fbpx
spot_img

Paraolimpijske igre: Prve medalje za srpske sportiste

Ponedeljak 12. septembar će sigurno biti jedan od najuspešnijih dana u srpskoj istoriji sporta, budući da su članovi našeg paraolimpijskog tima osvojili čak četiri medalje. Olimpijski šampioni su postali stonoteniserka Borislava Perić-Ranković, koja je trijumfovala protiv Kineskinje Ženg sa 3:2, dok je strelac Lasko Šuranji uspeo da „upuca“ 453,7 krugova što je bilo sasvim dovoljno za najsjajniju medalju na najvećem sportskom takmičenju. Pre Lasla i Borislave prvu medalju na Paraolimpijskim igrama za Srbiju osvojio je stonoteniser Mitar Palikuća, koji je savladao Norvežanina Urhauga sa 3:1 u meču za bronzu. Da je ponedeljak 12. septembar bio savršen dan za naše stonotenisere potvrdila je Nada Matić sjajnim preokretom u meču za bronzano odličije, pošto je uspela da nadoknadi veliki zaostatak od 2:0 u setovima i slavi protiv Britanke Džilroj sa 3:2. 

Utorak nam donosi nove šanse za medalje. Srpski predstavnici će danas učestovovati u tri sporta. Prvo će na vatrenu liniju izaći strelci Dragan Ristić i Zdravko Savanović (14.30 – 21.15 h), potom će od 16 časova Saška Sokolov bacati koplje u kategoriji F46. Večernji program je rezervisan za našeg dizača tegova Petra Milenkovića koji će nastupati od 21 čas.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...