fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Kako odabrati pravu kremu za sunčanje?

Kada krenete da odaberete kremu za sunčanje, uvek ste u dilemi koja je prava za vas. Širok izbor je krema za sunčanje u drogerijama. Mi će mo vam pomoći da napravite pravi izbor.

Šta treba da znate? 

Bolje je da ne kupujete kreme sa esencijalnim uljima citrusa, jer povećavaju osetljivost na sunce. Sredstva sa hemijskim filterima su lakša, pa će krema izgledati prirodno na licu i neće izazivati nelagodnost.

Krema sa mešanim filterima (hemijskim i fizičkim) pružiće pouzdaniju zaštitu. Ljudi koji putuju u zemljama gde je vruće ili imaju prirodno svetlu kožu sklonu opekotinama, treba da biraju kremu samo na fizičkim filterima (sa cink oksidom – pruža punu zaštitu od zraka tipa A i B).

Bolje je izabrati vodootpornu kremu ili onu koja sadrži vosak. Inače, na vrućini možete se znojiti i, brišući lice, obrisati zaštitu od sunca. Na suncu je potrebno obnavljati svaka dva sata, bez obzira na sastav.

Nadam se da sam vam barem malo pomogla, oko odabira kreme za sunčanje. Zato pažljivo birajte, i koristite kreme sa što prirodnijim sastavom.

Prijatelji portala Pokazivac: 

☀️TONIRANA KREMA / FAKTOR 50 ☀️
Zaštita lica u toplim i hladnim danima!

👉 Tonirana krema daje visoku zaštitu od sunčevih zraka, kao i visoku zaštitu tokom hladnih dana…
Štiti lice od nepovoljnih uticaja po kožu lica:
~ hladnoće, vetra, sunčevih zraka.
~ daje koži visoku vlaznost/hidrataciju.
~ Čuva od isušivanja i preranog starenja kože ~ umanjuje rizik od alergija, fleka izazvanih sunčevim zracima.
~ čuva kožu od pucanja, perutanja, dehidracije u hladnim danima.
👉 Sadrži prirodne mineralne pigmente i titan dioksid koji veoma efikasno odbijaju UVA i UVB zrake štetne za kožu. Kao i ulje jojobe, maslinovo ulje, mentu piperitu, beli i žuti pčelinji vosak, lecitin/lipid…
👉 Ako niste ljubitelj šminkanja ili jednostavno izbegavate, brinete o vašoj koži. Krema je tonirana, jednostavno je nanesite i spremni ste za izlazak, bez bojazni na uticaj bilo kojih vremenskih uslova! #EmaZeleniput
👉 Krema je vodootporna 💦

Autor: Ema Vitković

Izvor: ⁨Здоровые. Дом. Красота⁩

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.