fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Domaće maske

Pred odlazak na more ili planinu kožu možete da osvežite i pripremite za sunce uz pomoć domaćih maski.

  • Izblendirajte: 2 breskve, 2-3 kašike meda, kašiku maslinovog ulja i gustina. Masku namažite na pripremljenu i čistu kožu, i držite je oko pola sata. Zatim je isperite mlakom vodom i namažite hidratantnom kremom.
  • Paradajz usitnite u blenderu, dodajte mu malo meda, 3 kašike limunovog soka i malo brašna. Masku namažite na lice, vrat i dekolte i držite oko 45 minuta. Potom je isperite mlakom vodom i namažite odgovarajućom kremom.
  • Promešajte: 3 kašike izrendanog krastavca, 5 kašika jogurta, i 2 kašičice gustina. Nanesite smesu na kožu i preko nje stavite gazu natopljenu sokom od krastavca, pa sve prekrijite aluminijumskom folijom. Posle dvadesetak minuta isperite lice mlakom vodom.
    Foto: Ema Vitković
    Foto: Ema Vitković
Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.