fbpx

Odbojka dame: Srbija sa četiri pobede do trofeja

Ženska seniorska reprezentacija Srbije je svoje prvo učešće na prestižnom Kupu “Borisa Jeljcina” završila osvajanjem prvog mesta. Izabranice Zorana Terzića uspele su u Jekaterinburgu da zabeleže četiri pobede iz isto toliko odigranih mečeva i potpuno zasluženo stignu do vrednog pehara.

Srbija je na putu do trofeja savladala Bugarsku (3:0), Kazahstan (3:0), Tursku (3:1) i za kraj u sjajnom meču punom uzbuđenja Rusiju sa 3:2. Završni meč fantastično je odigrala Brankica Mihajlović koja je upisala 31 poen, a posle meča je dobila i nagradu za najbolju igračicu turnira. Još jedno individualno priznanje je otišlo u srpsku reprezentaciju, a u pitanju je nagrada za najboljeg tehničara (dizača) koja je otišla u ruke Bojane Živković. 

Selektor Zoran Terzić je pružio šansu svim igračicama tokom turnira, a svakako može biti zadovoljan formom svojih izabranica pred početak Gran prija. Nakon završetka turnira Zoran Terzić je istakao da je njegova ekipa na pravi način započela sezonu i da se nada da će je u istom stilu i završiti.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...