Naš tim

   • Nemanja Andrić

    Nemanja Andrić

    Rođen 9.12.1986. u Jagodini.Živi i radi u Beogradu.Bogato radno iskustvo u oblasti medija (radio),oblasti voditeljstva,produkcije i dizajna zvuka.Aktivan u oblasti marketinga i medija planiranja.

   • Nada Kljajić

    Nada Kljajić

    Učiteljica, pisac, slikar, maštar,…Voli igru, druženje, ples, muziku. Navija za ljubav, savest, razum, duhovnu glad.

   • Nada Karadžić

    Nada Karadžić

    Živi u Beogradu. Po zanimanju vaspitač. Trenutno stažira kod jedne babe. Danju živi aforizam, noću piše poeziju. Njeni radovi su objavljivani u više zajedničkih projekata, koji se nigde ne projektuju. Jednog dana će izdati knjigu. Bolje knjigu, nego državu.

   • Nada Matović

    Nada Matović

    Rođena 1996 godine u Beranama. Student Pravnog fakulteta u Podgorici. Autor 4 zbirke. Dobitnica priznanja ,,Pjesnik –Svetionik” Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika ,,Nekazano” u Baru. Članica je i udruženja književnika i umjetnika ,,Zenit” Podgorica. Pjesme su joj objavljivane u časopisu za kulturu i umjetnost Nekazano kao i u rubrici ,,Ćirilica” dnevnih novina Dan, a zastupljena je i u Zborniku poezije Beogradskog centra za kulturu i književnost i na mnogim drugim portalima. Članica je mnogih književnih udruženja. Rad joj je uvršten u Zbornik čuvara prirode. Učesnik je više književnih olimpijada i dobitnik više prvih mjesta. Zastupljena je i u časopisu Glasnik Podgoričke biblioteke.

   • Nada Vučičić

    Nada Vučičić

    Rođena 1949. godine u Splitu gdje živi i stvara i sada. Slika, piše poeziju, lirsku prozu a okušava se i u kratkoj priči. Samostalne zbirke „Poezija riječi i boje“, „Dok te sanjam“, Zajednička zbirka“Stihom ispisujem dušu“. Pjesme su joj objavljene i u međunarodnim zbirkama. Ilustratorica je nekoliko naslovnica zbirki drugih pjesnika.

   • Nađa Đoković

    Nađa Đoković

    „Samo od ugla iz kojeg posmatraš sunce zavisi hoćeš li videti svetlost ili senku.“ Nađa Đoković je pesnikinja, prozaistkinja, aforističarka, kompozitorka i kantautor. Član je „Balkanske poetske unije“ od kad je sa svoje tri pesme prošla međunarodni konkurs za „Digitalni zbornik Društva živih pesnika“. Iza sebe ima jednu izdatu zbirku poezije i proze pod nazivom „Četiri vatre“. „Jednostavnost je najviši stepen savršenosti.“

   • Natalija Sknepnek

    Natalija Sknepnek

    Pedagog i pisac, sertifiovani porodični edukator. Koautor je brojnih stručnih priručnika iz oblasti socijalne zaštite. Posvećena je sprečavanju marginalizacije društvenih grupa i pojedinaca. Autor je knjige za decu „Pozornica sa 30 lica“ – Vulkan izdavaštvo. Zaljubljenik je u prirodu, umetnost i mačke.

   • Natalija Erić

    Natalija Erić

    Akademski slikar,rođena 1989. godine u Tuzli. Odrasla uz majku koja je bila sjajan modni kreator i oca Akademskog slikara. Od svoje pete godine pokazuje veliki telanat slikajući ljudsku šaku. Upisuje Akademiju Primenjenih Umetnosti 2010. godine u Beogradu i završava sa najboljim ocenama. Izlagala na više od 50 izložbi, u zemlji i inostranstvu, kako kolektivnih tako i samostalnih. Član je udruženja Mense Srbije likovnih umetnika.

   • Natalija Krzman

    Natalija Krzman

    ,,Kada bagrem dogodine zamiriše ko zna gdde ću biti, u tišini slutim da joj se imena ne mogu setiti nikada više“

   • Nataša Stanić

    Nataša Stanić

    Rođena u Trebinju, čitavo stoleće posle velikog pesnika Dučića, i nastavlja da korača stazama stihova, dok šušte jablanovi. Piše poeziju i prozu. Član Udruženja Književnika Srpske, ali pošto se bavi i glumom, srećna je što je primljena zajedno sa slavnim Kusturicom. Ne voli da govori o sebi, to prepušta svojim delima. Nikad se ne predaje i nikad ne odustaje… Voli umetnost i sport. Prašta ljudima i veruje u Boga.

   • Nataša Belić

    Nataša Belić

    Rođena 9. februara 1973. godine u Kragujevcu. Završila osnovnu školu u rodnojGruži. Dalje školovanje ( srednju, višu, visoku) u Užicu.Radim u OŠ “RadaŠubakić “ u Gruži, u nepodeljenom odeljenju u Leskovcu. Volim svoj posao. Pratim inovacije u oblasti nastave i iste volim da primenim kako bih časove učinila dinamičnijim i zanimljivijim.

   • Nataša Rašović

    Nataša Rašović

    Rođena je 1969. godine u Zagrebu. Članica Hrvatskog društva karikaturista i ULUPUH-a. Izlaže praktički po cijelom svijetu na međunarodnim žiriranim izložbama (do sada oko 50 izložbi) te osvaja nagrade (8 nagrada), ima niz skupnih izložbi (oko 20 izložbi). Uz to je imala tri samostalne izložbe karikatura. Festivalska, situacijska karikatura, danas joj je osnovni način izražavanja. Fokusira se na prava žena i manjina. Radi i na prikupljanju građe za knjigu o ženama karikaturisticama u Hrvatskoj, u kojoj bi bio pregled radova kroz povijest sve do danas.

   • Kulturni centar Nea Pangea

    Kulturni centar Nea Pangea

    Deluje na teritoriji Beograda zajedno sa velikim brojem drugih organizacija sličnog karaktera, kao neprofitna organizacija sa horizontalnom organizacijskom strukturom. Polja, u kojima Nea Pangea razvija svoje delovanje, jesu neformalno obrazovanje i kulturne delatnosti.

   • Nebojša Čandić

    Nebojša Čandić

    Student iz Doboja, koji nije zapalio žito. Neko. Homo ludens. Uža specijalnost – igra riječima i kuvanje turske kafe u bosanskom loncu. Slobodnog vremena nema, jer ga provodi glumeći da je zauzet.

   • necevaljda.com

    necevaljda.com

    Priče o prolaznosti života, ličnom razvoju i neobičnim situacijama. Obično kada pomislimo „neće valjda…“ – to se i dogodi.

   • Neda Gavrić

    Neda Gavrić

    Rođena u Banja Luci 1980. godine. Objavila tri zbirke poezije. Sav prihod od prodaje knjiga poklonjen je Udruženjima roditelja dece sa posebnim potrebama. Dobitnik Vidovdanske povelje za humanost, očuvanje tradicije i kulture svog naroda. Učesnik je mnogih Međunarodnih festivala, kako u regionu tako i širom Evrope. Njene pesme su se našle u par domaćih antologija i nekoliko evropskih. Pesme su prevođene na nemački, engleski, turski, rumunski, ruski…Član je Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Srbije. Živi, radi i stvara u Parizu, gde je od skoro i član “ Pesnika pariskog okruga“.

   • Neda Glišović

    Neda Glišović

    Član sam Lingvističke sekcije u I kragujevačkoj gimnaziji, osam godina sam se aktivno bavila takmičarskim plesom, a fotografijom sam počela da se bavim pre oko dve godine I od tada je fotogravisanje nezamenljiv izvor moje inspiracije. Volim prirodu, plivanje, sport, a posebno mesto u mom životu zauzima i ronjenje- jedan novi vid upoznavanja sveta koji nas okružuje, a gde još ima puno nerešenih misterija.

   • Negoslava Stanojević

    Negoslava Stanojević

    Nišlijka rođena u Zaplanju. Otud, autor priča na zaplanjskom dijalektu, objavljene knjige „Jošte čekam taj reč da mi rekne“ i „Baba Grozde“ koja (još) nije. Diplomirani ekonomista, novinar, bloger. Slikar u pokušaju.

   • Nedžis Halilović

    Nedžis Halilović

    Oženjen tip već nekih 14 godina, imam dvoje djece, kćer i sina. Širim narodnim masama poznatiji kao bosanski bukvalista. Rođen u Tuzli, živim u Tuzli, od inostranstva vidio Suboticu. Volim sve što vole mladi.

  • Nemanja Dragaš

   Nemanja Dragaš

   Književnik i diplomirani dramski i audiovizuelni umetnik. Jedan je od najnagrađivanijih pesnika mlađe generacije, a od strane časopisa „Politika“ uvršten je među najuspešnije mlade umetnike Srbije. Autor je četiri knjige poezije. Piše eseje, filmske i pozorišne kritike na nekoliko aktuelnih blogova.

  • Nemanja Sekulić

   Nemanja Sekulić

   Fotograf i digitalni umetnik, rođen u Beogradu. Oduvek je bio zainteresovan za magiju i naučnu fantastiku, smatra da je stvarnost samo za one koji nemaju maštu. Svojim radom želi da održi ideju da je sve moguće, da postoji koncept bez ograničenja.

  • Nenad Marić

   Nenad Marić

   Iz Vranja, po zanimanju doktor stomatolog, zapošljen u Zdravstvenom Centru Vranje. Radi kao specijalista opšte stomatologije. Pored toga ima i druge talente. Piše pesme, svira gitaru, komponuje svoje pesme kao kantautor, oprobao se i kao aforističar. Ima objavljene tri zbirke pesama.

  • Nenad Maksimović

   Nenad Maksimović

   Rođen 27.02.1967. godine u Gnjilanu na Kosovu i Metohiji. Sada živi u Grockoj. Izdao zbirku rodoljubive poezije „Sačuvano od zaborava“ i knjigu aforizama „Pao mi šećer“ u izdanju Književne omladine Srbije. Objavljujem aforizme i pesme u knjževnim časopisima i na društvenim mrežama. Osvedočeni ljubitelj slatkiša i dete u duši.

  • Nenad Plavšić

   Nenad Plavšić

   Nenad Plavšić, rođen u Beogradu 1986. godine. Objavio knjigu pripovedaka „Crne suze“ u izdanju „Alme“ iz Beograda. U razdoblju između 2012. i 2014. godine bio zamenik predsednika „Saveza književnika u otadžbini i rasejanju“ za Beograd, a sada osnivač i predsednik Književnog kluba „Sirin“. Urednik i osnivač časopisa za književnost i kulturu „Voštanice“. Prevođen na ruski i engleski jezik. Dobitnik mnogobrojnih pohvala i nagrada za književnost.
   Živi i radi u Beogradu.

  • Nenad Stevanović

   Nenad Stevanović

   Docent na Prirodno matematičkom fakultetu na Institutu za fiziku u Kragujevcu. Bavi se jonizujućim zračenjem, a na fakultetu predaje Elektromagnetizam i Optiku. Učestovao je više puta u promociji nauke, za đake osnovnih i srednjih škola, kao i za decu manjeg uzrasta. Obožava fenomene vezane za elektiricitet, optičke pojave, kao i astronomiju i uvek koristi priliku da to prenese i na mlađu populaciju. Nagrađen je više puta kao najbolji nastavnik od svojih studenata.

  • Nenad Živković

   Nenad Živković

   Na Internetu „Nebeski tragač“. Trudi se da sačuva od zaborava male ljude i velike gluposti. Bavio se pisanjem i čitanjem, dok je to imalo nekog smisla. Danas samo upire prstom u ono što misli da vredi. Uvek vidi drugačije nego što jeste, upire prstom, pokazuje ali ne dokazuje. Ubeđen da je na pravom putu, jer je na njemu najmanja gužva; uživa u slobodi koju je sam sebi iskreirao.

  • Nerandža Kostić

   Nerandža Kostić

   Rođena 1965. u Požarevcu, živi u Donjem Milanovcu. Januarsko dete srećnih roditelja i srećna majka, nezaposleni likovni tehničar koji piše poeziju.
   ,,Rođen si slučajno i život su bacili slučajno pred tvoje oči kao bajku, naučili te da bezbrižno letiš prostranstvima plavim sve do zvezda…al nisu rekli: Jupiter je daleko i Bog i vila…Sreća neobećana, a život tvoj samo jedan!!!”

  • Nermin Delić

   Nermin Delić

   Pjesnik i romanopisac iz Jajca, idejni tvorac online balkanskog kontesta Mili Dueli, osnivač Poezije Godine i student medicine.

  • Nevena Đuretić

   Nevena Đuretić

   Rođena 04. oktobra, 2001. godine. Studira psihologiju na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Smatra da riječi održavaju ciklične veze među ljudima i između čovjeka i prirode, a da stihovi ruše ciklične lance i započinju preporod, koji mora naići više puta u životu.

  • Nevena Milosavljević

   Nevena Milosavljević

   Rođena 13. aprila 1990. godine u Novom Pazaru. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici na katedri za Srpsku književnost i jezik. Trenutno pohađa master studije srpske književnosti. Saradnik je u izdavačkoj kući ,,ASoglas“, kao lektor i recenzent radila je na preko četrdeset knjiga. Piše poeziju, prozu, eseje i kritičke osvrte, dobitnik je dvadeset međunarodnih nagrada za poeziju, svoje pesme je objavljivala u mnogim časopisima i zbornicima (Dr Filstud, Suština poetike, Bdenje, Sizif, Književne novine, Nekazano, Tok, Petruška Nastamba…). Neke od njenih pesama i pesničkih minijatura prevedene su na ruski, mađarski, engleski, francuski i nemački jezik. Nevena je i majka dvoje dece. Živi u Zvečanu na Kosmetu.

  • Nikola Dragaš

   Nikola Dragaš

   Rođen 3.1.1952.godine. Iako je često u dodiru sa drvetom i njegovom obradom, pod prstima su mu sakriveni stihovi pesama . Rođen da piše, ali ne i da prikazuje svoja dela. Idealista, veruje u snove premda čvrsto stoji na zemlji. Snovi su ti koji ga vode.

  • Nikola Goljović

   Nikola Goljović

   Rođen u Kraljevu, a živi u Nišu. Student psihologije i veliki zaljubljenik u svoju profesiju. Misli da su međuljudski odnosi najveće čudo prirode. Uživa u velikim gradovima i pozorištu. Pomalo piše, malo više sanjari. Veruje da je umetnost nastala iz patetike.

  • Nikola Stojanović

   Nikola Stojanović

   Rođen u Nišu, 1996. godine. Studira u Beogradu. Poeziju zavoleo od malih nogu, vrlo rano i počeo sa pisanjem. Pesme su mu objavljivane u nekolilo časopisa. Interesuje se za teologiju, istoriju, književnost, filosofiju, muziku… Igra šah kao hobi i bavi se ribolovom. Načelo koje sledi u životu je: cena života je ljubav, a cena ljubavi je žrtva, život je glina koja nam je data u ruke da od nje napravimo umetničko delo, a na nama je da se oko toga potrudimo.

  • Nikola Čavić

   Nikola Čavić

   Bavim se pisanjem i fotografisanjem. Do sada sam izdao jednu zbirku pesama; „Životom Boema“, u izdanju Banatskog kulturnog centra. U pomenutoj izdavaćkoj kući će se uskoro pojaviti i moja novela „Krajolik Života“. Studiram komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Pišem pesme, priče i fragmentarne forme: razgovora, sećanja, misli. Rodom sam iz Mokrina. Živim u Novom Sadu.

  • Nikola Trifić

   Nikola Trifić

   Rođen je 22. maja 1989. godine u Prištini. Završio je Pravni fakultet. Pored pisanja poezije i proze, bavi se i novinarstvom. Živi u Nišu.

  • Nikola Dragaš

   Nikola Dragaš

   Rođen je 15.09.1981. u Pančevu, gde i danas živi. Diplomirao 2004. godine na Višoj politehničkoj školi u Beogradu na smeru za grafički dizajn. Zaposlen kao grafički dizajner u Pošti Srbije u Beogradu. Član je ULUPUDS-a i Udruženja karikaturista Srbije – FECO. Bavi se karikaturom, dečjom ilustracijom i grafičkim dizajnom. Ilustruje dečje knjige i udžbenike. Svoje ilustracije i karikature objavljuje u novinskim listovima: „Večernje Novosti”, „Politika”, „Jež”. Redovan je učesnik domaćihi međunarodnih salona i izložbi karikature i ilustracije kao što su: „Pjer”, „Zlatna Kaciga”, „Zlatni osmeh”, „Zlatno pero”, „Majski salon ULUPUDS-a”, „Osten”, „Balskanska smotra mladih strip autora – Leskovac”, „Bijenale Ekološke karikature Sokobanja”, „Krajiški salon”… Pored svog posla posvećen je knjigama, porodici, a posebno svojoj deci Dunji, Strahinji i Staši.

  • Nikola Učur

   Nikola Učur

   Svakako da bih ja sam sebe najviše hvalio, ali mislim da o meni mogu da govore ljudi koji me poznaju, a ne ja. Živim u Novom Sadu. Student sam žurnalistike, obožavam konceptualnu fotografiju. U slobodno vreme crtam. Volim da mi je vreme apsolutno ispunjeno.

  • Nikola Zebić

   Nikola Zebić

   Srednjoškolac sam, idem u gimnaziju u Šapcu. Volim da slušam muziku i da se družim sa drugima, ali više od toga volim da pomažem drugima, da se smejem i da saznajem nove stvari, da radim sa ljudima jer me to čini srećnim i prosto tako nešto me uvek obraduje.

  • Nitro Acoustic

   Nitro Acoustic

   Ne odustajte od svirke, gitara je jedan deo mene celog, sastavni deo mog života…gitara mi je kao molitva, kad ustanem odsviram neku, kad legnem opet odsviram još koju…i tako svakog dana…

  • Studentska organizacija „Negujmo kulturu“

   Studentska organizacija „Negujmo kulturu“

   Osnovana 29. februara 2016. godine. Ima za cilj promovisanje i očuvanje kulturnih vrednosti, podsticanje kritičkog razmišljanja o agensima koji utiču na razvoj društva, a koji danas sve više uzimaju maha usled čega pojedinac ostaje usamljen. Upravo je to onaj faktor koji je učinio da se okupe i pokažu da postoje i kulturne vrednosti koje propagiraju ljudi koji čitaju, pišu, sviraju. Svoje ciljeve ostvaruju na nekoliko sektora: Sekcija dramske umetnosti (SDU – Kultura teatar), Sektor za muzičku kulturu i umetnost (SMUK) – uključujući Beogradsko studentsko pevačko društvo i Ansambl narodnih igara, Književni klub i Medijski servis studenata. Imaju podršku „Matice srpske“ , „Srpske akademije nauka i umetnosti“ i brojnih javnih ličnosti iz sveta kulture i umetnosti. Otvoreni su za saradnju sa svim organizacijama i mladim ljudima koji dele njihove vrednosti.

  • NVO

   NVO „Oaza znanja“

   NVO za promociju prirodnih nauka i književnosti „OAZA ZNANjA“ iz Podgorice počela je sa radom u septembru 2018. godine. Ciljevi udruženja su promocija prirodnih nauka i književnosti mladima na edukativan i zanimljiv način, uz pomoć kreativnih sadržaja, radionica, seminara; afirmacija ljudskih prava i podsticanje društvenog aktivizma mladih kroz razne aktivnosti; edukacija i osnaživanje mladih kroz zdrave stilove života, učenje demokratije i razvijanje volonterizma; pružanje pomoći za razvijanje kreativnosti kod mladih sa smetnjama u razvoju i kod Re populacije; podizanje svijesti gdje sve nauka ima primjenu u svakodnevnom životu, pri zaštiti životne sredine i upotrebi prirodnih resursa…

  • Ognjen Janjić

   Ognjen Janjić

   Rođen 1986. Po struci diplomirani specijalni pedagog. Ima 25 godina iskustva u borilačkim veštinama (Shotokan Karate, Muay Thai, BJJ) Učitelj Tai Chi-a i Qigong-a, i osnivač Tai chi & Wushu kluba Beli Ždral.II stepen Usui Reikija, majstor/učitelj Kundalini Reikija i Originalnog Reikija. Svira gitaru i obožava da provodi vreme sa svojom srodnom dušom Martinom i drugim punopravnim članom porodice: psom Pakom koji misli da je čovek. Budući da je protivnik bilo kakvog nasilja nad živim bićima – vegan je.

  • OK Kraguj

   OK Kraguj

   Odbojkaški klub Kraguj je profesionalni ženski odbojkaški klub. Osnovan je u februaru 2006.godine. U svom sastavu ima sve selekcije, od škole odbojke do seniorki.Od 2014. je u najvišem rangu takmičenja – Super ligi Srbije. Prijateljstvo, tolerancija, zabava i zdrav život je glavni moto kluba. Dobrodošli!

  • Olga Tomović

   Olga Tomović

   Rođena 1969. u Beogradu. Život joj je obeležila muzika i politika, umetnost i realnost, stvaranje i razaranje. Diplomirala je violinu na FMU u Beogradu, a takođe i žurnlistiku na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu. Pisanjem se bavi od najranijeg detinjstva, a piše kao što svira – srcem, iz srca i čiste emocije. Glavni je urednik i lektor na portalu Konkretno.co.rs, gde objavljuje svoje priče, pesme u prozi i kolumne. Autor je romana „Lav i Ruža“ i zbirke priča „Bajke o bogovima, vukovima i ženama“ , oba u završnim fazama pred objavljivanje.

  • Oliver Janković

   Oliver Janković

   Rođen 1957. godine u Beogradu. Pisanjem počinje da se bavi još za vreme studija na Filološkom fakultetu, na kome diplomira na Grupi za poljski jezik i književnost. Posle 17 napisanih i izvedenih radio drama i dramskih minijatura, emigrira u pesničke vode, druži se sa kraćom prozom, esejima i književnom kritikom. Aktuelno, najčešće pliva u vodama humora i satire iako za sebe tvrdi da je strastveni neplivač.

  • Olivera Marinković

   Olivera Marinković

   Rođena 17.09.1962. Voli da stvara, radi i misli. Snagu i inspiraciju crpi na osnovu svog akumuliranog životnog iskustva. Autor je mnogih knjiga od kojih je jedna pesnička naziva Ljubav čini čuda iz 2022.godine. Glavni i odgovorni urednik internet portala www.najmagazin.com, novinar, kompozitor, tekstopisac i nosilac je mnogobrojnih nagrada za kompoziciju i tekst.

  • Omer Ć. Ibrahimagić

   Omer Ć. Ibrahimagić

   Rođen u Tuzli 1968. godine gde i sada živi. Radi u Klinici za neurologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli. Doktor je medicinskih nauka i profesor Univerziteta. Oženjen je, otac kćerke i sina. Piše pesme, priče i putopise. Saradnik bosanskohercegovačkih i inostranih časopisa, listova, portala i fanzina. Objavio je osam knjiga, zastupljen u više antologija, knjiga proze i poezije. Član je Društva pisaca Bosne i Hercegovine, P.E.N. Centra Bosne i Hercegovine i Društva pisaca Tuzlanskog kantona. Nagrade: «Mak Dizdar» (za najbolju zbirku pjesama), «Fondacije za izdavaštvo» (za najbolju knjigu), te «Simha Kabiljo», «Dr Esad Sadiković» (u dva navrata), «Marko Martinović Car», lista «Večernje novine» i udruženja «Mladi Muslimani» (za najbolje priče).

   • KLUB PESNIKA

    KLUB PESNIKA „ORFEJ“ SUBOTICA

    Osnovan je 22.11.1995. u Subotici kao neprofitna i multinacionalna organizacija, a registrovan kao udruženje građana koja neguje kulturu i pisanu reč naroda i narodnosti koji žive u našoj sredini. Osim toga klub je registrovan i za izdavačku delatnost.

   • Osvald Tomović

    Osvald Tomović

    Živi i radi u Beogradu.

   • outLOUD.rs

    outLOUD.rs

    Mesto gde kreativnost sreće inspiraciju, a o talentima se priča – na sav glas.

   • Predrag - Peđa Đakonović

    Predrag – Peđa Đakonović

    Rođen u Pančevu 01.06.1980. godine. Završio srednju ‘’Školu za dizajn’’ u Beogradu i višu (sadašnju visoku) ’’Školu primenjenih i likovnih umetnosti’’ u Beogradu. Bavim se pisanjem aforizama, kratkih priča i statusa, ilustracijiom u slobodno vreme i alternativnom muzikom. Interesuje me umetnost, kultura, pisana reč, kao i saradnja i upoznavanje sa ljudima sličnih interesovanja u cilju interaktivne saradnje.

   • Peko Laličić

    Peko Laličić

    Član Udruženja književnika Srbije i redovni član Matice srpske, rođen 1944. godine u Gusinju, živi u Majdanpeku. Master je menadžmenta, diplomirani politikolog i upravni pravnik. Piše savremenu, rodoljubivu, haiku i poeziju za decu, aforizme, prozu, recenzije i prikaze knjiga. Objavio je dvaanaest knjiga (sedam poezije, tri aforizama i dva romana). Običan, dobrim i dobronamernim ljudima dostupan čovek koji čini sve da život ne bude politika.

   • Petar Pismestrović

    Petar Pismestrović

    Rođen 3. svibnja 1951. godine u Srijemskoj Mitrovici. Nakon mature u Zagrebu upisuje Fakultet političkih znanosti, a od 1970. radi kao profesionalni karikaturist. Jedan je od utemeljitelja Hrvatskoga društva karikaturista (HDK). Surađuje sa više od 40 različitih tjednika i dnevnih listova, organizira 25 samostalnih izložbi te sudjeluje na mnogobrojnim svjetskim i domaćim festivalima karikatura. Pismestrović živi u Austriji i radi za „Kleine Zeitung“. Od 1996. godine je austrijski državljanin.

   • Planinarsko društvo Žeželj

    Planinarsko društvo Žeželj

    Planinarsko drustvo Žeželj se bavi planinarenjem i obilaskom svih turističkih vrednosti, kako u Srbiji tako i van Srbije. Postoji oko 25 godina.

   • Predrag Milosavljević Kajsa

    Predrag Milosavljević Kajsa

    Da ne preterujem, muziku volim iznad svega jer spaja ljude, veseli, otvara dušu, kako kad zatreba, što opravdava ono:“uz pjesmu mi se evo rodimo, uz pjesmu umiremo“. Muziku svako oseća, interpretra, i krasi na svoj način. Gitaru sviram dugo, ali nikad profesionalno, pomalo zbog ironije života, pomalo zbog lenjosti, najviše iz hobija, društva i nekog svog balansa radi. Svirka me je spojila sa puno dobrih ljudi, što me u svemu najviše raduje, i donela mi puno lepih i nezaboravnih trenutaka, u kojima se bez nje nikad ne bih ni našao. Samouk, malo i obdaren sluhom. Imali smo bendove, snove, kao sva deca, mladi ljudi, ali nas život vodi svojim tokom, jer nismo svi rođeni za uspehe, što ne bi ni bilo interesantno. U svemu je, po meni najbitnije da širimo ljudskost, dobrotu, i učimo jedni od drugih. Svi smo specifični na svoj način, i svako od svakog može uvek ponešto da nauči.

   • SPKD

    SPKD „Prosvjeta“ Tuzla

    Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ u Tuzli je osnovano 6. juna 1904. godine sa ciljem očuvanja srpske kulture i identiteta, razvija prosvjetne, kulturne, sportske i druge aktivnosti s drugim narodima u Bosni i Hercegovini, odnosno njihovim društvima.

   • Prvoslavka Marković

    Prvoslavka Marković

    Prvoslavka Marković smatra da je obrazovanje jedan od načina menjanja sveta. Veruje u magičnu moć brojeva.Za nju važi Pitagorina misao: „Ne troši mnogo reči da kažeš malo, već malo da kažeš mnogo“.

   • Pozorište za decu Kragujevac

    Pozorište za decu Kragujevac

    Pozorište za decu Kragujevac je, rešenjem Skupštine grada Kragujevca, osnovano 27.06.2003. godine i jedno je od najmlađih pozorišta te vrste u Srbiji. Organizator je Međunarodog lutkarskog festivala „Zlatna iskra“ na kome iz godine u godinu učešće uzima sve više vodećih svetskih pozorišta.

   • Radič Miša Mijatović

    Radič Miša Mijatović

    Rođen 04. jula 1949. u Mramorku na jugu Banata. Od 1962. živi i radi u Novom Sadu. Prve portrete i portret karikature objavio je krajem šezdesetih (1968.) i to u časopisima: „Džuboks“, „Tempo“, „Antena“ „Glas omladine“, „Melos“, „Dnevnik“,… Prve table stripa „Zeka“ objavljene su u časopisu „Zeka. Svoj prvi autorski strip “Мylisaw“ (1971.) objavio je u „Kurir“-u Saradnju sa „Politikinim zabavnikom“ započeo je 1977. godine objavljivanjem portret karikatura rok muzičara na „Hit strani“. Plod saradnje je više od 300 portret-karikatura koje su, na žalost autora, sve ostale u vlasništvu Izdavača. 1978. objavljuje i prve epizode stripa „Mika Muštikla“ u „Stripoteci“ (izdavač: „Marketprin“, N. Sad). Sa stripom „Krapino“ („YU-strip“-„D. novine“) osvajaju treću nagradu na konkursu YU-stripa za najbolji jugoslovenski strip. Između ostalog crtao je ilustracije za časopise namenjene deci: „Neven“, „Mali Neven“, „Maštalica“,… Ilustrovao nekoliko zbirki pesama i knjiga

   • Radiša Ćeriman

    Radiša Ćeriman

    Rođen 21.0.8.1995. godine u Čačku, gde završava osnovnu i srednju školu. U 2014. godini upisuje Fakultet političkih nauka u Beogradu, smer novinarstvo. Poeziju piše od svoje trinaeste godine, a prva pesma koju je napisao nosi naslov „Kad bi vreme stalo“. Voli istoriju, a redovno prati i geopolitička dešavanja.

   • Radmila Karać

    Radmila Karać

    Rođena u Luci kod Nevesinja. U Mostaru završila Pedagošku akademiju, odsek Srpskohrvatski jezik i književnost jugoslovenskih naroda. Trenutno živi i radi u Kanadi. Do sada je objavila tri zbirke pesama za decu. Radmilini radovi se redovno objavljuju u časopisima za književnost, umetnost i kulturu, kao i u zbornicima književnih radova. Zbirka pesama za decu „Čaroban let kroz ceo svet“ je 2014. godine uvrštena u izbor publikacija za potrebe bublioteka srpskih organizacija u dijaspori i regionu. Član je Srpsko-kanadskog udruženja pisaca „Desanka Maksimović“ iz Toronta.

   • Radmilo Mićković

    Radmilo Mićković

    Kataklizma, epigrami; Sve će to narod otplatiti, aforizmi; Izlet u obližnji raj, roman; Srbi čuvaju mrtvaca, poema; Ovde je nekad bio svet, poezija; Ohole žrtve, pripovetke; Volim i ja vas, aforizmi; Verbalne vrfeske 1, 2, eseji; Posle potopa, aforizmi; Nepodobna knjiga, aforizmi; Nuda veritas, odabrani aforizmi; Zvezdočatac i pesme, poezija; Ispovest trovačasmehom (Dnevnik srpskih poniženja), aforizmi; Užasno dosadna knjiga (Coito ergo sum) odabrani erotski aforizmi; Verbalne freske 1, 2, eseji – drugo izdanje; Literarni uzlet mamlaza Baljoševića (Skica za portret jednog naroda), aforizmi; Šumadijski soneti, pesme. Uvršten je u više desetina zbornika, antologija i enciklopedija iz oblasti poezije i aforizama. Prevođen na više stranih jezika.

   • OŠ

    OŠ „Radoje Domanović“ Kragujevac

    Jedna od škola sa najdužom tradicijom u Srbiji, osnovana 1805. godine. Oaza kulture, kvalitetnog i trajnog znanja i zdravih stilova života. Inspirativna za đake i nastavnike, privlačna i zanimljiva za roditelje i prijatelje škole. Škola u kojoj se svako oseća dobro.

   • Radojka Nikić Milinović

    Radojka Nikić Milinović

    Rođena je 24.03.1974.god. u Valjevu. Diplomirala na Bogoslovskom fakultetu. Piše poeziju, kratku prozu, putopise. Objavljivala je u brojnim književnim novinama i časopisima. Učestvovala na petskim festivalima. Pohvaljivana na poetskim konkursima. Dobila I nagradu za poeziju studenata „Zlatno pero studentsko Vidovdansko 94.“ Objavila je sedam pesničkih knjiga.

   • Rajko Kecman

    Rajko Kecman

    Rođen u Bosanskom Petrovcu, Bosna i Hercegovina. Apsolvent na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Pisac, pjesnik, sportista, zaljubljenik u prirodu. Oženjen planinskim vijencima, zavičajem, ognjištem i tintom, kao izvorom života. Vječiti sanjar. Životni moto: „rad, red i disciplina“!

   • Sabina Dumpor

    Sabina Dumpor

    Rođena sam u Mostaru, 27.10.1990 godine. Aktivno se bavim slikanjem nekoliko godina, sudjelujem na likovnim kolonijama i izložbama. Bavim se likovnim oblikovanjem knjiga i glumom. Vodim stranicu Sabina Dumpor Art.

   • Sajt mojedete.info

    Sajt mojedete.info

    Počeo je sa radom 2016. godine. Cilj nam je da na najbolji mogući način deci ali i roditaljima olakšamo život. Svakodnevno objavljujemo nove tekstove, a svaki od njih u korist dece i roditelja. Svaki od njih za, a ne protiv porodice. U današnje vreme previše je malo medijskog prostora posvećenog deci, a obrazovnog programa skoro i da nema. Stiče se utisak da deca više nisu prioritet. U večitoj trci za novcem koji, uzgred rečeno, i nije merilo sreće čoveka, sve se više zanemaruju prava dece. Sve se više gazi po moralu i porodičnim vrednostima. Ne možemo da upravljamo televizijskim šemama, ali možemo svojim životima i svakako životima naše dece.

   • Sakiba Harčević

    Sakiba Harčević

    Rođena 8.2. 1964. godine u Rijeci. Poeziju pišem od trinaeste godine. Izdala elektronsku zbirku “ U svijetu ljubavi“. Član sam HKD (Hrvatskog književnog društva). Pojedine pjesme zastupljene su mi u zbornicima „Književno Pero“,“Nek živi ljubav“,“ kao čvorom more na dlanu“…

   • Salja P. Slovenski

    Salja P. Slovenski

    Živi u Ljubljani poeziju piše od detinjstva piše dosetke šale i aforizme.

   • Sandra Petković

    Sandra Petković

    Meteoropata ne bi trebao da čita istoriju. Vremena su bila svakakva.

   • Sandro Puncet

    Sandro Puncet

    Rođen sam 7.9.1979. godine na Malom Lošinju gdje i dan danas živim i radim. Prve fotografije sam napravio sam svojim „idiotom“ na film 1997. godine i sa njim sam ulovio prve munje. Zbog financijskih nedostataka prvi dslr sam kupio 2013. godine kada sam se ozbiljnije počeo bavit fotografijijom. Odmah sam našao smjer koji me zanima, iako sam se probao ostale teme, a to je lov na oluje što i danas sa velikom strašću fotografiram. Imao sam jednu samostalnu izložbu a nekoliko mojih fotografija bile su hit na društvenim mrežama i portalima, ne samo u Hrvatskoj već i u susjednim zemljama.

   • Sanja Trninić

    Sanja Trninić

    Rođena je 1977. godine i živi u Pančevu. Radi kao knjigovođa u knjigovodstvenoj agenciji . Živi sa mužem sa kojim ima dva sina. Piše pesme i kratke priče. Obožava knjige. Godine 2008. izdala je knjigu pesama „Kontrola uma“.

   • Sanjin Štrbac

    Sanjin Štrbac

    Rođen u Kninu 1971. Studirao u Banjaluci i Beogradu. Živi u Banjaluci. Pravnik. Pisao o svemu, najviše o kulturi u časopisima „Revolt“, „Reporter“, Popboks“. Objavio dvije knjige o popularnoj muzici : ““Gubitnici“ sviraju historiju“ (2009. i 2012.) i „Žeton za najdraži Vurlicer“(2013.). Najviše voli, uglavnom, klasični američki rokenrol i njegove podžanrove koje nedovoljno slušamo, popularnu i nepopularnu književnost, TV, sport, pivo, viski… I ljepotu.

   • Sara Jekić

    Sara Jekić

    Rođena sam u Prištini 18. 5. 1996. godine. Trenutno živim u Prokuplju. Studiram srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Moje pesme su zastupljene u nekoliko zbornika, a imam i objavljenu zbirku pod nazivom „Samo se očima iskreno voli“ u izdanju Presinga.

   • Sara Matijević

    Sara Matijević

    Maturantica Opće gimnazije, rođena 2.5.1997. u Osijeku. Najdraži hobi mi je čitanje, volontiram u Gradskoj knjižnici i čitaonici a u budućnosti bih se htjela baviti zanimanjem vezanim za književnost.

   • Sara Savčić

    Sara Savčić

    Zaljubljenik u mnoge stvari, prvenstveno muziku i japanski jezik, u čijim okvirima je i školovana. Aktivno se bavi prevodilaštvom, muzikom i humanitarnim radom. Pasionirani je ljubitelj krimi romana i veruje da je spavanje precenjeno.

   • Saša Baštinac

    Saša Baštinac

    Rođen je u Banjaluci 1989. godine. Nametnuo se kao autor koji angažovano tematizuje ljubav i život kroz poeziju i prozu. Uvršten je u mnogobrojne zbornike i antologije ljubavne poezije. Roman Neuravnoteženi bio mu je u užem izboru za nagradu Meša Selimović, kao i u izboru za Ninovu nagradu. Diplomirani je žurnalista i PR za odnose s javnošću. Član je Udruženja književnika Republike Srpske.

   • Saša Miljković

    Saša Miljković

    Rođen 13. IV 1972. godine u Lebanu. Autor zbirke pripovedaka“Sa dna kace”. Objavljivao u:Toku (Prokuplje), Bdenje (Svrljig), Buktinji (Negotin), Sceni Crnjanski (Zemun), Beogradskom krugu kredom (Beograd), ali i u Zelenom konju (Zemun), Razvitku (Zaječar), Savremeniku (Beograd) & časopisu Filozofskog fakulteta Bez Limita (Niš), ali i na mnogim portalima kako kod nas, tako i van granica naše države.

   • Mićković Saša

    Mićković Saša

    Saša Mićković je pesnik, objavio je sledeće knjige: Jastreb u oluji, Božanska Srbija, Račanski svitak, Duhovna zarenja, Špil soneta, Uspavanka za dušu. Pesme objavljuje u časopisima: Književne novine, Trag, Prolom, Svitak, Brankovina, Bdenje, Diogen, Književne vertikale, Književni pregled, Sizif, Zvezdani kolodvor, Koreni – list Srba iz rasejanja, Ljudi govore (Toronto), Bosanska vila, Srpska vila, Majdan, Naslijeđe, Sretanja, Slovoslovlje, Voštanice, Jesenjin, Riječ, Jež, Etna, Nosorog, Šipak, Avlija magazin, uvršten je u leksikon Srpski pisci u rasejanju 1914-2014 i dr. Član je Književnog kluba „Branko Ćopić“ iz Beograda. Dobitnik je nagrada: Pesnička hrisovulja, Srpske duhovne akademije (2016) i Godišnja nagrada opštine Rača (2016).

   • Sava Ilić

    Sava Ilić

    Prodajni menadžer. Rođen u Šamcu, odrastao u Deronjama gde su najbolji tamburaši. Živim u Švajcarskoj St. Galen, otac troje dece. Bivši fudbaler, a sad, solidan teniser – i pesnik u pokušaju.

   • Savez slepih Srbije

    Savez slepih Srbije

    Savez slepih Srbije je osnovan 14. jula 1946. godine. Nastao je kao rezultat težnje slepih da rade organizovano na ostvarivanju svojih specifičnih potreba i interesa. To je jedina reprezentativna organizacija slepih u Srbiji, a najveća je što se tiče udruženja slepih, kako po broju članova, tako i po aktivnostima koje vrši u cilju zadovoljavanja potreba i interesa svojih članova i ove kategorije osoba sa invaliditetom uopšte.

   • Šejla Handalić

    Šejla Handalić

    Rođena 1996. godine u bosanskohercegovačkoj provinciji Banovići, vječiti sanjar, teški filozof i student Pravnog fakulteta. Državno i međunarodno nagrađivana.

   • Selma Huskić

    Selma Huskić

    Rođena 16.10.1991. godine u Doboju. Sa svoje nepune dvije godine ostaje bez svog prvog najvažijeg muškarca u životu žene, bez oca. Odrasla uz pregršt ljubavi majke. Školovanje završila u Odžaku. Godine 2010. seli se u Njemačku, Hamburg. Pisanjem se bavi od osnovne škole. Prvu zbirku pjesama pod nazivom Sub Rosa izdaje 2015. godine. Nada se da će naći svoje mjesto pod Suncem u svijetu poezije.

   • Siniša Cvijanović

    Siniša Cvijanović

    Fotograf. Fotografisanje je nešto što volim i čime druge ljude činim srećnim kada posle slikanja dobiju svoje fotografije. Moj cilj je da u životu postignem nešto po čemu će ljudi da me pamte. Mnogi kažu da sam na dobrom putu. Uporan, ambiciozan, istrajan. Ništa ne može preko noći, sve može upornošću.

   • Siniša Lazarević

    Siniša Lazarević

    Likovni umetnik iz Aranđelovca. Član je udruženja Likovnih umetnika grada Beograda –ULUB. Ima svoju stalnu postavku u klub- restoranu Stara varoš u Topoli. Ikona Svete Anastasije, koja je njegovih ruku delo, nalazi se u manastiru Sveta Anastasija u Arizoni. Njegove slike nalaze se u privatnim kolekcijama širom sveta.

   • Siniša Stričević

    Siniša Stričević

    Novinar, živim u Somboru. Pod omiljenim aforizmom: Nije lepo ono što je lepo, već je lepo ono što nam se sviđa, počeo sam svoj novinarski put u 13. godini u dečjem programu Radio Sombora čiji sam ostao vernik i u zlu stečaja nesrećne privatizacije, doskora.. Izašavši iz nametnutog šoka, osnivam medijsko Udruženje Podium Sombor a poslednjeg julskog dana olimpijske-pobedničke 2016, usuđujem se da sa prijateljima pokrenem i Novi Radio Sombor, internet svetom. Jer, volim ovu ludu šašavu planetu kakav sam i ja. Životni moto: Samo pozitivno! Slogan: Svi smo jedno! Živeli svi…

   • Književni klub Sirin

    Književni klub Sirin

    Cilj Književnog kluba „Sirin“ je negovanje i usavršavanje pisane reči. Kvalitet je na jedinom mestu na lestvici prioriteta. Pored toga, u KK SIRIN zastupljene su i druge umetnosti: slikarstvo, fotografija, dekupaž, čime se izuzetno ponosimo. Klub objavljuje časopis „Kulturni mozaik“ koji izlazi tromesečno i može se poručiti putem imejla ili u biblioteci Milutin Bojić – Ilije Garašanina 5, Beograd.

   • sirovahrana.rs

    sirovahrana.rs

    Sirovahrana.rs je domaći portal za ishranu sirovom hranom – osim recepata za ukusna gurmanska presna jela, ovde ćete pronaći i prodavnicu sa neophodnim kuhinjskim aparatima, korisnim sitnicama i još puno toga; Autorka i administrator portala je Olivera Rosić

   • Slađana Golijanin

    Slađana Golijanin

    Rođena u Sarajevu, 30. 7. 1987. Magistrica komparativne književnosti i bibliotekarstva. Piše i objavljuje poeziju, književne kritike, kritike vizuelnih umetnosti, novinarske članke, reportaže, eseje… U slobodno vreme slika i pleše. Voli da voli i mrzi da mrzi.

   • Slađana Nedeljković

    Slađana Nedeljković

    Volim da pomerim granice da bi se svet video mojim očima. Realnost može biti obojena i malo drugačija – nasmejana mojim i vašim emocijama. Na putu traganja za nežnošću koja je (tu negde) u svakom čoveku.

   • Slađana Pantelić

    Slađana Pantelić

    Fotograf-amater, rođena u Užicu 1966. godine. Živi i radi u Novom Sadu. Fotografijom se bavi iz ljubavi. Član Foto saveza Srbije i Foto-Komune „24. Kadar“. Učestnik mnogih izložbi i foto konkursa sa zapaženim rezultatima i nagradama.

     

   • Slađana Cvjetković

    Slađana Cvjetković

    Diplomirani psiholog. Transakcioni analitičar – savjetnik. Trener vještina asertivnosti i emocionalne pismenosti. Rođena u Tuzli, živi i radi u Bijeljini.
    Slađana, misli dakle postoji, osjeća znači živi. Spaja jedno sa drugim, kako kod sebe tako i kod drugih. Voli trčanje, trči polumaraton i još uvijek si čestita kada stigne na cilj. Vjeruje da ponekad ne znamo šta možemo dok se ne odvažimo i ne krenemo prema tome šta želimo.

   • Slađan Tomić

    Slađan Tomić

    Student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu. Volontirao je na Radiju Federacije Bosne i Hercegovine. Uređivao je portale www.tema.ba i www.e-turneja.com . Piše i poeziju. Do sada je objaviljivao u dvije zajedničke zbirke „Pjesme koje nam život znače“, u sklopu koje je, za svoju pjesmu „Stani“, dobio nagradu za originalnost i umijeće umjetničkog oblikovanja, te u zbirci „Providenca Versi 1“, u pripremi je i njegova prva samostalna zbirka „Šta ako sam lud“.

   • Slavica Pejović

    Slavica Pejović

    Diplomirani politikolog, autor je tri dokumentarne monografije, kao i tri zbirke poezije. Glavni je i odgovorni urednik časopisa za književnost, kulturu i nauku „MAJDAN“. Član je Udruženja književnika Srbije. Živi u Kostolcu.

   • Slavica Jagličić

    Slavica Jagličić

    Slavica Jagličić, profesor opšte književnosti i teorije književnosti, zaposlena kao biliotekar u Dečjem odeljenju NB „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu, imala je sreću da svoje radne godine provede sarađujući sa decom i mladima. Odrasle, pak, deli na one koji su čitali i čitaju, i one kojima je mašta „zakazala“ pa su se pretvorili u naredbodavce i dokonaše. Pričaće vam o knjigama i iskustvima bibliotekara, a možda vas i navede da se oslobodite straha od knjiga i čitanja.

   • Slavica Jovanović

    Slavica Jovanović

    Iz Šapca. Novinar i književnik. Autor sedam objavljenih knjiga: Aliluja“, „Albatros „, “ I ubi drvo čoveka“, „Nebom lete Cerski samorasti“, „Kosovski crni kosovi“, „Podsmevač „, “ Zlatovez munja“. U rukopisu još pet knjiga. Dobitnik više književnih nagrada i priznanja. Dobitnik specijalnog priznanja Akademije “ Ivo Andrić“ – Beograd za 2007. godinu, 2008. godinu i
    2014. za objavljene knjige.

   • Slavica R. Šibalić

    Slavica R. Šibalić

    Rođena u Aleksincu, živi u Bajinoj Bašti. Piše, slika, čita, sluša romantičnu muziku i stalno je u nekom poslu; širi pozitivnu energiju i ljubav među ljudima.

   • Slaviša Ševrt

    Slaviša Ševrt

    Rođen je u Sarajevu, ne tako bliske 1970. godine. Nakon rata 1995. godine, trajno se nastanjuje u Beogradu. Iako neki tvrde da je jedan od najboljih srpskih portret karikaturista, u svakom slučaju je najbolji pica majstor među karikaturistima i najbolji karikaturista među pica majstorima, jer mu je to dugogodišnje zanimanje. Dobitnik je značajnih nagrada za karikaturu i strip. U slobodno vreme vredno radi i stvara!

   • Slaviša Savić

    Slaviša Savić

    Rođen na Ilidži, živi u Derventi. Student Ruskog i srpskog jezika i knjizevnosti, Filozofskog fakulteta na Palama, Univerzitet Istočno Sarajevo. Prvenstveno pjesnik, a pise i prozu. Izdao dvije zbirke pjesama pod nazivima: „Priroda, čovjek i ja“ i „Plamen, talas i busen ljubavi“ , završio roman prije dvije godine pod nazivom „Svjetlost mraka“, koji još nije objavljen. „Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli…“

   • Slobodan Mićić

    Slobodan Mićić

    Rođen 18.01.1994. u Novom Sadu. Živi u Bačkoj Palanci. Po struci je master psiholog. Piše od detinjstva. Bavi se i fotografijom, kulinarstvom, a u slobodno vreme voli da pogleda dobar film.

   • Slobodan Osmokrović

    Slobodan Osmokrović

    Slobodan Osmokrović rođen 21.9.1963 g. u Inđiji, ekonomski tehničar. Pišem iskreno o temama iz svakodnevnog života, prozu i poeziju.. Emocija na prvom mestu, sa elementima pozitivne nostalgije.

   • Slobodan Veselinović

    Slobodan Veselinović

    Iz Sombora. Rođen 1966. godine. Završio srednju poljoprivrednu školu. Samouk sam slikar, slikanjem se bavim od 1986. godine. Prvo izlaganje 2009. godine. Do sada sam imao 13 samostalnih izlozbi. Moje slike se nalaze u mnogim zemljama širom sveta. Osnovni pravac je impresionizam, a motivi su vezani za prirodu.

   • Snežana Ilić

    Snežana Ilić

    Rođena 1. aprila 1966. u Novom Sadu. Živim u Šapcu. Inženjer tehnologije. Umetnička duša, sanjar, majka. Volim da čitam, pišem, crtam, fotografiju…Sve što je vezano za kreativnost. Verujem u ljubav i dobro u ljudima. Pišem blog VINJETE.

   • Snežana Kujundžić

    Snežana Kujundžić

    Rođena 1970. u Subotici u kojoj trenutno saobraća na relaciji slikarstvo-poezija… i jedno i drugo je proganja od ranog detinjstva. Nakon dugogodišnjeg truda da se uklopi u jednostavne ovozemaljske poslove, shvata da je jedino što je ipak čini kompletnom – slikanje i pisanje pesama…

   • Snežana Veljković

    Snežana Veljković

    Zovem se Snežana Veljković radim u OŠ“19.oktobar“ u IO u Donjim Komaricama.Ove godine vodim kombinaciju 1.razred i 3. razred.
    Živim u Jagodini i putujem svakodnevno do radnog mesta.

   • Snežana Crnogorčević

    Snežana Crnogorčević

    Zavrsila sam Učiteljski fakultet, smer za vaspitača, vodim blog malaskolabastaznanja.blogspot.rs, pišem pesme za decu. Smatram da talenat nije presudan za bilo kakav uspeh već da je potrebno dosta rada i vežbe kao i da ljubav prema knjigama i stvaralaštvu treba podsticati još od ranog detinjstva jer dete uči ono što živi.

   • Snežana Dubak

    Snežana Dubak

    Da, to sam ja! Zaplakala sam jednog juna davne 1973. godine. Rođena u Ivangradu (današnje Berane), Crna Gora- srce Vasojevića. Školovala se, od kosih i pravih , tek toliko da postanem jedno pismeno čeljade. Sa svojim momcima živim i radim u srcu Beograda. Srećna!

   • SVOJ NA SVOME sa Nenadom Milenkovićem

    SVOJ NA SVOME sa Nenadom Milenkovićem

    Polusatna emisija u kojoj javne ličnosti biraju mesto na kom se radi intervju i gde se osećaju kao „svoji na svome“ . Termin emitovanja je: premijera – sreda u 18.30! Reprize: subota od 21.30h i nedeljom od 22.00h. Televizija: Naša TV Autor emisije : Nenad Milenković (JugArt produkcija) Produkcija: TV Naša. Autor muzike: Dejan Javorina

   • Sasvim Obične

    Sasvim Obične

    Sasvim obična priča, sasvim običnih devojaka.

   • Spasoje Joksimović

    Spasoje Joksimović

    Pesnik i teolog, preplitanje u traženju odgovora.

   • Spomenka Denda Hamović

    Spomenka Denda Hamović

    Rođena je i odrasla u Šantićevom Mostaru. Poeziju je zavolela još u osnovnoj školi kada su joj prve pesme i objavljene u lokalnom listu Sloboda. Sledi dugi period pisanja samo za svoju dušu jer je za nju poezija učiteljica i tešiteljica života, dah i potreba duše, a pesme su iskre duše i kada je hladno i kada život greje. Piše pesme i priče i voli da leti „Na krilima leptira“ a tako se zove i njena prva objavljena zbirka pesama. Od 1992. živi u Beogradu.

   • Srđan Đurić

    Srđan Đurić

    Dolazi iz Slepčevića, sela u blizini Šapca. Studira u Novom Sadu, na odseku za Srpski jezik i književnost. Takođe, pisac je. Njegova prva zbirka pesama naziva se „Pesme moje“ i objavljena u maju, 2017. godine, u pripremi je i njegova druga zbirka pesama. Dobitnik je mnogobrojnih plaketa i nagrada za književnost.

   • Srđan Simeunović Sendan

    Srđan Simeunović Sendan

    U umetnosti dugi niz godina. Svašta video – svašta proživeo, iako se uverio da su slabe nade za neki pomak u ovoj zemlji, i dalje na barikadama. Poezija, proza, satira, muzika i još štošta…

   • Srđan Ristić

    Srđan Ristić

    Živi i radi u Ljuboviji. Privatni je preduzetnik. Oženjen, otac jednog deteta. Rođen je u Beogradu 30.10.1992. Piše poeziju, i autorske tekstove za nekoliko novina i internet portala. Interesuju ga istorija, ekonomija, mediji i političke nauke. Sebe smatra nacionalistom i patriotom.

   • Srećko Aleksić

    Srećko Aleksić

    Srpski otmeni pesnik rođen 26.03.1972. u Beogradu, četvrti dan posle Mladenaca što je simbol njegove poezije. Zastupljen po celoj bivšoj Jugoslaviji, pojedine pesme prevedene na 7 svetskih jezika. Izdao 5 zbirki poezije. Član 28. Akademije u Beogradu, Sc Crnjnski, Majdana, Književne Omladine Valjeva, Kola Srpskih Sestara Čikago. La Voice DE Lecce Italia 3. mesto sa pesmom Sagradimo Svet. Živi, piše i radi u Beogradu i sarađuje sa pojedinim portalima u svetu kulture.

   • Srđan Stamenković - Srle

    Srđan Stamenković – Srle

    Ilustrator i karikaturista, ali i tata, muž, matematičar, programer, web dizajner… svoj životni put uspešno ispisuje olovkom već decenijama, a sreću nalazi u radu sa decom, malim stvarima koje život znače i svakodnevnoj kreativnosti.

   • OŠ

    OŠ „Sveti Sava“ Bijeljina

    U prelijepoj ulici skrivena krošnjama lipa, u blizini Crkve Svetog Georgija u Bijeljini, smještena je Osnovna škola „Sveti Sava“.
    Najstariji sačuvani dokument koji govori o školstvu u Bijeljini je pismo ministru prosvete Kneževine Srbije od 12. maja 1865. godine koje su uputili „nastojatelj crkve i škole Dimitrija Marković i učitelj škole beljinske Nikola Evtić“, ali kao godina osnivanja srpske škole spominje se 1838. godina. Gradnja školske zgrade završena je krajem avgusta 1902. godine. To je zgrada u kojoj danas nastavu pohađaju najmlađi učenici i čija obnova i dalje traje. U Srpskoj osnovnoj školi u Bijeljini, kao mlad učitelj službovao je veliki srpski pjesnik Jovan Dučić.

   • Stefan Lazarević

    Stefan Lazarević

    Studiram osmehe kako bih mogao da ih poklanjam. Tragam za svrhom postojanja i univerzalnom istinom koja nas sve povezuje. Poezija je za mene samo jedan od načina da se ogledam u mesečini. Volim da svet posmatram dečijom ozbiljnošću. Kad porastem, želim da postanem Mali Princ, srcem da gledam jasno.

   • Stefan Zdravković

    Stefan Zdravković

    Studira Ekonomiju, igra šah. Partiju u šahu (životu) dobija igrač koji napravi pretposlednju grešku. Ljudski život je partija šaha.

   • Stefan Đorđević

    Stefan Đorđević

    Rođen 28.02.1991. godine, Kosovo Polje. Apsolvent istorije, pesnik. Od 1999. godine živi sa porodicom u Kruševcu. Od svih institucija najviše ceni kafanu. Omiljeni čaj šumadijski.

   • Stefan Mitić

    Stefan Mitić

    Da li bi iz ovih prigradskih očiju što mirišu na ustajalu provinciju, sitne radosti, ajvar i kamenolom duše izrasle pesme ko pupoljci da sam rođen na Slaviji?
    Stefan Mitić (tićMi) nije rođen na Slaviji, već u Leskovcu, istog datuma kao i čuveni pisac Edgar Alan Po: 19.01.1992. godine. Za razliku od Edgarovog ramena na kome čuči gavran, na Stefanovom čuči perut.

   • Stefan Simić

    Stefan Simić

    Rođen 1989. godine u Paraćinu. Studira Sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu „Pustite nas“ objavio je 2012. godine, a knjigu „Odjeci ljudskog“ 2013. i 2014. (drugo dopunjeno izdanje). Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji i zemljama ex-yu.

   • Strahinja Tirnanić

    Strahinja Tirnanić

    Strahinja Tirnanić se vodi stihovima: „Ako mi život krila skrati i sneg u oko počne da veje, znam, bar se neću pokajati što sam umeo da se smejem.“ Rođen u Kragujevcu, student menadžmenta, ljubitelj adrenalina i FK Radnički.

   • Sunčica Miščević

    Sunčica Miščević

    Učiteljica koja veruje da su „misli kao kapi vode. Ako stalno ponavljate iste misli , stvarate ogromnu količinu vode. U početku je barica , pa bara , pa jezero i na kraju – okean. Ako su Vam misli pozitivne , možete plivati u okeanu života“.

   • Suzana Rudić

    Suzana Rudić

    Student Akademije umetnosti u Novom Sadu. Dobnik nagrada ,,Mihajlo Kovač“ i ,,Duško Trifunović“ za kratku priču i poeziju. Autor zbirke poezije ,,Vreme orhideja“. Član Saveza književnika u otačbini i rasejanju i član KK ,,Scena Crnjanski“ u Beogradu. ,,Iako studiram vajarstvo, rečima vajam, strpljivo modelujem reči svoje duše koja teži da ostvari kontakt sa drugim dušama pogledom. U skulpturu, želim da unesem ta slova koja nosim u sebi.“ Moto: ,,Moramo se pronaći negde, ako ne na zemlji, među zvezdama hoćemo.“

   • Suzana Krivokapić

    Suzana Krivokapić

    Ljubav je jedini vazduh koji udišem i osmeh – jedini jezik na svetu koji razumem… :)

   • Suzana Veljkovic

    Suzana Veljkovic

    Suzana je profesor razredne nastave u OŠ “ Branko Miljković „ iz Niša.
    Svoje aktivnosti usmerava ka što učestalijem praćenju i uvođenju novina, kreativnijem i savremenijem pristupu nastavnom procesu, jer je cilj savremene nastave da učenici sa više volje i radoznalosti za otkrivanjem sveta oko sebe prilaze usvajanju novih nastavnih sadržaja.

   • Svet stripa

    Svet stripa

    Ostvarivanje zajedničkih ciljeva u oblasti vizuelnih umetnosti, kroz komunikaciju, razmenu ideja, obrazovanje, izdavaštvo, afirmaciju i promociju stripa uopšte – grupi poštovalaca urbane kulture deluje kao dobra osnova za saradnju tako da maja 2010. godine započinju prve aktivnosti koje su za rezultat imale osnivanje Udruženja ljubitelja devete umetnosti Svet stripa. Danas je Svet stripa organizator Međunarodne strip konferencije „#KragujevacComicCon“, izdavač časopisa „Kiša“, osnivač Škole stripa i ilustracije, а raspisuje i konkurs za kratki strip „KRAGUJEVAČKI POBEDNIK“.   • Humanitarna organizacija „Svetionik“

    Humanitarna organizacija „Svetionik“

    Neprofitna, nevladina, nestranačka organizacija, osnovana na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti humanitarnog rada i afirmisanja poželjnih društvenih aktivnosti i vrednosti. Ciljevi: organizovanje humanitarnih akcija, edukacija, afirmacija obrazovanja, kulture, nauke, sporta, ekologije, očuvanje nacionalnog identiteta i duhovnih vrednosti, podizanje svesti o položaju i problemima socijalno ugroženih kategorija društva, angažovanje na bezbednosti i poboljšanju uslova za život i rad omladine, naročito dece. Organizacija ima sedište u Pančevu. Osnovana je 11. februara 2016. godine.

   • Svetlana Panić

    Svetlana Panić

    Iz Lajkovca. Strukovni ekonomista po struci. Bavi se pisanjem poezije i proze od svoje 18-e godine, kada je počela da piše neke početne pesme (privatno za svoju dušu), a kasnije je krenula da učestvuje i na raznim književnim događajima i manifestacijama, to su bili prvi trenuci upoznavanja ljudi sa njenim stvaralaštvom, kasnije se to širilo sve više i evo i danas danju još traje, (druženje sa pesmama i ljudima koji vole dušu-poezije. ) Proza, koju ona piše obuhvata (kratke priče) koje imaju psiho-socijalni angažman i nose karakter- realizam. Još uvek nije ništa izdala, ali radi na tome, (ima u pripremi zbirku priča) koje će uskoro ako sve bude kako treba ugledati svetlost dana.

   • Svetlana Mitić

    Svetlana Mitić

    Rođena 1955.godine u Beogradu. Sticajem okolnosti, detinjstvo i mladost provela u Prizrenu, na Kosovu i Metohiji. Nakon završene gimnazije, diplomirala na Filozofskom fakultetu u Prištini, odsek – Jugoslovenska književnost i srpski jezik. Uglavnom je radila u svojoj struci kao profesor književnosti, sve do odlaska u penziju. Još kao student se iskazala na književnom planu, pišući pesme, eseje, pripovetke i druge kraće forme. Intenzivno se bavi stvaralaštvom na tom planu od 2014.godine kada je, iz ljubavi prema najmlađima, počela da piše priče i pesme za decu, sa akcentom na univerzalnim poukama o dobroti, skromnosti, ljubavi, međusobnom poštovanju i prijateljstvu. Osim priča i pesama za decu i odrasle, i dalje piše eseje, prikaze i recenzije. Veoma uspešno sarađuje sa el. časopisima „Pokazivač“ i „Kraljevskim novinama“, a njena „Pesma za Aleksu“ protiv nasilja u školama, izazvala je veliku pažnju šire javnosti i štampe. Takođe je zastupljena u mnogim zbornicima savremene srpske poezije.

   • Sveto Prodan

    Sveto Prodan

    Predsednik Udruženja slobodnih stvaralaca Republike Srpske „Aleksa Šantić“. Do sada je objavio tri zbirke: Trag sudbine (prva), Slušaj kako nestajem (druga), Simfonija strasti (treća).

   • Tamara Dragić

    Tamara Dragić

    Rođena je u Banjojluci 1987. godine. Prvu zbirku poezije ,,Sam u gomili“ objavljuje u decembru 2016. godine. Roman ,, Božići u vremenu“ objavljuje u septembru 2020. godine. Zbirka haiku poezije u pripremi. Objavljivana joj je i poezija za djecu. Piše i književne recenzije. Lektoriše poeziju. Spoljnji je saradnik Narodne i univerzitetske biblioteke, kao i voditelj književnih promocija. Dobitnica je više književnih nagrada i priznanja, a radovi su joj zastupljeni u antologijama, zbornicima, časopisima i knjigama.

   • Tamara Obradović

    Tamara Milićević

    Rođena sam 1989. godine u Beogradu, tako da je i moj profesionalni put vezan za Beograd. Završila sam osnovne i master studije na Učiteljskom fakultetu u Beogradu. Moji osnovni principi su profesionalnost, rad, odgovornost i poštovanje moralnih i etičkih normi. U radu koristim različite metode i oblike rada. Sopstvenu praksu uvek procenjujem kritički. Sopstvene profesionalne slabosti prevazilazim razmenom iskustava i stručnim usavršavanjem. Volim svoj posao i znam da me nova iskustva tek čekaju i radujem se tome.

   • Dr Tamara Hrin

    Dr Tamara Hrin

    Rođena 1987. godine u Vrbasu, odrasla u Ruskom Krsturu. Doktorirala Metodiku nastave hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, na kom je zaposlena kao asistent. Piše poeziju za decu i odrasle, na rusinskom i srpskom jeziku. Dobitnik je više nagrada za poeziju, od kojih izdvaja prvu nagradu na Festivalu poezije mladih u Vrbasu 2014. godine. Ima objavljene dve zbirke poezije. Živi i radi u Novom Sadu.

   • Tamara Rogović

    Tamara Rogović

    Studentkinja postdiplomskih studija savremene umetnosti na Univerzitetu u Edinburgu. U osamnaestoj godini primljena na master studije na osnovu svojih do tada urađenih umetničkih dela, kao genijalno dete u umetnosti, na programu koji obrazuje 14 najboljih studenata iz celog sveta. Slika od svoje šeste godine. Ostvarila je veliki broj samostalnih i kolektivnih izložbi, u Srbiji i inostranstvu, uključujući prvu samostalnu izložbu sa dvanaest godina.

   • Tamara Sekula

    Tamara Sekula

    Rođena sam 1989. godine u Beogradu. Po profesiji master učitelj. Želja za učenjem i poučavanjem kod mene se javila još u prvom razredu osnovne škole. Oduvek sam želela da postanem učiteljica. Svojim trudom, to sam i uspela. Sada želim da mojim učenicima pomognem da dostignu svoje ciljeve, ukazujući na vrednosti života i na reči Dositeja Obradovića: „Nauči se od mudrijeg – to je velika korist. I nauči drugog – to ti je velika zadužbina.“

   • Tamara Vulić

    Tamara Vulić

    Male stvari čine život srećnim. Osmeh i druženje sa prijateljima. Čuvajte prirodu i životinje. Slušajte dobru muziku.

   • Tanja Radivojević

    Tanja Radivojević

    Rođena 22. juna 2001. godine u Smederevskoj Palanci. To je osoba koja diše zvezdani prah, zaljubljuje se u zvezde, voli Mesečinu; hoda svemirom koji sama stvori, i u njega ubacuje samo osobe koje voli. Piše pesme od 2012. godine, napisala je roman koji je u pripremi za štampu, svira gitaru. Ide u srednju medicinsku školu.

   • Tatjana Radenković

    Tatjana Radenković

    Osmehom budi jutro i dočekuje noć.

   • Tatjana Pupovac

    Tatjana Pupovac

    Verujem da dobrota pobeđuje sve i da se lepom rečju i osmehom može stići do svakog srca. O tome govorim kroz svoje pesme.

   • Tatjana Đaković

    Tatjana Đaković

    Student sam Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu i dugogodišnji volonter Crvenog krsta. Volim da čitam, pišem, volim pametne, duhovite i kreativne ljude, otvorenog uma i bez predrasuda. Verujem u snagu humanosti i u to da naše malo nekome zaista znači mnogo.

   • Tatjana Kuljača

    Tatjana Kuljača

    Rođena u Sarajevu 1980. godine. Provela detinjstvo u Konjicu, srednju školu završava u Nikšiću, Fakultet za turizam u Kotoru, a potom i postdiplomske studije, na odsjeku Menadžment u hotelijerstvu, nakon čega stiče zvanje magistra menadžmenta u hotelijerstvu. Piše kolumnu ,,Mamizam” za crnogorsku ,,Graciju”. Autor je u organizaciji “Anima Healing & Maja Wu”. Izdanje knjige na engleskom jeziku ,,Mission Motherhood” je uveliko ugledalo svjetlost dana i dostupna je na Amazonu u štampanom i e-book izdanju. Obožava da pleše i čita! Ne gleda TV-umesto toga piše. Sa porodicom živi u Bečićima. Sofija i Ognjen su njene najveće ljubavi, njena inspiracija.

   • Teodora Veličković

    Teodora Veličković

    Zbir protivrečnosti na dve noge. Sama svoj smisao. Sve bih i nakon toga – ništa. Farmaceut koji je sve sem toga. Rođena negde u Grčkoj, bilo gde, ali sigurno tamo. Ja biram ko će da me izabere. Takva sam – kakva sam, promeniti se neću zato uzmi ili ostavi. Čekajte da se udobno smestim, ovaj život će potrajati.

   • Teodora Košarac

    Teodora Košarac

    Rođena 23.12.1994. u Palama, student Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Odsjek za opštu književnost i teatrologiju. Pjesme su joj objavljene u zbornicima, časopisima i internet portalima, a 2016. godine objavila je svoju prvu zbirku pjesama „Herbarijum duše“.

   • Tijana Iloski

    Tijana Iloski

    Tragač za beskrajem. Arhitekta po vokaciji, večiti lutalica po lokaciji. Član Mense koji pleše tango i povremeno piše poeziju (kada se svemir udostoji da je nagradi inspiracijom i lepotom). U virtuelnoj stvarnosti prisutna kao Bibelot de Verre. U realnom vremenu, može se sresti po beogradskim klupama, kako žvrlja nešto u nekakav šareni notes.

   • Tijana Rodić

    Tijana Rodić

    Rođena sam u Prištini, 13.5.1995. godine. Trenutno živim u Nišu. Studiram na fakultetu Umetnosti, odesek grafika, u Kosovskoj Mitrovici.

   • Tijana Đorđević

    Tijana Đorđević

    Voli knjige, muziku i modu. Nekadašnji novinar Radio Kosovske Mitrovice. Iz Lazarevca.

   • Tijana Milojević

    Tijana Milojević

    Rođena sam u Kragujevcu 1995. godine. Od ranog detinjstva me je svašta nešto interesovalo, jedino sam se pisanju uvek vraćala. Sigurna u sebe. Svoja na svom. Osobine koje me najviše krase su emotivnost i kreativnost. U svakoj sitnici vidim nešto kreativno i svaki predmet poželim da oživim. Moj moto je: Živi danas kao da je poslednji dan i uvek daj sve od sebe!

   • Tina Mihaljević

    Tina Mihaljević

    Studentica Umjetničke akademije u Osijeku, gdje je završila i Jezičnu gimnaziju. Veliku naklonost priklanja grafici, kiparstvu i performansu. Uz studiranje bavi se pisanjem (poezija, novela) i jogom. Najveći poriv je uz kreativne, inovativne i provokativne umjetničke projekte utjecati na svijest čovjeka. Umjetnost je san, a od snova se ne živi. Kažu oni što ne znaju sanjati.

   • Tode Blaževski

    Tode Blaževski

    Karikaturista, humorista, esejista i animator. Rođen je 06.05.1948. godine u Skoplju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta „Sv. Kirila i Metodija “ u Skoplju. Ostvario je učešće na mnogim međunarodnim festivalima. Njegovi radovi su objaljivani u velikom broju domaćih i inostranih novina, časopisa i elektornskih magazina. Napisao veliki broj knjiga. Godine 1980. na super 8 mm traci je izradio svoj prvi animirani film Dilema. Zatim je izradio crtane filmove: Kapka, Ideja, Pešak, Sliznuvanje, Orator, Rizik. Filmovi su prikazivani na domaćim i inostranim festivalima. Njegova dela su sa makedonskog prevedena na engleski, bugarski, srpski, turski i francuski jezik.

   • Tode Nikoletić

    Tode Nikoletić

    Ko sam zapravo ja? Pesnik? Sanjar? Putopisac? Snohvatač?
    Mali svitac čiji sjaj obasjava one koji vole, one koji rastu do deteta,
    One koji imaju krila da lete u bezgranično, i oči da vide beskonačno.
    Ili sam možda mornar bez mora, i gusar bez broda. Nešto kao Petar Pan
    nasukan u ravnici Panonije. Ko zna!? Verovatno sam kralj bez kraljevstva,
    Princ bez mača. Obućar koji popravlja svet. Marioneta čije konce pokreće zvezda. Pastir koji skuplja mirise šume u frulu I pretvara ih u zvuke. Možda sam… Možda sam…
    Biće ipak da sam samo obično DETE.

   • Tomislav Mačković

    Tomislav Mačković

    Rođen u Subotici 1976. godine. Roditelj Nevene i Lazara, odlikovani vatrogasni oficir (vatrogasac dobrovoljac), kuvar. Pisac i novinar, fotoreporter sa jednom izdatom knjigom na bunjevačkoj ikavici pod naslovom „Pripovitke iz života tavankutski Bunjevaca“. Saradnik Hrvatskih novina, Riči bunjevačke matice, subotičkih medija… Bavi se ekologijom i izraženi je kosmopolita.

   • TUŠ

    TUŠ „Toza Dragović“ Kragujevac

    Trgovinsko ugostiteljska škola
    „Toza Dragović“,
    Save Kovačevića 25, 34000 Kragujevac
    tel : 034 333-237;
    tel /faks: 034 335-686;
    odeljenje za vanredne učenike:
    034 338 595

   • UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKA

    UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKA

    Nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti savremenog kulturnog stvaralaštva i to kroz književnost, slikarstvo, fotografiju, muzički i scenski angažman, sa posebnim osvrtom na afirmaciju mladih u cilju održivosti i unapređenju postojećeg i kreiranju novog kulturnog života društvenih zajednica na Balkanu.

   • ULKU

    ULKU „Vlaho Bukovac“ Split

    Umjetničko – književna unija osnovana je 4.9.2007. u legendarnoj kavani Bellevie u Splitu. Postoje sekcije: likovna, književna i dramska. Prva zajednička zbirka poezije objavljena je 2008. pod nazivom „Simbioza lutanja“, uskoro izlazi i druga zajednička „Trajni trenuci“.

   • SCUOLA DI POESIA - SCHOOL OF POETRY

    SCUOLA DI POESIA – SCHOOL OF POETRY

    Škola poezije okuplja pesnike sveta u ime poezije.
    Osnivač: Cav Silvano Bortolazzi

   • Urlik

    Urlik

    Grupa za razvoj kulturnog aktivizma iz Subotice radi na podsticanju mladih na slobodno izražavanje u umetnosti kroz organizovanje kulturnih sadržaja. Grupa UrliK sadrži tri segmenta, a to su: „UrLiK“ – Umetničke večeri“, „Književni klub UrLiK“ i „Dramska scena UrLiK“. Grupa UrLiK radi pod sloganom „Umetnost ispred forme – Van svih okvira“.

   • Uroš Selenić

    Uroš Selenić

    Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne škole pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukometi i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Obožava istoriju i arheologiju, živi za sport…

   • Uroš Timić

    Uroš Timić

    Mlad bibliotekar iz Smedereva koji iza sebe trenutno ima dva romana. Veruje u ideale i veruje da pojedinac može da doprinese zajednici. Prozaista i optimista. Fan je gotičke književnosti. Da nije završio bibliotekrstvo, bavio bi se fitnesom.

   • Unija studenata socijalnog rada

    Unija studenata socijalnog rada

    Studentska, neprofitna i nevladina organizacija, osnovana 2002. godine na Fakultetu politickih nauka u Beogradu. Naš cilj je da studentima omogućimo usavršavanje i predstavimo najnovije tokove u socijalnom radu i socijalnoj politici.

   • Valentina Novković

    Valentina Novković

    Diplomirala na katedri za ruski jezik i književost. Pesnikinja, književni prevodilac, prozni pisac. Radovi su joj objavljivani u mnogim časopisima u zemlji i inostranstvu. Pesme su joj prevođene na mnoge jezike. Dobitnik mnogih priznanja za poeziju i prozu. Objavila tri pesničke knjige Bezvremeno, (Draslar, 2014.), Kap na suš (Partenon, 2018.) i Odgonetke nežnosti (Liberland Art, 2021.), kao i knjigu priča Dva sata od zbilje (UKS, 2020.). Urednik je u izdavačkoj kući Liberland. Novinar portala FokusVesti. Voditelj redovnog programa biblioteke Milutin Bojić, „Razgovor sa pesnikom“. Član Udruženja književnika Srbije i saradnik Instituta za dečju književnost. Živi u Beogradu.

   • Vanja Bogojević

    Vanja Bogojević

    Student Fakulteta inženjerskih nauka, smer informatika u inženjerstvu. Rođen 23.10.1997. u Jagodini, studira u Kragujevcu. Piše knjigu pod nazivom “Kovolisti” koja se bazira na preživljavanju jednog naroda. Žanr knjige: akcioni horror, horor, komedija, pshiloški horor, naučna fantastika. Pored pisanja, bavi se i crtanjem, manga stilom. Žanr crteža: horor, gromorozni, manga stil.

   • Vanja Parača

    Vanja Parača

    Vanja Parača, rođena je 21. avgusta 1996. godine na Cetinju, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Trenutno pohađa master studije Zoologije na istom. Prva zbirka pjesama “Svrhom sudbine” objavila je 2018. godine, a njena poezija je objavljivana u raznim časopisima, na portalima “Nekazano”, “Suština Poetike”, “Art Mozaik”, “Književnost Uživo” i drugim, a zastupljena je i u mnogim zbornicima i antologijama.

   • Vasa Radovanović

    Vasa Radovanović

    Pisac i muzičar. Član Udruženja književnika Srbije. Objavio pet knjiga poezije. Prevođen i objavljivan na više stranih jezika i zastupljen u antologijama. Od 2013. glavni urednik regionalnog časopisa Književne vertikale. Bavi se i muzikom. Pevač je rok-benda Grešnici. Objavili su tri albuma i više singlova. Od septembra 1986. godine radi fanzin ,,Oprem dobro!”. Do sada je objavljeno 87 brojeva. Fanzin se bavi underground-umetnošću (pank/HC/ alternativna muzika, književnost, stripovi, filmovi…).

   • Vedran Anđić

    Vedran Anđić

    Krajem aprila 1982., dok su me nosili kući iz porodilišta na Koševu, pao je snijeg onako kako neće pasti sve do samog otvaranja Zimskih Olimpijskih Igara dvije godine kasnije. Kao omen koji mi naslućuje odlazak u Kanadu. Elem, emigrirao geografski, ali ne i mentalno :) Taj raskol koji nikad nije zacijelio – iako sam otišao jako mlad – mogla je da ispuni jedino muzika. „Pjesma nas je odrzala, njojzi hvala!“ I tako, vec dvadeset godina usamljeni jahač sa gitarom odlazi u pravcu zalazećeg Sunca. Ostalo je legenda…

   • Veid Delalić

    Veid Delalić

    Rođen u Ljubuškom 21.05.1967. godine. Kao dječak sklon je pisanju. U mladosti se bavi muzikom. Komponuje i svira gitaru i klavijature. Kasnije se opet vraća pisanju, tačnije lirici. Izdaje knjige: Ispod zaborava I i Ispod zaborava II. Poklanja dvije hronike svome gradu. “Tragovi na vodi” je treća knjiga kojom je postao primijećen i širem auditorijumu. Povodi se krilaticom: U životu samo govori istinu u pravo vrijeme i ne plaši se koračati naprijed.

   • Veljko Lađevac

    Veljko Lađevac

    Po obrazovanju filozof, po intimnom pozivu ipak pesnik. Svejedno, uvek u dobrom društvu. Zato sam i ovde sa vama.

   • Vedran Horvacki

    Vedran Horvacki

    Pišem poeziju nekoliko godina. Izdavao sam svoju poeziju u časopisu Nova Riječ, Kužiš (podlist Hrvatske Riječi), u sklopu Lire Naïve i kratko vreme sam imao svoj blog poezije na Blog.hr na kojem sam objavljivao svoju poeziju. Pored poezije pišem prozne tekstove, radim
    intervjue…Pisanje mi je velika ljubav.

   • Verica Mihailović

    Verica Mihailović

    Studentkinja. Izgleda i pesnik. Osmesima dobrih ljudi shvatila da i poljoprivreda moze biti umetnost.

   • Vesna Kerečki Šarac

    Vesna Kerečki Šarac

    Rođena u Zemunu. Objavila tri samostalne zbirke poezije, jednu zajedničku.
    Višestruko nagrađivana i pohvaljivana, zastupljena u mnogim zbornicima i
    književnim časopisima, kao i pesničkim antologijama. Javno i medijski zastupljena. Predsednik je književnog kluba „Scena Crnjanski“ u Beogradu, a takođe član više književnih klubova, kao i drugih kulturno – umetničkih grupa, aktivna na književnoj sceni poslednjih par godina. Živi i stvara u Batajnici.

   • Vesna Raonić

    Vesna Raonić

    Živi u Novom Sadu. Radi kao inženjer informatike, u slobodno vreme putuje, planinari i bavi se humanitarnim radom. Nagrađivana je pesnikinja, aktivno piše i fotografiše za portale na teme iz kulture, umetnosti i ekologije.

   • Vesna Ristović

    Vesna Ristović

    Rođena u Kraljevu, gde živi i radi. Po zanimanju učiteljica, a po zvanju samostalna pedagoška savetnica. Piše poeziju, izdala dve zbirke pesama. Bavi se i neformalnim obrazovanjem za ljudska prava (posebno rodnim politikama).

   • Vesna Raonić Simunović (1961-2003)

    Vesna Raonić Simunović (1961-2003)

    Vesna Raonić Simunović rođena je u Nikšiću. Diplomirala na studijama jugoslovenske književnosti i položila postdiplomske ispite. Objavljene knjige: “Plavo čudo”, “Baraka O”, “Zvjerke i duhovi”, “Priče ispod poda”. Dobitnik nagrada: Zaloga Knjižvne zajednice “Vladimir Mijušković” – Nikšić, “Blažo Šćepanović” za 1999. godinu.

   • UDRUŽENjE UMJETNIKA VIZIJA

    UDRUŽENjE UMJETNIKA VIZIJA

    Centar za neformalno obrazovanje ‘’Udruženje Umjetnika Vizija’’ je nevladino udruženje. Sjedište je u Mojanovićima bb, 81304 Golubovci.
    Ciljevi: razvoj svijesti o značaju umjetnosti stanovništva u ruralnim područjima, osposobljavanje stanovništva iz ruralnih područja iz oblasti stvaralaštva, stvaranje umjetničkih djela, afirmacija umjetnika, evaluacija razvoja talenta i vještina na nivou pojedinca, implementacija novih i adaptacija postojećih programa neformalnog obrazovanja i obuka, informisanje javnosti o postignutim rezultatima udruženja, kreiranje godišnjih programa u okviru centra za neformalno obrazovanje u cilju pružanja pomoći u učenju.

   • Violeta Milutinović

    Violeta Milutinović

    Rođena je u Beogradu. Diplomirani je defektolog, ortoptičar i specijalni pedagog. Učesnik je na preko 250 izložbi fotografija u više od 30 zemalja na svim kontinentima i dobitnik preko 200 pohvala i nagrada. Do sada je imala 10 samostalnih izložbi fotografija. Nosilac je zvanja Kandidat majstor fotografije Foto saveza Srbije (KMF FSS) i EFIAP ((Ekselencija Internacionalne federacije fotografskih asocijacija). Posebno je interesuje fotografisanje prirode.

   • Vjera Garović

    Vjera Garović

    Rođena je 1953. godine u Rožajama, a od 1961. živi u Zemunu. Završila je Veterinarski fakultet i postdiplomske studije. Radila je u PKB, a od 2012. je u penziji i piše poeziju. Objavila je dve knjige pesama, „Azbučnik duše“ 2016. i „Dušoliki svetlopis“ 2018. Pesme su joj objavljivane u više časopisa na srpskom jeziku(“Slovoslovlje”,“Centar akadamske reči KORSA”, ”Umetnički horizont”) i na ruskom u “Нервская формула- свежий взгляд”, i u antologiji “Моя сербская антология” Vladimira Babošina. Dobitnik je prve nagrade na manfestaciji “U susret svetskom danu poezije” u Beču 2016. godine. Pesme su prevođene na ruski jezik.

   • Vladana Perlić

    Vladana Perlić

    Rođena 1995, Banja Luka. Pjesnikinja je i spisateljica. Objavila je dvije zbirke poezije: Isus među dojkama (LOM, 2020.) i Kucanje na vrata kule (Zaprokul, 2020.), za koju je dobila nagradu Novica Tadić. Dobitnica je prve nagrade Ratkovićeve večeri poezije za 2020. godinu. Bila je finalistica natječaja Trećeg Trga 2020. i SKC-a iz Kragujevca 2020, dobila je drugu nagradu na natječaju Slovo Gorčina u Stocu za 2018. i 2020. godinu, treću nagradu na Festivalu poezije mladih u Vrbasu 2020. i treću nagradu Milo Bošković za 2020. Poezija joj je prevođena na francuski, njemački, engleski, mađarski, poljski i hindi.

   • Vladanka Cvetković

    Vladanka Cvetković

    Često se pitam i pokušavam objasniti sebe, svoju uskovitlanu misao, svoju podsvest, osećanja.Traganja još traju, a pitanja i dalje se nižu…

   • Vladimir Tadić

    Vladimir Tadić

    Fotograf prirode, krajolika, pustolovina i putovanja iz Čelinca kraj Banjaluke, Bosna i Hercegovina. Priroda je za njega nepresušna muza nadahnuća, voditeljica kroz uspješne kadrove i konkurse do velikih priznanja koja su stigla sa svih strana svijeta. Rad mu je uvršten u veliki broj izložbi, osvojio je mnoge domaće i međunarodne nagrade. Član je Foto Saveza Srbije. Zahvaljujući ljubavi i svom iskustvu u ekstremnim sportovima, posebnim vještinama stiže na mjesta koja drugima nisu dostupna. Svoj rad na društvenim mrežama objavljuje na stranicama pod nazivom Svjetlopis.

   • Vladimir Obrovski

    Vladimir Obrovski

    Čovek sam koga je život uveo u kolo aforizma. Sada pokušavam da naučim korake…

   • Hadži Vladimir Stojanović

    Hadži Vladimir Stojanović

    Učitelj, pesnik i prevodilac. Rođen je 11. novembra 1967. godine u Nišu. Radi u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ – Gabrovac, u izdvojenom odeljenju u Berbatovu. Živi u Nišu.

   • Vlasta Cenić

    Vlasta Cenić

    Profesor srpskog jezika. Član Udruženja književnika Srbije. Objavio 16 knjiga poezije na dijalektu juga Srbije. Živi i stvara u Kočanu, na jugu Srbije. Idejni tvorac i organizator „SUSRETA PROSVETNIH RADNIKA KNjIŽEVNIH STVARALACA ZA DECU“.

   • Vojin Trivunović

    Vojin Trivunović

    Rođen 1956. godine u selu Rudicima kod Glamoča. Poeziju počeo da piše još u osnovnoj školi. U sedmom razredu je dobio nagradu Malih novina iz Sarajeva. To mu je najdraže priznanje. Postao je poznat kad su u školi razglasili da je dobitnik pomenute nagrade. Objavljivao u novinama i časopisima širom SFRJ, a kasnije u Srbiji i Republici Srpskoj i cijeloj BiH. Objavio dvadesetak knjiga…roman, poezija, aforizmi. Po struci je diplomirani ekonomista. Živi u Banjaluci.

   • ŠOSO Vukašin Marković

    ŠOSO Vukašin Marković

    ŠOSO „Vukašin Marković“ je ustanova za osnovno i srednje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju i dece sa autizmom.
    U okviru škole funkcioniše i Dnevni boravak-usluga socijalne zaštite namenjena, pre svega, deci uzrasta od 7 do 25 godina, ali i njihovim roditeljima. Velika pažnja se poklanja vannastavnim aktivnostima. Škola se kontinuirano prilagođava društvenim promenama i novim standardima u nauci i praksi. Teži da prati sve reforme u obrazovanju kako bi se održala kao savremena škola prilagođena deci i njihovim potrebama, a istovremeno želi da promoviše svoj rad i dostignuća svojih učenika.

   • Dr Vukica Jović

    Dr Vukica Jović

    Čekajući da odraste postala je učiteljica; zatim je magistrirala, pa doktorirala i ništa – još uvek čeka! Veruje u dobre duše, ljubav, sreću i priču o dve kutijice; crnoj i beloj – znamo šta je pisalo u obe!

   • Nikola Vukoje

    Nikola Vukoje

    Iz Sečnja, učenik srednje ekonomske škole. Poeziju piše osam godina, obožava putovanja i životinje.

   • Yesiloveguitar

    Yesiloveguitar

    Stranica posvećena edukaciji gitarista i obradama popularnih pesama.

   • Žarko Ilić

    Žarko Ilić

    Ko sam ja? Samo jedna duša koja pokušava da se snađe na svom putu ličnog razvoja. Tražeći svetlost i hodajući ka njemu ja sam našao svoj mir, spokoj, radost i balans sa svime što je u meni i oko mene. Tu spoznaju želim da podelim sa svima.

    http://www.zarkoilic.com/

  • Zdenka Mlinar

   Zdenka Mlinar

   Velika Gorica, Hrvatska. Piše poeziju i prozu, ali i minijature (aforizmi, haiku…). Članica je i tajnica Udruge umjetnika „Spark“ Velika Gorica, „Hrvatskog sabora kulture“ Zagreb, KULTure sNOVA Zagreb i ULIKUM-a Velika Gorica. Objavila je četiri samostalne zbirke pjesama, piše na hrvatskom standardu, no upušta se i u avanturu pisanja na kajkavštini. Haiku radovi su joj uvršteni i u Antologiju hrvatskog haiku pjesništva, a neke pjesme prevedene na talijanski i engleski, dok ih je desetak i uglazbljeno. Za svoj spisateljski i likovni rad dobila je niz priznanja, radovi su joj objavljeni u više od trideset skupnih djela kako u zemlji tako i šire, a objavljuje i u elektronskim medijima te na raznim gostovanjima i tribinama. Bavi se i društvenim radom: aktivnim sudjelovanjem u radu Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici, zatim kroz sudjelovanja na izložbama i likovnim kolonijama te drugim humanitarnim djelovanjima.

  • Zdravka Babić

   Zdravka Babić

   Zdravka Babić (Bileća) Republika Srpska.
   Sve moje pjesme su moje odbjegle srne,
   nastaju same i često me iznenade sadržajem i oblikom ,
   otmu se iz pera, i uvijek bez doručka, odu svojim putem…
   hodaju bose…i uvijek ostane žal za onim što nisam uspjelela reći al’ i pamćenje na vatru koja me grijala dok sam ih pisala.

  • Zehra Bajić Alić

   Zehra Bajić Alić

   Rođena 1965. godine u Miričini, opština Gračanica BiH. Završila krojački zanat. Udata majka dva sina. Pisanjem se bavim cio život i nemam objavljenih djela sem zbornika Avlija.Pišem, poezija je moja strast, ljubav i sretna sam kada se moje pjesme nađu na portalima.

  • Željka Kurjački

   Željka Kurjački

   Psiholog i psihoterapeut iz Novog Sada. Kao psihoterapeut najradije priča o problemima samopouzdanja i pozitivnog doživljaja sopstvenog tela, fizičkog izgleda i zdravlja, a oblast psihologije koja joj je posebno značajna u dosadašnjem radu je psihologija traume.

  • Željka Gavrilović

   Željka Gavrilović

   Ateist, left-winger, cynic, traveler. Psychologist former, short stories writer and columnist. Curious and sociable, but prefers a couple of reliable friends to a lot of superficial However I can live alone.

  • Željko Žele Jovanović

   Željko Žele Jovanović

   Rođen 22. juna 1989. u Kragujevcu u radničkoj porodici. Piše satirične i socijalne pesme i priče, pesme za decu i aforizme. Veruje i bori se za ravnopravnost i slobodu.

 • Željko Perović

  Željko Perović

  Časopis je osnovan u januaru mesecu 2015, i registrovan u Narodnoj biblioteci Srbije. Objavljuje se kvartalno i konkurs za slanje radova je stalan. Nastao je kao proizvod želje da afirmiše, kako pisanu reč tako i vizuelnu umetnost. Do sada je objavljeno pet brojeva i dva dvobroja. Osnivač i urednik časopisa je Zorica Tijanić, spisateljica i novinarka iz Beograda. Stalni članovi redakcije su Jelena Dimitrijević, Julija Nikolić, Miroslav Vasić, Ivana Minić, Mario Lovreković i Zoran Dimitrijević.

 • e-časopis za umetnost i kulturu „Zvezdani Kolodvor“

  e-časopis za umetnost i kulturu „Zvezdani Kolodvor“

  Časopis je osnovan u januaru mesecu 2015, i registrovan u Narodnoj biblioteci Srbije. Objavljuje se kvartalno i konkurs za slanje radova je stalan. Nastao je kao proizvod želje da afirmiše, kako pisanu reč tako i vizuelnu umetnost. Do sada je objavljeno pet brojeva i dva dvobroja. Osnivač i urednik časopisa je Zorica Tijanić, spisateljica i novinarka iz Beograda. Stalni članovi redakcije su Jelena Dimitrijević, Julija Nikolić, Miroslav Vasić, Ivana Minić, Mario Lovreković i Zoran Dimitrijević.

 • Želimir Lalić

  Želimir Lalić

  Želimir Lalić. Učesnik mnogih kvizova. Pobednik „Slagalice“. Piše za svoju dušu.

 • Zoran Žugić

  Zoran Žugić

  Surrealistic Artist Painter – graduated in1979. from: ÉCOLE NATIONALE SUPÉRIEURE DES BEAUX-ARTS,Paris, France. Born in Belgrade, Serbia, 1950.

 • Zoran Milutinović

  Zoran Milutinović

  Doktor medicinskih nauka, redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, u penziji.
  Član Foto saveza Srbije, sa zvanjem majstor fotografije (MF FSS) i Fotografskog društva Amerike (PSA) – sa istim zvanjem (MPSA). Nosilac zvanja GPSA (zlato Fotografskog društva Amerike), jedini u Srbiji. Nosilac zvanja EFIAP/p, prvi u Srbiji (Ekselencija – platina Internacionalne federacije fotografskih asocijacija). Učesnik preko 380 grupnih izložbi fotografija u zemlji i inostranstvu (u preko 50 zemalja na svim kontinentima) i dobitnik preko 290 nagrada i pohvala. Autor 36 samostalnih izložbi fotografija i tri fotomonografije. Autorski opus obuhvata razne oblasti fotografije, uključujući fotografisanje prirode, dokumentarnu, eksperimentalnu i infracrvenu fotografiju.

 • Zoran Petrović

  Zoran Petrović

  Zoran Petrović je medijski fotograf kome je hobi postao profesija. Bavio se vrlo širokim društvenim temama, pa je njegov fotografski opus vrlo raznolik. Dobitnik najznačajnijih nagrada za novinsku fotografiju , počev od 2003.godine. Raspoložen da svoja znanja i iskustva u oblasti fotografskog rada prenosi mlađima.

 • Zoran Škiljević

  Zoran Škiljević

  Pisac sa predoumišljajem. Voleo bi da piše bajke, ali ne ume. Zato
  gomila kratke priče, romane i novele kao sumanut. Verujući da je to,
  premda najmanje subverzivan, ipak smislen, dostojan, pa i hvale vredan
  vid otpora narastajućoj stihiji ništavila.

 • Zorana Košpić

  Zorana Košpić

  Rođena je 1990. godine u Banja Luci. Studentica Ekonomije trenutno. Piše poeziju i kratke priče od 2006-07. godine. Prva njena zbirka pjesama Zvijezda Danica izdata je 2014. godine.

 • Zoran M. Jovanović

  Zoran M. Jovanović

  Rođen 1969 god u Leskovcu. Magistar ekonomskih nauka, radi u Pošti. Milanov i Milenin tata.

 • Zorica Baburski

  Zorica Baburski

  Rođena 2. avgusta 1965. godine u Subotištu.Majka troje dece.Živi i radi u Rumi. Piše satiričnu i angažovanu poeziju. Pesme su joj objavljene na sajtu Onlajn poezije, el. satiričnom časopisu Etna i Šipak, Nekazano i Humoriknu SK (slovački časopis).

 • Zorica Tijanić

  Zorica Tijanić

  Spisateljica i novinarka. Urednica i osnivač e-časopisa za umetnost i kulturu „Zvezdani kolodvor“ . Član delegacije škole poezije (Scuola di Poesia – School of Poetry) i poverenik za područje Beograda. Do sada je objavila šest zbirki poezije i dva romana, kao i priče za decu (prevedene i objavljene u Sloveniji). Piše kolumne, putopise, eseje i književne kritike. Član Kluba pisaca Čukarica i redovni član Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Živi i radi u Beogradu.

 • Zorica Božić

  Zorica Božić

  Učiteljica u školi i učitelj života. Zna što drugi ne znaju i znanja koristi za opšte dobro. Svaki novi dan daje nam priliku da prevladamo neki stari obrazac razmišljanja i pustimo da svetlost uđe u naš život. Onaj ko probudi svetlost u sebi, svetleće i drugima.

 • Zvonimir Lešić

  Zvonimir Lešić

  Iz slavonskog sela Posavski Podgajci kod Gunje. Rođen je 09.04.1983. u Vinkovcima. Piše pjesme od tinejdžerske dobi, do sad je objavio jednu zbirku pjesama. Pjesme koje piše su ljjubavne, pejzažne i duhovne. Osim što piše pjesme piše i tekstove. Sada živi u Zagrebu, i tamo je objavio svoju kantautorsku pjesmu koja nosi naziv Julija.