za decu Kragujevac

  Pozorište za decu Kragujevac je, rešenjem Skupštine grada Kragujevca, osnovano 27.06.2003. godine i jedno je od najmlađih pozorišta te vrste u Srbiji. Organizator je Međunarodog lutkarskog festivala “Zlatna iskra” na kome iz godine u godinu učešće uzima sve više vodećih svetskih pozorišta.

 • Radič Miša Mijatović

  Radič Miša Mijatović

  Rođen 04. jula 1949. u Mramorku na jugu Banata. Od 1962. živi i radi u Novom Sadu. Prve portrete i portret karikature objavio je krajem šezdesetih (1968.) i to u časopisima: „Džuboks“, „Tempo“, „Antena“ „Glas omladine“, „Melos“, „Dnevnik“,… Prve table stripa „Zeka“ objavljene su u časopisu „Zeka. Svoj prvi autorski strip “Мylisaw“ (1971.) objavio je u „Kurir“-u Saradnju sa „Politikinim zabavnikom“ započeo je 1977. godine objavljivanjem portret karikatura rok muzičara na „Hit strani“. Plod saradnje je više od 300 portret-karikatura koje su, na žalost autora, sve ostale u vlasništvu Izdavača. 1978. objavljuje i prve epizode stripa „Mika Muštikla“ u „Stripoteci“ (izdavač: „Marketprin“, N. Sad). Sa stripom „Krapino“ („YU-strip“-„D. novine“) osvajaju treću nagradu na konkursu YU-stripa za najbolji jugoslovenski strip. Između ostalog crtao je ilustracije za časopise namenjene deci: „Neven“, „Mali Neven“, „Maštalica“,… Ilustrovao nekoliko zbirki pesama i knjiga

 • Radiša Ćeriman

  Radiša Ćeriman

  Rođen 21.0.8.1995. godine u Čačku, gde završava osnovnu i srednju školu. U 2014. godini upisuje Fakultet političkih nauka u Beogradu, smer novinarstvo. Poeziju piše od svoje trinaeste godine, a prva pesma koju je napisao nosi naslov “Kad bi vreme stalo”. Voli istoriju, a redovno prati i geopolitička dešavanja.

 • Radmila Karać

  Radmila Karać

  Rođena u Luci kod Nevesinja. U Mostaru završila Pedagošku akademiju, odsek Srpskohrvatski jezik i književnost jugoslovenskih naroda. Trenutno živi i radi u Kanadi. Do sada je objavila tri zbirke pesama za decu. Radmilini radovi se redovno objavljuju u časopisima za književnost, umetnost i kulturu, kao i u zbornicima književnih radova. Zbirka pesama za decu „Čaroban let kroz ceo svet“ je 2014. godine uvrštena u izbor publikacija za potrebe bublioteka srpskih organizacija u dijaspori i regionu. Član je Srpsko-kanadskog udruženja pisaca „Desanka Maksimović“ iz Toronta.

 • Radmilo Mićković

  Radmilo Mićković

  Kataklizma, epigrami; Sve će to narod otplatiti, aforizmi; Izlet u obližnji raj, roman; Srbi čuvaju mrtvaca, poema; Ovde je nekad bio svet, poezija; Ohole žrtve, pripovetke; Volim i ja vas, aforizmi; Verbalne vrfeske 1, 2, eseji; Posle potopa, aforizmi; Nepodobna knjiga, aforizmi; Nuda veritas, odabrani aforizmi; Zvezdočatac i pesme, poezija; Ispovest trovačasmehom (Dnevnik srpskih poniženja), aforizmi; Užasno dosadna knjiga (Coito ergo sum) odabrani erotski aforizmi; Verbalne freske 1, 2, eseji – drugo izdanje; Literarni uzlet mamlaza Baljoševića (Skica za portret jednog naroda), aforizmi; Šumadijski soneti, pesme. Uvršten je u više desetina zbornika, antologija i enciklopedija iz oblasti poezije i aforizama. Prevođen na više stranih jezika.

 • OŠ

  OŠ “Radoje Domanović” Kragujevac

  Jedna od škola sa najdužom tradicijom u Srbiji, osnovana 1805. godine. Oaza kulture, kvalitetnog i trajnog znanja i zdravih stilova života. Inspirativna za đake i nastavnike, privlačna i zanimljiva za roditelje i prijatelje škole. Škola u kojoj se svako oseća dobro.

 • Radojka Nikić Milinović

  Radojka Nikić Milinović

  Rođena je 24.03.1974.god. u Valjevu. Diplomirala na Bogoslovskom fakultetu. Piše poeziju, kratku prozu, putopise. Objavljivala je u brojnim književnim novinama i časopisima. Učestvovala na petskim festivalima. Pohvaljivana na poetskim konkursima. Dobila I nagradu za poeziju studenata „Zlatno pero studentsko Vidovdansko 94.“ Objavila je sedam pesničkih knjiga.

 • Rajko Kecman

  Rajko Kecman

  Rođen u Bosanskom Petrovcu, Bosna i Hercegovina. Apsolvent na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Pisac, pjesnik, sportista, zaljubljenik u prirodu. Oženjen planinskim vijencima, zavičajem, ognjištem i tintom, kao izvorom života. Vječiti sanjar. Životni moto: „rad, red i disciplina“!

 • Sabina Dumpor

  Sabina Dumpor

  Rođena sam u Mostaru, 27.10.1990 godine. Aktivno se bavim slikanjem nekoliko godina, sudjelujem na likovnim kolonijama i izložbama. Bavim se likovnim oblikovanjem knjiga i glumom. Vodim stranicu Sabina Dumpor Art.

 • Sakiba Harčević

  Sakiba Harčević

  Rođena 8.2. 1964. godine u Rijeci. Poeziju pišem od trinaeste godine. Izdala elektronsku zbirku ” U svijetu ljubavi”. Član sam HKD (Hrvatskog književnog društva). Pojedine pjesme zastupljene su mi u zbornicima “Književno Pero”,”Nek živi ljubav”,” kao čvorom more na dlanu”…

 • Salja P. Slovenski

  Salja P. Slovenski

  Živi u Ljubljani poeziju piše od detinjstva piše dosetke šale i aforizme.

 • Sandra Petković

  Sandra Petković

  Meteoropata ne bi trebao da čita istoriju. Vremena su bila svakakva.

 • Sandro Puncet

  Sandro Puncet

  Rođen sam 7.9.1979. godine na Malom Lošinju gdje i dan danas živim i radim. Prve fotografije sam napravio sam svojim “idiotom” na film 1997. godine i sa njim sam ulovio prve munje. Zbog financijskih nedostataka prvi dslr sam kupio 2013. godine kada sam se ozbiljnije počeo bavit fotografijijom. Odmah sam našao smjer koji me zanima, iako sam se probao ostale teme, a to je lov na oluje što i danas sa velikom strašću fotografiram. Imao sam jednu samostalnu izložbu a nekoliko mojih fotografija bile su hit na društvenim mrežama i portalima, ne samo u Hrvatskoj već i u susjednim zemljama.

 • Sanjin Štrbac

  Sanjin Štrbac

  Rođen u Kninu 1971. Studirao u Banjaluci i Beogradu. Živi u Banjaluci. Pravnik. Pisao o svemu, najviše o kulturi u časopisima “Revolt”, “Reporter”, Popboks”. Objavio dvije knjige o popularnoj muzici : “”Gubitnici” sviraju historiju” (2009. i 2012.) i “Žeton za najdraži Vurlicer”(2013.). Najviše voli, uglavnom, klasični američki rokenrol i njegove podžanrove koje nedovoljno slušamo, popularnu i nepopularnu književnost, TV, sport, pivo, viski… I ljepotu.

 • Sara Jekić

  Sara Jekić

  Rođena sam u Prištini 18. 5. 1996. godine. Trenutno živim u Prokuplju. Studiram srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Moje pesme su zastupljene u nekoliko zbornika, a imam i objavljenu zbirku pod nazivom “Samo se očima iskreno voli” u izdanju Presinga.

 • Sara Matijević

  Sara Matijević

  Maturantica Opće gimnazije, rođena 2.5.1997. u Osijeku. Najdraži hobi mi je čitanje, volontiram u Gradskoj knjižnici i čitaonici a u budućnosti bih se htjela baviti zanimanjem vezanim za književnost.

 • Sara Savčić

  Sara Savčić

  Zaljubljenik u mnoge stvari, prvenstveno muziku i japanski jezik, u čijim okvirima je i školovana. Aktivno se bavi prevodilaštvom, muzikom i humanitarnim radom. Pasionirani je ljubitelj krimi romana i veruje da je spavanje precenjeno.

 • Mićković Saša

  Mićković Saša

  Saša Mićković je pesnik, objavio je sledeće knjige: Jastreb u oluji, Božanska Srbija, Račanski svitak, Duhovna zarenja, Špil soneta, Uspavanka za dušu. Pesme objavljuje u časopisima: Književne novine, Trag, Prolom, Svitak, Brankovina, Bdenje, Diogen, Književne vertikale, Književni pregled, Sizif, Zvezdani kolodvor, Koreni – list Srba iz rasejanja, Ljudi govore (Toronto), Bosanska vila, Srpska vila, Majdan, Naslijeđe, Sretanja, Slovoslovlje, Voštanice, Jesenjin, Riječ, Jež, Etna, Nosorog, Šipak, Avlija magazin, uvršten je u leksikon Srpski pisci u rasejanju 1914-2014 i dr. Član je Književnog kluba “Branko Ćopić” iz Beograda. Dobitnik je nagrada: Pesnička hrisovulja, Srpske duhovne akademije (2016) i Godišnja nagrada opštine Rača (2016).

 • Savez slepih Srbije

  Savez slepih Srbije

  Savez slepih Srbije je osnovan 14. jula 1946. godine. Nastao je kao rezultat težnje slepih da rade organizovano na ostvarivanju svojih specifičnih potreba i interesa. To je jedina reprezentativna organizacija slepih u Srbiji, a najveća je što se tiče udruženja slepih, kako po broju članova, tako i po aktivnostima koje vrši u cilju zadovoljavanja potreba i interesa svojih članova i ove kategorije osoba sa invaliditetom uopšte.

 • Šejla Handalić

  Šejla Handalić

  Rođena 1996. godine u bosanskohercegovačkoj provinciji Banovići, vječiti sanjar, teški filozof i student Pravnog fakulteta. Državno i međunarodno nagrađivana.

 • Selma Ahmetović

  Selma Ahmetović

  Rođena sam 1991. godine u Doboju, a trenutno živim u Njemačkoj, Hamburg. Pišući stihove, ulažem jedan ogroman dio sebe. Uvijek može bolje, ali bitno je vjerovati, jer bez vjere u sebe čovjek se ne može pomaknuti s mjesta. Iskreno se nadam da će moje riječi sretno doputovati tamo gdje sam ih i poslala, ravno do vašeg srca.

 • Siniša Cvijanović

  Siniša Cvijanović

  Fotograf. Fotografisanje je nešto što volim i čime druge ljude činim srećnim kada posle slikanja dobiju svoje fotografije. Moj cilj je da u životu postignem nešto po čemu će ljudi da me pamte. Mnogi kažu da sam na dobrom putu. Uporan, ambiciozan, istrajan. Ništa ne može preko noći, sve može upornošću.

 • Siniša Stričević

  Siniša Stričević

  Novinar, živim u Somboru. Pod omiljenim aforizmom: Nije lepo ono što je lepo, već je lepo ono što nam se sviđa, počeo sam svoj novinarski put u 13. godini u dečjem programu Radio Sombora čiji sam ostao vernik i u zlu stečaja nesrećne privatizacije, doskora.. Izašavši iz nametnutog šoka, osnivam medijsko Udruženje Podium Sombor a poslednjeg julskog dana olimpijske-pobedničke 2016, usuđujem se da sa prijateljima pokrenem i Novi Radio Sombor, internet svetom. Jer, volim ovu ludu šašavu planetu kakav sam i ja. Životni moto: Samo pozitivno! Slogan: Svi smo jedno! Živeli svi…

 • Književni klub Sirin

  Književni klub Sirin

  Cilj Književnog kluba „Sirin“ je negovanje i usavršavanje pisane reči. Kvalitet je na jedinom mestu na lestvici prioriteta. Pored toga, u KK SIRIN zastupljene su i druge umetnosti: slikarstvo, fotografija, dekupaž, čime se izuzetno ponosimo. Klub objavljuje časopis „Kulturni mozaik“ koji izlazi tromesečno i može se poručiti putem imejla ili u biblioteci Milutin Bojić – Ilije Garašanina 5, Beograd.

 • sirovahrana.rs

  sirovahrana.rs

  Sirovahrana.rs je domaći portal za ishranu sirovom hranom – osim recepata za ukusna gurmanska presna jela, ovde ćete pronaći i prodavnicu sa neophodnim kuhinjskim aparatima, korisnim sitnicama i još puno toga; Autorka i administrator portala je Olivera Rosić

 • Slađana Golijanin

  Slađana Golijanin

  Rođena u Sarajevu, 30. 7. 1987. Magistrica komparativne književnosti i bibliotekarstva. Piše i objavljuje poeziju, književne kritike, kritike vizuelnih umetnosti, novinarske članke, reportaže, eseje… U slobodno vreme slika i pleše. Voli da voli i mrzi da mrzi.

 • Slađana Nedeljković

  Slađana Nedeljković

  Volim da pomerim granice da bi se svet video mojim očima. Realnost može biti obojena i malo drugačija – nasmejana mojim i vašim emocijama. Na putu traganja za nežnošću koja je (tu negde) u svakom čoveku.

 • Slađana Cvjetković

  Slađana Cvjetković

  Diplomirani psiholog. Transakcioni analitičar – savjetnik. Trener vještina asertivnosti i emocionalne pismenosti. Rođena u Tuzli, živi i radi u Bijeljini.
  Slađana, misli dakle postoji, osjeća znači živi. Spaja jedno sa drugim, kako kod sebe tako i kod drugih. Voli trčanje, trči polumaraton i još uvijek si čestita kada stigne na cilj. Vjeruje da ponekad ne znamo šta možemo dok se ne odvažimo i ne krenemo prema tome šta želimo.

 • Slađan Tomić

  Slađan Tomić

  Student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu. Volontirao je na Radiju Federacije Bosne i Hercegovine. Uređivao je portale www.tema.ba i www.e-turneja.com . Piše i poeziju. Do sada je objaviljivao u dvije zajedničke zbirke „Pjesme koje nam život znače“, u sklopu koje je, za svoju pjesmu „Stani“, dobio nagradu za originalnost i umijeće umjetničkog oblikovanja, te u zbirci „Providenca Versi 1“, u pripremi je i njegova prva samostalna zbirka „Šta ako sam lud“.

 • Slavica Pejović

  Slavica Pejović

  Diplomirani politikolog, autor je tri dokumentarne monografije, kao i tri zbirke poezije. Glavni je i odgovorni urednik časopisa za književnost, kulturu i nauku „MAJDAN“. Član je Udruženja književnika Srbije. Živi u Kostolcu.

 • Slavica Jagličić

  Slavica Jagličić

  Slavica Jagličić, profesor opšte književnosti i teorije književnosti, zaposlena kao biliotekar u Dečjem odeljenju NB “Vuk Karadžić” u Kragujevcu, imala je sreću da svoje radne godine provede sarađujući sa decom i mladima. Odrasle, pak, deli na one koji su čitali i čitaju, i one kojima je mašta “zakazala” pa su se pretvorili u naredbodavce i dokonaše. Pričaće vam o knjigama i iskustvima bibliotekara, a možda vas i navede da se oslobodite straha od knjiga i čitanja.

 • Slavica Jovanović

  Slavica Jovanović

  Iz Šapca. Novinar i književnik. Autor sedam objavljenih knjiga: Aliluja”, “Albatros “, ” I ubi drvo čoveka”, “Nebom lete Cerski samorasti”, “Kosovski crni kosovi”, “Podsmevač “, ” Zlatovez munja”. U rukopisu još pet knjiga. Dobitnik više književnih nagrada i priznanja. Dobitnik specijalnog priznanja Akademije ” Ivo Andrić” – Beograd za 2007. godinu, 2008. godinu i
  2014. za objavljene knjige.

 • Slavica R. Šibalić

  Slavica R. Šibalić

  Rođena u Aleksincu, živi u Bajinoj Bašti. Piše, slika, čita, sluša romantičnu muziku i stalno je u nekom poslu; širi pozitivnu energiju i ljubav među ljudima.

 • Slaviša Ševrt

  Slaviša Ševrt

  Rođen je u Sarajevu, ne tako bliske 1970. godine. Nakon rata 1995. godine, trajno se nastanjuje u Beogradu. Iako neki tvrde da je jedan od najboljih srpskih portret karikaturista, u svakom slučaju je najbolji pica majstor među karikaturistima i najbolji karikaturista među pica majstorima, jer mu je to dugogodišnje zanimanje. Dobitnik je značajnih nagrada za karikaturu i strip. U slobodno vreme vredno radi i stvara!

 • Slaviša Savić

  Slaviša Savić

  Rođen na Ilidži, živi u Derventi. Student Ruskog i srpskog jezika i knjizevnosti, Filozofskog fakulteta na Palama, Univerzitet Istočno Sarajevo. Prvenstveno pjesnik, a pise i prozu. Izdao dvije zbirke pjesama pod nazivima: “Priroda, čovjek i ja” i “Plamen, talas i busen ljubavi” , završio roman prije dvije godine pod nazivom “Svjetlost mraka”, koji još nije objavljen. “Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli…”

 • Slobodan Osmokrović

  Slobodan Osmokrović

  Slobodan Osmokrović rođen 21.9.1963 g. u Inđiji, ekonomski tehničar. Pišem iskreno o temama iz svakodnevnog života, prozu i poeziju.. Emocija na prvom mestu, sa elementima pozitivne nostalgije.

 • Slobodan Veselinović

  Slobodan Veselinović

  Iz Sombora. Rođen 1966. godine. Završio srednju poljoprivrednu školu. Samouk sam slikar, slikanjem se bavim od 1986. godine. Prvo izlaganje 2009. godine. Do sada sam imao 13 samostalnih izlozbi. Moje slike se nalaze u mnogim zemljama širom sveta. Osnovni pravac je impresionizam, a motivi su vezani za prirodu.

 • Snežana Ilić

  Snežana Ilić

  Rođena 1. aprila 1966. u Novom Sadu. Živim u Šapcu. Inženjer tehnologije. Umetnička duša, sanjar, majka. Volim da čitam, pišem, crtam, fotografiju…Sve što je vezano za kreativnost. Verujem u ljubav i dobro u ljudima. Pišem blog VINJETE.

 • Snežana Kujundžić

  Snežana Kujundžić

  Rođena 1970. u Subotici u kojoj trenutno saobraća na relaciji slikarstvo-poezija… i jedno i drugo je proganja od ranog detinjstva. Nakon dugogodišnjeg truda da se uklopi u jednostavne ovozemaljske poslove, shvata da je jedino što je ipak čini kompletnom – slikanje i pisanje pesama…

 • Snežana Veljković

  Snežana Veljković

  Zovem se Snežana Veljković radim u OŠ”19.oktobar” u IO u Donjim Komaricama.Ove godine vodim kombinaciju 1.razred i 3. razred.
  Živim u Jagodini i putujem svakodnevno do radnog mesta.

 • Snežana Crnogorčević

  Snežana Crnogorčević

  Zavrsila sam Učiteljski fakultet, smer za vaspitača, vodim blog malaskolabastaznanja.blogspot.rs, pišem pesme za decu. Smatram da talenat nije presudan za bilo kakav uspeh već da je potrebno dosta rada i vežbe kao i da ljubav prema knjigama i stvaralaštvu treba podsticati još od ranog detinjstva jer dete uči ono što živi.

 • Snežana Dubak

  Snežana Dubak

  Da, to sam ja! Zaplakala sam jednog juna davne 1973. godine. Rođena u Ivangradu (današnje Berane), Crna Gora- srce Vasojevića. Školovala se, od kosih i pravih , tek toliko da postanem jedno pismeno čeljade. Sa svojim momcima živim i radim u srcu Beograda. Srećna!

 • SVOJ NA SVOME sa Nenadom Milenkovićem

  SVOJ NA SVOME sa Nenadom Milenkovićem

  Polusatna emisija u kojoj javne ličnosti biraju mesto na kom se radi intervju i gde se osećaju kao “svoji na svome” . Termin emitovanja je: premijera – sreda u 18.30! Reprize: subota od 21.30h i nedeljom od 22.00h. Televizija: Naša TV Autor emisije : Nenad Milenković (JugArt produkcija) Produkcija: TV Naša. Autor muzike: Dejan Javorina

 • Sasvim Obične

  Sasvim Obične

  Sasvim obična priča, sasvim običnih devojaka.

 • Spasoje Joksimović

  Spasoje Joksimović

  Pesnik i teolog, preplitanje u traženju odgovora.

 • Spomenka Denda Hamović

  Spomenka Denda Hamović

  Rođena je i odrasla u Šantićevom Mostaru. Poeziju je zavolela još u osnovnoj školi kada su joj prve pesme i objavljene u lokalnom listu Sloboda. Sledi dugi period pisanja samo za svoju dušu jer je za nju poezija učiteljica i tešiteljica života, dah i potreba duše, a pesme su iskre duše i kada je hladno i kada život greje. Piše pesme i priče i voli da leti „Na krilima leptira“ a tako se zove i njena prva objavljena zbirka pesama. Od 1992. živi u Beogradu.

 • Srđan Simeunović Sendan

  Srđan Simeunović Sendan

  U umetnosti dugi niz godina. Svašta video – svašta proživeo, iako se uverio da su slabe nade za neki pomak u ovoj zemlji, i dalje na barikadama. Poezija, proza, satira, muzika i još štošta…

 • Srećko Aleksić

  Srećko Aleksić

  Srpski otmeni pesnik rođen 26.03.1972. u Beogradu, četvrti dan posle Mladenaca što je simbol njegove poezije. Zastupljen po celoj bivšoj Jugoslaviji, pojedine pesme prevedene na 7 svetskih jezika. Izdao 5 zbirki poezije. Član 28. Akademije u Beogradu, Sc Crnjnski, Majdana, Književne Omladine Valjeva, Kola Srpskih Sestara Čikago. La Voice DE Lecce Italia 3. mesto sa pesmom Sagradimo Svet. Živi, piše i radi u Beogradu i sarađuje sa pojedinim portalima u svetu kulture.

 • Srđan Stamenković - Srle

  Srđan Stamenković – Srle

  Ilustrator i karikaturista, ali i tata, muž, matematičar, programer, web dizajner… svoj životni put uspešno ispisuje olovkom već decenijama, a sreću nalazi u radu sa decom, malim stvarima koje život znače i svakodnevnoj kreativnosti.

 • OŠ

  OŠ “Sveti Sava” Bijeljina

  U prelijepoj ulici skrivena krošnjama lipa, u blizini Crkve Svetog Georgija u Bijeljini, smještena je Osnovna škola „Sveti Sava“.
  Najstariji sačuvani dokument koji govori o školstvu u Bijeljini je pismo ministru prosvete Kneževine Srbije od 12. maja 1865. godine koje su uputili „nastojatelj crkve i škole Dimitrija Marković i učitelj škole beljinske Nikola Evtić“, ali kao godina osnivanja srpske škole spominje se 1838. godina. Gradnja školske zgrade završena je krajem avgusta 1902. godine. To je zgrada u kojoj danas nastavu pohađaju najmlađi učenici i čija obnova i dalje traje. U Srpskoj osnovnoj školi u Bijeljini, kao mlad učitelj službovao je veliki srpski pjesnik Jovan Dučić.

 • Stefan Lazarević

  Stefan Lazarević

  Studiram osmehe kako bih mogao da ih poklanjam. Tragam za svrhom postojanja i univerzalnom istinom koja nas sve povezuje. Poezija je za mene samo jedan od načina da se ogledam u mesečini. Volim da svet posmatram dečijom ozbiljnošću. Kad porastem, želim da postanem Mali Princ, srcem da gledam jasno.

 • Stefan Zdravković

  Stefan Zdravković

  Studira Ekonomiju, igra šah. Partiju u šahu (životu) dobija igrač koji napravi pretposlednju grešku. Ljudski život je partija šaha.

 • Stefan Đorđević

  Stefan Đorđević

  Rođen 28.02.1991. godine, Kosovo Polje. Apsolvent istorije, pesnik. Od 1999. godine živi sa porodicom u Kruševcu. Od svih institucija najviše ceni kafanu. Omiljeni čaj šumadijski.

 • Stefan Mitić

  Stefan Mitić

  Da li bi iz ovih prigradskih očiju što mirišu na ustajalu provinciju, sitne radosti, ajvar i kamenolom duše izrasle pesme ko pupoljci da sam rođen na Slaviji?
  Stefan Mitić (tićMi) nije rođen na Slaviji, već u Leskovcu, istog datuma kao i čuveni pisac Edgar Alan Po: 19.01.1992. godine. Za razliku od Edgarovog ramena na kome čuči gavran, na Stefanovom čuči perut.

 • Stefan Simić

  Stefan Simić

  Rođen 1989. godine u Paraćinu. Studira Sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu „Pustite nas“ objavio je 2012. godine, a knjigu „Odjeci ljudskog“ 2013. i 2014. (drugo dopunjeno izdanje). Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji i zemljama ex-yu.

 • Strahinja Tirnanić

  Strahinja Tirnanić

  Strahinja Tirnanić se vodi stihovima: “Ako mi život krila skrati i sneg u oko počne da veje, znam, bar se neću pokajati što sam umeo da se smejem.” Rođen u Kragujevcu, student menadžmenta, ljubitelj adrenalina i FK Radnički.

 • Sunčica Miščević

  Sunčica Miščević

  Učiteljica koja veruje da su “misli kao kapi vode. Ako stalno ponavljate iste misli , stvarate ogromnu količinu vode. U početku je barica , pa bara , pa jezero i na kraju – okean. Ako su Vam misli pozitivne , možete plivati u okeanu života”.

 • Suzana Rudić

  Suzana Rudić

  Student Akademije umetnosti u Novom Sadu. Dobnik nagrada ,,Mihajlo Kovač” i ,,Duško Trifunović” za kratku priču i poeziju. Autor zbirke poezije ,,Vreme orhideja”. Član Saveza književnika u otačbini i rasejanju i član KK ,,Scena Crnjanski” u Beogradu. ,,Iako studiram vajarstvo, rečima vajam, strpljivo modelujem reči svoje duše koja teži da ostvari kontakt sa drugim dušama pogledom. U skulpturu, želim da unesem ta slova koja nosim u sebi.” Moto: ,,Moramo se pronaći negde, ako ne na zemlji, među zvezdama hoćemo.”

 • Suzana Krivokapić

  Suzana Krivokapić

  Ljubav je jedini vazduh koji udišem i osmeh – jedini jezik na svetu koji razumem… :)

 • Suzana Veljkovic

  Suzana Veljkovic

  Suzana je profesor razredne nastave u OŠ “ Branko Miljković „ iz Niša.
  Svoje aktivnosti usmerava ka što učestalijem praćenju i uvođenju novina, kreativnijem i savremenijem pristupu nastavnom procesu, jer je cilj savremene nastave da učenici sa više volje i radoznalosti za otkrivanjem sveta oko sebe prilaze usvajanju novih nastavnih sadržaja.

 • Svet stripa

  Svet stripa

  Ostvarivanje zajedničkih ciljeva u oblasti vizuelnih umetnosti, kroz komunikaciju, razmenu ideja, obrazovanje, izdavaštvo, afirmaciju i promociju stripa uopšte – grupi poštovalaca urbane kulture deluje kao dobra osnova za saradnju tako da maja 2010. godine započinju prve aktivnosti koje su za rezultat imale osnivanje Udruženja ljubitelja devete umetnosti Svet stripa. Danas je Svet stripa organizator Međunarodne strip konferencije “#KragujevacComicCon”, izdavač časopisa “Kiša”, osnivač Škole stripa i ilustracije, а raspisuje i konkurs za kratki strip “KRAGUJEVAČKI POBEDNIK”. • Humanitarna organizacija „Svetionik“

  Humanitarna organizacija „Svetionik“

  Neprofitna, nevladina, nestranačka organizacija, osnovana na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti humanitarnog rada i afirmisanja poželjnih društvenih aktivnosti i vrednosti. Ciljevi: organizovanje humanitarnih akcija, edukacija, afirmacija obrazovanja, kulture, nauke, sporta, ekologije, očuvanje nacionalnog identiteta i duhovnih vrednosti, podizanje svesti o položaju i problemima socijalno ugroženih kategorija društva, angažovanje na bezbednosti i poboljšanju uslova za život i rad omladine, naročito dece. Organizacija ima sedište u Pančevu. Osnovana je 11. februara 2016. godine.

 • Svetlana Panić

  Svetlana Panić

  Iz Lajkovca. Strukovni ekonomista po struci. Bavi se pisanjem poezije i proze od svoje 18-e godine, kada je počela da piše neke početne pesme (privatno za svoju dušu), a kasnije je krenula da učestvuje i na raznim književnim događajima i manifestacijama, to su bili prvi trenuci upoznavanja ljudi sa njenim stvaralaštvom, kasnije se to širilo sve više i evo i danas danju još traje, (druženje sa pesmama i ljudima koji vole dušu-poezije. ) Proza, koju ona piše obuhvata (kratke priče) koje imaju psiho-socijalni angažman i nose karakter- realizam. Još uvek nije ništa izdala, ali radi na tome, (ima u pripremi zbirku priča) koje će uskoro ako sve bude kako treba ugledati svetlost dana.

 • Svetlana Mitić

  Svetlana Mitić

  Rođena 20. juna 1955. godine u Beogradu, gde živi i danas. Odrasla u Prizrenu na Kosovu i Metohiji. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Prištini, na odseku Jugoslovenska književnost i srpski jezik. Još kao student je pisala pesme, eseje, pripovetke i druge kraće forme. Iz ljubavi prema najmlađima je 2014. godine počela da piše priče za decu sa akcentom na univerzalnim poukama o dobroti, skromnosti, ljubavi, međusobnom poštovanju i prijateljstvu. Član je društva pisaca “Poeta” Dunavski venac od 2017. godine, a prve priče su joj objavljene u elektronskom časopisu “Suština poetike”.

 • Sveto Prodan

  Sveto Prodan

  Predsednik Udruženja slobodnih stvaralaca Republike Srpske “Aleksa Šantić”. Do sada je objavio tri zbirke: Trag sudbine (prva), Slušaj kako nestajem (druga), Simfonija strasti (treća).

 • Tamara Obradović

  Tamara Milićević

  Rođena sam 1989. godine u Beogradu, tako da je i moj profesionalni put vezan za Beograd. Završila sam osnovne i master studije na Učiteljskom fakultetu u Beogradu. Moji osnovni principi su profesionalnost, rad, odgovornost i poštovanje moralnih i etičkih normi. U radu koristim različite metode i oblike rada. Sopstvenu praksu uvek procenjujem kritički. Sopstvene profesionalne slabosti prevazilazim razmenom iskustava i stručnim usavršavanjem. Volim svoj posao i znam da me nova iskustva tek čekaju i radujem se tome.

 • Tamara Petrović

  Tamara Petrović

  Radi i živi u Novom Sadu. Završila Fakultet za menadžment. Sertifikovani Reiki Master terapeut – učitelj i Joga instruktor. Osnovna oblast rada – Reiki terapije, podučavanje za Reiki praktičare, vodi terapeutske radionice, piše blog i vodi sajt: www.soulwellnow.com . Radila kao Projekt menadžer u humanitarnim organizacijama, IT sektoru i radila poslove marketinga i prodaje. Mama sedmogodišnje devojčice Asje.

 • Dr Tamara Hrin

  Dr Tamara Hrin

  Rođena 1987. godine u Vrbasu, odrasla u Ruskom Krsturu. Doktorirala Metodiku nastave hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, na kom je zaposlena kao asistent. Piše poeziju za decu i odrasle, na rusinskom i srpskom jeziku. Dobitnik je više nagrada za poeziju, od kojih izdvaja prvu nagradu na Festivalu poezije mladih u Vrbasu 2014. godine. Ima objavljene dve zbirke poezije. Živi i radi u Novom Sadu.

 • Tamara Sekula

  Tamara Sekula

  Rođena sam 1989. godine u Beogradu. Po profesiji master učitelj. Želja za učenjem i poučavanjem kod mene se javila još u prvom razredu osnovne škole. Oduvek sam želela da postanem učiteljica. Svojim trudom, to sam i uspela. Sada želim da mojim učenicima pomognem da dostignu svoje ciljeve, ukazujući na vrednosti života i na reči Dositeja Obradovića: „Nauči se od mudrijeg – to je velika korist. I nauči drugog – to ti je velika zadužbina.“

 • Tamara Vulić

  Tamara Vulić

  Male stvari čine život srećnim. Osmeh i druženje sa prijateljima. Čuvajte prirodu i životinje. Slušajte dobru muziku.

 • Tanja Radivojević

  Tanja Radivojević

  Rođena 22. juna 2001. godine u Smederevskoj Palanci. To je osoba koja diše zvezdani prah, zaljubljuje se u zvezde, voli Mesečinu; hoda svemirom koji sama stvori, i u njega ubacuje samo osobe koje voli. Piše pesme od 2012. godine, napisala je roman koji je u pripremi za štampu, svira gitaru. Ide u srednju medicinsku školu.

 • Tatjana Radenković

  Tatjana Radenković

  Osmehom budi jutro i dočekuje noć.

 • Tatjana Pupovac

  Tatjana Pupovac

  Verujem da dobrota pobeđuje sve i da se lepom rečju i osmehom može stići do svakog srca. O tome govorim kroz svoje pesme.

 • Tatjana Đaković

  Tatjana Đaković

  Student sam Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu i dugogodišnji volonter Crvenog krsta. Volim da čitam, pišem, volim pametne, duhovite i kreativne ljude, otvorenog uma i bez predrasuda. Verujem u snagu humanosti i u to da naše malo nekome zaista znači mnogo.

 • Teodora Veličković

  Teodora Veličković

  Zbir protivrečnosti na dve noge. Sama svoj smisao. Sve bih i nakon toga – ništa. Farmaceut koji je sve sem toga. Rođena negde u Grčkoj, bilo gde, ali sigurno tamo. Ja biram ko će da me izabere. Takva sam – kakva sam, promeniti se neću zato uzmi ili ostavi. Čekajte da se udobno smestim, ovaj život će potrajati.

 • Teodora Košarac

  Teodora Košarac

  Rođena 23.12.1994. u Palama, student Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Odsjek za opštu književnost i teatrologiju. Pjesme su joj objavljene u zbornicima, časopisima i internet portalima, a 2016. godine objavila je svoju prvu zbirku pjesama “Herbarijum duše”.

 • Tijana Rodić

  Tijana Rodić

  Rođena sam u Prištini, 13.5.1995. godine. Trenutno živim u Nišu. Studiram na fakultetu Umetnosti, odesek grafika, u Kosovskoj Mitrovici.

 • Tijana Milojević

  Tijana Milojević

  Rođena sam u Kragujevcu 1995. godine. Od ranog detinjstva me je svašta nešto interesovalo, jedino sam se pisanju uvek vraćala. Sigurna u sebe. Svoja na svom. Osobine koje me najviše krase su emotivnost i kreativnost. U svakoj sitnici vidim nešto kreativno i svaki predmet poželim da oživim. Moj moto je: Živi danas kao da je poslednji dan i uvek daj sve od sebe!

 • Tina Mihaljević

  Tina Mihaljević

  Studentica Umjetničke akademije u Osijeku, gdje je završila i Jezičnu gimnaziju. Veliku naklonost priklanja grafici, kiparstvu i performansu. Uz studiranje bavi se pisanjem (poezija, novela) i jogom. Najveći poriv je uz kreativne, inovativne i provokativne umjetničke projekte utjecati na svijest čovjeka. Umjetnost je san, a od snova se ne živi. Kažu oni što ne znaju sanjati.

 • Tode Nikoletić

  Tode Nikoletić

  Ko sam zapravo ja? Pesnik? Sanjar? Putopisac? Snohvatač?
  Mali svitac čiji sjaj obasjava one koji vole, one koji rastu do deteta,
  One koji imaju krila da lete u bezgranično, i oči da vide beskonačno.
  Ili sam možda mornar bez mora, i gusar bez broda. Nešto kao Petar Pan
  nasukan u ravnici Panonije. Ko zna!? Verovatno sam kralj bez kraljevstva,
  Princ bez mača. Obućar koji popravlja svet. Marioneta čije konce pokreće zvezda. Pastir koji skuplja mirise šume u frulu I pretvara ih u zvuke. Možda sam… Možda sam…
  Biće ipak da sam samo obično DETE.

 • Tomislav Mačković

  Tomislav Mačković

  Rođen u Subotici 1976. godine. Oženjen i otac dvoje dece. Po činu vatrogasni oficir, nosilac ordena “ZLATNI KRST ZA POSEBNE ZASLUGE”. Hobi mu je ekologija i pisanje kratkih priča i novela. Piše na ikavici tekstove i pripovetke. Piše za Subotičke novine, najstariji list u Subotici (120 godina), Rič matice pri Bunjevačkoj nacionalnoj manjini i za “Hrvatske novine” pri Hrvatskoj nacionalnoj manjini.

 • TUŠ

  TUŠ “Toza Dragović” Kragujevac

  Trgovinsko ugostiteljska škola
  „Toza Dragović“,
  Save Kovačevića 25, 34000 Kragujevac
  tel : 034 333-237;
  tel /faks: 034 335-686;
  odeljenje za vanredne učenike:
  034 338 595

 • UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKA

  UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKA

  Nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti savremenog kulturnog stvaralaštva i to kroz književnost, slikarstvo, fotografiju, muzički i scenski angažman, sa posebnim osvrtom na afirmaciju mladih u cilju održivosti i unapređenju postojećeg i kreiranju novog kulturnog života društvenih zajednica na Balkanu.

 • ULKU

  ULKU “Vlaho Bukovac” Split

  Umjetničko – književna unija osnovana je 4.9.2007. u legendarnoj kavani Bellevie u Splitu. Postoje sekcije: likovna, književna i dramska. Prva zajednička zbirka poezije objavljena je 2008. pod nazivom “Simbioza lutanja”, uskoro izlazi i druga zajednička “Trajni trenuci”.

 • SCUOLA DI POESIA - SCHOOL OF POETRY

  SCUOLA DI POESIA – SCHOOL OF POETRY

  Škola poezije okuplja pesnike sveta u ime poezije.
  Osnivač: Cav Silvano Bortolazzi

 • Urlik

  Urlik

  Grupa za razvoj kulturnog aktivizma iz Subotice radi na podsticanju mladih na slobodno izražavanje u umetnosti kroz organizovanje kulturnih sadržaja. Grupa UrliK sadrži tri segmenta, a to su: “UrLiK” – Umetničke večeri”, “Književni klub UrLiK” i “Dramska scena UrLiK”. Grupa UrLiK radi pod sloganom “Umetnost ispred forme – Van svih okvira”.

 • Uroš Selenić

  Uroš Selenić

  Rođen 1997. godine u Valjevu. Još od osnovne škole pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Student sportskog novinarstva. Obožava istoriju, živi za sport…

 • Uroš Timić

  Uroš Timić

  Mlad bibliotekar iz Smedereva koji iza sebe trenutno ima dva romana. Veruje u ideale i veruje da pojedinac može da doprinese zajednici. Prozaista i optimista. Fan je gotičke književnosti. Da nije završio bibliotekrstvo, bavio bi se fitnesom.

 • Unija studenata socijalnog rada

  Unija studenata socijalnog rada

  Studentska, neprofitna i nevladina organizacija, osnovana 2002. godine na Fakultetu politickih nauka u Beogradu. Naš cilj je da studentima omogućimo usavršavanje i predstavimo najnovije tokove u socijalnom radu i socijalnoj politici.

 • Valentina Novković

  Valentina Novković

  Diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, odsek za ruski jezik i književnost. Bavi se pisanjem poezije i kratkih priča kao I prevođenjem. Njeni radovi se nalaze u mnogobrojnim zbornicima, elektronskim i štampanim časopisima, a neki od njih su i nagrađivani. Prvu samostalnu pesničku zbirku “Bezvremneo” objavila je 2014. Bez obzira na okolnosti, uspešno se održava na površini nade. Živi i radi u Beogradu..

 • Vasa Radovanović

  Vasa Radovanović

  Pisac i muzičar. Član Udruženja književnika Srbije. Objavio pet knjiga poezije. Prevođen i objavljivan na više stranih jezika i zastupljen u antologijama. Od 2013. glavni urednik regionalnog časopisa Književne vertikale. Bavi se i muzikom. Pevač je rok-benda Grešnici. Objavili su tri albuma i više singlova. Od septembra 1986. godine radi fanzin ,,Oprem dobro!”. Do sada je objavljeno 87 brojeva. Fanzin se bavi underground-umetnošću (pank/HC/ alternativna muzika, književnost, stripovi, filmovi…).

 • Veid Delalić

  Veid Delalić

  Rođen u Ljubuškom 21.05.1967. godine. Kao dječak sklon je pisanju. U mladosti se bavi muzikom. Komponuje i svira gitaru i klavijature. Kasnije se opet vraća pisanju, tačnije lirici. Izdaje knjige: Ispod zaborava I i Ispod zaborava II. Poklanja dvije hronike svome gradu. “Tragovi na vodi” je treća knjiga kojom je postao primijećen i širem auditorijumu. Povodi se krilaticom: U životu samo govori istinu u pravo vrijeme i ne plaši se koračati naprijed.

 • Veljko Lađevac

  Veljko Lađevac

  Po obrazovanju filozof, po intimnom pozivu ipak pesnik. Svejedno, uvek u dobrom društvu. Zato sam i ovde sa vama.

 • Vedran Horvacki

  Vedran Horvacki

  Pišem poeziju nekoliko godina. Izdavao sam svoju poeziju u časopisu Nova Riječ, Kužiš (podlist Hrvatske Riječi), u sklopu Lire Naïve i kratko vreme sam imao svoj blog poezije na Blog.hr na kojem sam objavljivao svoju poeziju. Pored poezije pišem prozne tekstove, radim
  intervjue…Pisanje mi je velika ljubav.

 • Verica Mihailović

  Verica Mihailović

  Studentkinja. Izgleda i pesnik. Osmesima dobrih ljudi shvatila da i poljoprivreda moze biti umetnost.

 • Vesna Kerečki Šarac

  Vesna Kerečki Šarac

  Rođena u Zemunu. Objavila tri samostalne zbirke poezije, jednu zajedničku.
  Višestruko nagrađivana i pohvaljivana, zastupljena u mnogim zbornicima i
  književnim časopisima, kao i pesničkim antologijama. Javno i medijski zastupljena. Predsednik je književnog kluba „Scena Crnjanski“ u Beogradu, a takođe član više književnih klubova, kao i drugih kulturno – umetničkih grupa, aktivna na književnoj sceni poslednjih par godina. Živi i stvara u Batajnici.

 • Vesna Ristović

  Vesna Ristović

  Rođena u Kraljevu, gde živi i radi. Po zanimanju učiteljica, a po zvanju samostalna pedagoška savetnica. Piše poeziju, izdala dve zbirke pesama. Bavi se i neformalnim obrazovanjem za ljudska prava (posebno rodnim politikama).

 • UDRUŽENjE UMJETNIKA VIZIJA

  UDRUŽENjE UMJETNIKA VIZIJA

  Centar za neformalno obrazovanje ‘’Udruženje Umjetnika Vizija’’ je nevladino udruženje. Sjedište je u Mojanovićima bb, 81304 Golubovci.
  Ciljevi: razvoj svijesti o značaju umjetnosti stanovništva u ruralnim područjima, osposobljavanje stanovništva iz ruralnih područja iz oblasti stvaralaštva, stvaranje umjetničkih djela, afirmacija umjetnika, evaluacija razvoja talenta i vještina na nivou pojedinca, implementacija novih i adaptacija postojećih programa neformalnog obrazovanja i obuka, informisanje javnosti o postignutim rezultatima udruženja, kreiranje godišnjih programa u okviru centra za neformalno obrazovanje u cilju pružanja pomoći u učenju.

 • Vladanka Cvetković

  Vladanka Cvetković

  Često se pitam i pokušavam objasniti sebe, svoju uskovitlanu misao, svoju podsvest, osećanja.Traganja još traju, a pitanja i dalje se nižu…

 • Vladimir Obrovski

  Vladimir Obrovski

  Čovek sam koga je život uveo u kolo aforizma. Sada pokušavam da naučim korake…

 • Vlasta Cenić

  Vlasta Cenić

  Profesor srpskog jezika. Član Udruženja književnika Srbije. Objavio 16 knjiga poezije na dijalektu juga Srbije. Živi i stvara u Kočanu, na jugu Srbije. Idejni tvorac i organizator „SUSRETA PROSVETNIH RADNIKA KNjIŽEVNIH STVARALACA ZA DECU“.

 • ŠOSO Vukašin Marković

  ŠOSO Vukašin Marković

  ŠOSO “Vukašin Marković” je ustanova za osnovno i srednje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju i dece sa autizmom.
  U okviru škole funkcioniše i Dnevni boravak-usluga socijalne zaštite namenjena, pre svega, deci uzrasta od 7 do 25 godina, ali i njihovim roditeljima. Velika pažnja se poklanja vannastavnim aktivnostima. Škola se kontinuirano prilagođava društvenim promenama i novim standardima u nauci i praksi. Teži da prati sve reforme u obrazovanju kako bi se održala kao savremena škola prilagođena deci i njihovim potrebama, a istovremeno želi da promoviše svoj rad i dostignuća svojih učenika.

 • Dr Vukica Jović

  Dr Vukica Jović

  Čekajući da odraste postala je učiteljica; zatim je magistrirala, pa doktorirala i ništa – još uvek čeka! Veruje u dobre duše, ljubav, sreću i priču o dve kutijice; crnoj i beloj – znamo šta je pisalo u obe!

 • Nikola Vukoje

  Nikola Vukoje

  Iz Sečnja, učenik srednje ekonomske škole. Poeziju piše osam godina, obožava putovanja i životinje.

 • Yesiloveguitar

  Yesiloveguitar

  Stranica posvećena edukaciji gitarista i obradama popularnih pesama.

 • Zdravka Babić

  Zdravka Babić

  Zdravka Babić (Bileća) Republika Srpska.
  Sve moje pjesme su moje odbjegle srne,
  nastaju same i često me iznenade sadržajem i oblikom ,
  otmu se iz pera, i uvijek bez doručka, odu svojim putem…
  hodaju bose…i uvijek ostane žal za onim što nisam uspjelela reći al’ i pamćenje na vatru koja me grijala dok sam ih pisala.

 • Željka Kurjački

  Željka Kurjački

  Psiholog i psihoterapeut iz Novog Sada. Kao psihoterapeut najradije priča o problemima samopouzdanja i pozitivnog doživljaja sopstvenog tela, fizičkog izgleda i zdravlja, a oblast psihologije koja joj je posebno značajna u dosadašnjem radu je psihologija traume.

 • Željka Gavrilović

  Željka Gavrilović

  Ateist, left-winger, cynic, traveler. Psychologist former, short stories writer and columnist. Curious and sociable, but prefers a couple of reliable friends to a lot of superficial However I can live alone.

 • e-časopis za umetnost i kulturu „Zvezdani Kolodvor“

  e-časopis za umetnost i kulturu „Zvezdani Kolodvor“

  Časopis je osnovan u januaru mesecu 2015, i registrovan u Narodnoj biblioteci Srbije. Objavljuje se kvartalno i konkurs za slanje radova je stalan. Nastao je kao proizvod želje da afirmiše, kako pisanu reč tako i vizuelnu umetnost. Do sada je objavljeno pet brojeva i dva dvobroja. Osnivač i urednik časopisa je Zorica Tijanić, spisateljica i novinarka iz Beograda. Stalni članovi redakcije su Jelena Dimitrijević, Julija Nikolić, Miroslav Vasić, Ivana Minić, Mario Lovreković i Zoran Dimitrijević.

 • Želimir Lalić

  Želimir Lalić

  Želimir Lalić. Učesnik mnogih kvizova. Pobednik “Slagalice”. Piše za svoju dušu.

 • Zoran Petrović

  Zoran Petrović

  Zoran Petrović je medijski fotograf kome je hobi postao profesija. Bavio se vrlo širokim društvenim temama, pa je njegov fotografski opus vrlo raznolik. Dobitnik najznačajnijih nagrada za novinsku fotografiju , počev od 2003.godine. Raspoložen da svoja znanja i iskustva u oblasti fotografskog rada prenosi mlađima.

 • Zoran Škiljević

  Zoran Škiljević

  Pisac sa predoumišljajem. Voleo bi da piše bajke, ali ne ume. Zato
  gomila kratke priče, romane i novele kao sumanut. Verujući da je to,
  premda najmanje subverzivan, ipak smislen, dostojan, pa i hvale vredan
  vid otpora narastajućoj stihiji ništavila.

 • Zorana Košpić

  Zorana Košpić

  Rođena je 1990. godine u Banja Luci. Studentica Ekonomije trenutno. Piše poeziju i kratke priče od 2006-07. godine. Prva njena zbirka pjesama Zvijezda Danica izdata je 2014. godine.

 • Zoran M. Jovanović

  Zoran M. Jovanović

  Rođen 1969 god u Leskovcu. Magistar ekonomskih nauka, radi u Pošti. Milanov i Milenin tata.

 • Zorica Tijanić

  Zorica Tijanić

  Spisateljica i novinarka. Urednica i osnivač e-časopisa za umetnost i kulturu „Zvezdani kolodvor“ . Član delegacije škole poezije (Scuola di Poesia – School of Poetry) i poverenik za područje Beograda. Do sada je objavila šest zbirki poezije i dva romana, kao i priče za decu (prevedene i objavljene u Sloveniji). Piše kolumne, putopise, eseje i književne kritike. Član Kluba pisaca Čukarica i redovni član Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Živi i radi u Beogradu.

 • Zorica Božić

  Zorica Božić

  Učiteljica u školi i učitelj života. Zna što drugi ne znaju i znanja koristi za opšte dobro. Svaki novi dan daje nam priliku da prevladamo neki stari obrazac razmišljanja i pustimo da svetlost uđe u naš život. Onaj ko probudi svetlost u sebi, svetleće i drugima.

Share on FacebookNovakujem