fbpx
spot_img

Futsal: Evropsko prvenstvo 2016.

Naša najlepša dvorana u Srbiji, Kombank Arena, će nakon prvenstva Evrope u vaterpolu , biti domaćin još jednog velikog takmičenja. To takmičenje je Evropsko prvenstvo u futsalu, koje će se održati od (2-13. februara ) u Beogradu. Pored Arene, jedan broj utakmica bi trebalo da se odigra i u Pioniru.
Na turniru će učestvovati 12 najkvalitetnijih reprezentacija Evrope. Titulu će braniti reprezentacija Italije, koja je pre dve godine trijumfovala u finalu protiv Rusije, rezultatom 3:1. Naši najbolji igrači malog fudbala , će igrati u grupi A zajedno sa reprezentacijom Slovenije i Portugala. U grupi B snage će odmeriti Španija, Ukrajiina i Mađarska. Skupinu C će sačinjavati ekipe Kazahstana, Hrvatske i Rusije , dok će poslednju grupu šampionata u Boegradu činiti Češka, Azerbejdžan i Italija. Najveći favorit za osvajanje prvenstva su momci iz Španije, koji su na ovo prvenstvo doputovali sa čak 36 članova delegacije. Pored toga sa njima je doputovao i specijalan kuvar koji će im spremati hranu tokom prvenstva , a koliko su ozbiljno shvatili ovaj šampionat govori i podatak da su zakupili termine za treniranje u još nekim halama u Beogradu .
Satnica prvog dana :
18h Srbija- Slovenija
21h Španija- Mađarska

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...