fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Kako da smanjite bol i upalu?

Jedan od načina da smanjite bol i upalu je pomoću lovorovog lista. Kao začin je jako dobar da se ubaci u jelo, ali ima i lekovita svojstva.

Veruje se da leči lošu probavu, srce, smanjuje posledice dijabetesa tipa 2, ali i pozitivno deluje na psihu. Odličan je i kao sredstvo za dezinfekkciju, pa će oterati sve viruse i mikrobe iz prostorije.

Mnoga istraživanja su pokazala. da esencijalno ulje lovora značajno ublažava bol. On može pomoći kod glavobolja, PMS-a, kao i bol u mišićima i zglobovima.

Ako želite da ublažite bol, najbolje je staviti obloge od rastvorenog esencijalnog ulja lovora stavite na bolno mesto.

Lovor je dobar za probavu

Kako biste osetili ovo lekovito svojstvo lovora, redovno ga stavljajte u hranu i to što više. Pre svega u domaće supice i čorbe.

Ukoliko vam se ukus jela tada ne sviđa, ona jednostavno izmasirajte stomak uljem lovora nakon obroka. To će pomoći u izlučivanju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu.

Lovor je dobar za srce

Organski spoj pronađen u lovoru jača kapilare u srcu i pomaže da se elimininiše loš holesterol iz tela.

Lovor i dijabetes

Istraživanje je pokazalo kako konzumiranje lovora može uticati na smanjenje šećera u krvi. Naime, ukoliko dnevno uzimate tri grama lovor, doći će do smanjenja nivoa glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

Lovor za telo i psihu 

Kombinacija hemikalija u lovorovom listu deluje smirujuće na telo i psihu, navode broja istraživanja. Sve što trebate da napravite je da zapalite nekoliko listića u prostoru u kom boravite i da udišete taj dim. Ipak, važno je naglasiti da ovo ne radite pre spavanja, jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.

U svakom sličaju lovor kao biljka može da se pohvali na mnoge načine. Zato preporučujemo da uvek u kući imate lovorov list.

Izvor: hellomagazin.rs

Prijatelji portala Pokazivač:

Ujan nomo katran balzam za telo 50ml

# 409063     50 ml    

Dobro za zglobove i bolna mestaFormula ojačana katranom breze je stvorena za spoljnu upotrebu u slučaju jakog bola i neprijatnog osećaja u lumbalnom delu, vratu, kolenima, ramenima i zglobovima. Idealan je za one koji dugo rade u jednom položaju, a takođe imaju problem sa zdravljem zglobova. Može se koristiti kao dodatno sredstvo u okviru rehabilitacione terapije kada se ukočite i povredite vezivna tkiva.

Za sve informacije o proizvodima Sibirskog zdravlja kontaktirajte me na broj: 0641291334 NAŠE MALO VREDI MNOGO #EmaSibirskozdravlje 
Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.