fbpx
spot_img

Arsenal mora biti zdrav uz Konstraktu!

Predstavnica Srbije na ovogodišnjem Evrosongu u Torinu, Konstrakta, nastupiće poslednje, treće večeri 12. Arsenal festa u Kragujevcu, u subotu 2. jula na Main stageu Kneževog arsenala, Tekstopisac i pevačica koja je privukla ogromnu pažnju domaće, ali i regionalne i evropske javnosti, pesmom „In corpore sano“ i pobedom na takmičenju „Pesma za Evroviziju“, na glavnoj bini pridružiće se, na zatvaranju festivala, pank-rokerima Goblinima i svetskim zvezdama, Thievery Corporation.

Foto: Kosta Kosta Đuraković

Ana Đurić Konstrakta pojavila se na sceni 1997. Afirmisala se u bendovima Mistakemistake i, pogotovo, Zemlja gruva. U junu 2019. objavila je pri solo singl „Žvake“, a njegov naslednik, „Neam šamana“, zahvaljujući, pre svega, neobičnom tekstu, naišao je na oduševljenje, pa su mnogi tek tada obratili pažnju na njen nesvakidašnji stilski izraz. Pesma „In corpore sano“, sa hipnotičkim refrenom „Umetnica mora biti zdrava, biti zdrava…“, koji pevaju sve generacije, izmamila je brojne komentare čim se pojavila na „Jutjubu“, a onda je, posle prve polufinalne večeri nacionalnog izbora za Evrosong, nastala prava euforija, koja je kulminirala pobedom u finalu. „In corpore sano“, zajedno sa numerama „Nobl“ i „Mekano“, deo je dvanaestominutnog spota „Triptih“. Konstrakta, koja je ekspresno postala domaća i regionalna zvezda, potpisala je, na talasu velikog uspeha, ugovor sa svetski čuvenom izdavačkom kućom Virgin, a odmah su usledili i brojni pozivi za nastupe, pa će joj koncertno leto biti ispunjeno,

Na Arsenal se, posle 10 godina, vraćaju Pips, Chips & Videoclips, koji će nastupiti uvodne večeri, 30. juna na Garden stageu.  Zagrebački bend još od 1992, kad se pojavio na sceni, predstavlja jedinstvenu pojavu, ne samo u Hrvatskoj, već i u regionu. Dubravko Ivaniš i ekipa uvek su sjajno prolazili u Srbiji, pa nema sumnje da će tako biti i na Arsenalu. Iste večeri, u Zastavinoj bašti zasviraće i Sanitarium, pobednici ovogodišnjeg „Bunt rok festivala“, kao i Kontra komitet, bend koji je trijumfovao na festivalu BARF. Program na Gardenu u petak 1. jula obogatiće nova atrakcija, bend KoiKoi, pulsko-zagrebački sastav Nemanja, kantautorka Tamara Popović Tam i miljenik mlađe publike Steffan.

Spisak učesnika ovogodišnjeg Arsenal festa (30. jun – 2. jul) na ovaj način je zaokružen. Podsetimo, u srcu Šumadije će, između ostalih, nastupiti i Placebo, Gogol Bordello, Stefan Milenković i Nele Karajlić, Inner Circle, Roni Size, Ana Popović, Van Gogh, Rundek i ekipa, Senidah, Električni orgazam, Goran Bare i Majke, Negative, Sunshine…

Komplet ulaznica za sve tri festivalske večeri košta 3.500 dinara. Cene za jedno veče su 1.500 dinara (30. jun), 2.000 dinara (1. jul) i 1.800 dinara (2. jul).

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.