fbpx

Lepota i zdravlje: Tretman protiv celulita

Većina žena danas ima problema sa celulitom, razlika je samo u tome što ga neko ima više, a  neko manje. Postoji više faktora koji utiču na njegovo stvaranje, od genetike preko hormonskih poremećaja do loše ishrane, cirkulacije, manje fizičke aktivnosti, kao i neadekvatne nege. Važno je za rešavanje ovog problema da promenite način života, odnosno da se više krećete, vežbate i vodite računa o tome šta jedete.

Kod nastajanja celulita  postoji više faza, koje su takodje bitne za izbor odgovarajućih tretmana i proizvoda.

Ishrana

Neophodno je da promenite jelovnik. Treba da jedete više voća i povrća bogatih vitaminom C, koji je snažan antioksidans (kivi, pomaranđža, grejfrut, zelena salata, kupus, brokoli… )

Tretman u salonima  

Važno je da izaberete tretman koji vam odgovara, kao i da nastavite negu kod kuće.

 • Ako je celulit u početnoj fazi, problem rešava ručna anticelulit masaža koja najbolji rezultat daje u kombinaciji sa limfnom drenažom.
 • Kada je celulit vidljiv, najbolji efekat dobija se aparatom za stimulaciju mišića, uspešno zamenjuje vežbanje, ali uz ovaj tretman trebalo bi raditi i masaže.
 • Tretmani algama takodje daju odlične rezultate.
 • Kod tvrdog i zapuštenog celulita najbolje je da se primeni sliming tretman, koji ujedno i sagoreva masti.
 • Gipsane bermude su jedan od aktuelnih tretmana koji podstiče i izbacivanje vode iz donjeg dela tela. Posebno se preporučuje punijim osobama koje imaju problem sa otocima na nogama.

Dobar efekat se postiže i radio-talasima, deluju tako što dubinski zagrevaju tkivo, eliminišu masnoće i zatežu kožu.

Nega kod kuće

 • Redovno radite piling, svakodnevno dok se tuširate. Možete i da ga napravite sami od kukuruznog brašna, meda i maslinovog ulja.
 • Za dobre rezultate najvažnije je da koristite kvalitetne i adekvatne  proizvode, koji se mogu naći u većini kozmetičkih linija. Najbolji su proizvodi napravljeni na bazi crne morske alge, kofeina, teofilina, kalcijuma, retinola, ekstrata anisa, divljeg kestena i zelenog čaja.
 • Da bi preparati delovali, veoma je važno da ih pravilno koristite. Nanosite ih masažom odozdo nagore, a potom ih utrljavate nežnim, kružnim pokretima.

  Foto: Ema Vitković
  Foto: Ema Vitković

   

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.