fbpx
spot_img

Odbojka dame: Vizura prva do meč lopte

Vizura je zabeležila veoma važnu pobedu u Staroj Pazovi , protiv Jedinstva rezultatom 3:0 i na taj način stigla na samo korak od odbrane titule. Jedinstvo će želeti brzo da zaboravi ovaj meč, i okrene se novom koji se igra već u subotu. Što se tiče odbojkašica Vizure one su pokazale kako igraju šampionke  i  zasluženo su stigle do prve meč lopte. Ali, nije bilo sve tako lako za Novobeograđanke, domaće Jedinstvo je mnogo bolje počelo meč i imali su već na startu osetniju prednost ( 10:6,13:9,14:10). I baš u tom periodu probudila se Vizura napravila je seriju od pet vezanih poena, a potom se na mreži razgoropadila Aleksićeva sa sjajnim blokovima i Vizura je brzo otišla na velikih 21:17. Nisu se predavale Pazovčanke smanjile su prednost na 21:19, ali je poslednju šansu da nešto više urade u ovom setu propustila Marija Jovanović koja je napravila grešku . Drugi period igre doneo je još ubedljiviju  igru Vizure, koja je donela visoku prednost od 13:8. Opet je Jedinstvo pokušavalo na sve načine da stigne tu prednost, a ta upornost im se isplatila kada su u završnici seta stigle  do minimalnog zaostatka 18:19. A, tada je kao i mnogo puta u toku ove sezone iskočila odlična Ljiljana Ranković , koja je odvela Vizuru na sigurnih 21:18, potom su usledili i odlični servisi Staše Miljević za veliko slavlje Ajkulica od 25:19.  I tokom trećeg  seta Vizura je imala konstantnu prednost (8:10,9:13), opet je Jedinstvo uspelo da se približi na 14:12. Ali to je bilo sve od Pazovčanki u ovom meču, pošto je Vizura do kraja seta odigrala na fantastičnom nivou prepustivši Jedinstvu svega dva poena za ubedljivih 25:14 i  maksimalnu pobedu koja ih je približila odbrani titule.

Ponovo je sjajna bila  Ljilja Ranković sa 13 poena, pratile su je Sara Lozo  i Maja Aleksić sa po 12 poena. Na drugoj strani najefikasnija je bila Sanja Trivunović sa 8 osvojenih poena.

 

Rezultat treće utakmice finala plej-ofa:

Jedinstvo-Vizura 0:3 (21:25, 19:25, 14:25)

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...